info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Míkonosz Mykonos utazás

A görög turistaparadicsom

Görögország Míkonosz másként Mykonos last minute, olcsó akciós utazás, üdülés, nyaralás

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Kultúra
Szótár
Míkonosz Mykonos  a Kükládok szigetcsoporthoz tartozó görögországi sziget. Nemzetközileg is híres turistacélpont, főleg éjszakai élete miatt. Feltételezések szerint a név eredet egy helyi születésű hős, aki Apollón leszármazottja volt. 2001-es népszámlálás szerint 9320-an lakták a szigetet.
Míkonosz ma felkapott turistaparadicsom. Nem csak a görögök, de a külföldiek is előszeretettel látogatják a szigetet pezsgő éjszakai élete miatt. Emellett a kristálytiszta víz, a homokos tengerpartok és a kitűnő szörfölési lehetőségek is vonzzák ide a látogatókat. Nem egy helyen szokványos a meztelen fürdőzés. Sok nemzetközi híresség is itt tölti nyaralását. A szabadság vonzza a homoszexuális turistákat is.
A kis égei-tengeri sziget elsősorban aranyszínű partjaival, a ragyogó és kristálytiszta tengerrel valamint a Kükládokra jellemző építészeti stílusban épült, kék-fehér házakkal csábítja az idelátogatókat. A sziget további különlegessége a számos szélmalom. Mykonos változatos természeti adottságokkal rendelkezik, a Kükládok más szigetein megszokott viszonylag magas hegyek itt átadták helyüket a lapos szikladomboknak, amelyek a csodálatos partszakaszokkal valamint a kis települések zegzugos utcáival és fehérre meszelt házaival hozzájárulnak a sziget jellegzetességéhez. Természetesen a nyüzsgésre és szórakozásra vágyók se fognak csalódni, az éjszakai élet kedvelőit számos trendi bár, étterem és klub várja. A szigeten található gyönyörű strandok, a hagyományos görög és modern légkör kombinációja, valamint a helyiek nyitottsága és vendégszeretete szinte garancia a felejthetetlen élményre.

Az utóbbi időben felerősödött a villaépítési láz, ezért a hatóságok bevezettek egy szabályozást, amely szerint minden újonnan épített épületnek meg kell felelnie a kükládi stíluskódnak.

Míkonosz városának híressége Petrosz, az öreg pelikán, aki lassan a sziget szimbólumává lépett elő.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.