info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Míkonosz látnivalók

Mykonos látnivalók

Görögország legexkluzívabb szigetét a relaxálás vagy az éjszakai élet miatt választják, azonban bármelyik programra essen is a választásunk, érdemes egy-két napot a nevezetességek felfedezésére is szánni.
Mykonos látnivalók

Little Venice városrész és a szélmalmok

Míkonosz város legjellegzetesebb városrészét Kis Velencének hívják, ami nem véletlen. Színes házak emelkednek a tengerből, amelyek gyönyörűen tükröződnek a vízen. A városrész felett magasodnak Míkonosz hangulatos szélmalmai. A látvány különösen naplemente idején káprázatos, így érdemes ekkorra időzítenünk a városrész meglátogatását. Még inkább fokoznák az élményt? Kössék össze a sétát vacsorával egy tengerparti étteremben, gyertyafény mellett. Igazi életre szóló élmény!

Míkonosz múzeumok

A Míkonosz városban található Néprajzi Múzeum egész Görögország egyik legjobb néprajzi múzeuma, ahol kézműves tárgyakat csodálhatunk meg. A Régészeti Múzeumban érdekes leletekkel szolgál nem csak Míkonosz szigetéről, hanem a környező szigetről is. Van egy Tengerészeti Múzeum is a szigeten, ha valakit érdekel az ilyesmi.

Eredeti görög gyrosos

Imádunk enni, így ki nem hagynánk a lehetőséget arra, hogy megkóstoljuk a helyi specialitásokat! Pláne, ha annyira finomak, mint a gyros a Jimmy's Gyron nevű, legendás helyen. Egész késő estig nyitva van, kedvező áron kínálja a gyros szendvicseket, amelyekbe a szokásos hozzávalókon túl friss sült krumplit is tesz. Isteni!

Templomok és romok

A Míkonosz város fölé magasodó, 15. században épült Panagia Paraportiani kápolna a sziget egyik leggyakrabb fotózott nevezetessége. Félkör alakú kupolájával és vakítóan fehér színével emlékezetes látványt nyújt minden utazónak. Panagia Rodario szintén Míkonosz városban helyezkedik el, amely bár elpusztul 1991-ben egy tűzvész következtében, később újjáépítették és ma is katolikus templomként működik.

Pagania Tourliani egy apró faluban, Ano Merában található. A harangtornyáról híres templomot a 16. században építették Szűz Mária tiszteletére. A közelben fekszik a ma apácazárdaként működő Paleokastro Monostor, amely a 18. században épült. Ha már Ano Mera faluban járunk, semmiképp ne hagyjuk ki az egykori vár, Gyzi romjait, ahonnan páratlan kilátás nyílik a szigetre.

Egy ókori település romjai is megtekinthetők Mykonos északi részén. Ftelia városa a Kr. e. 5. században virágzott, ám ma már csak a romok állnak a látogatók rendelkezésére megtekintésre.

Armenisztisz világítótorony

Van valami végtelenül romantikus a világítótornyokban. Pláne, ha a háttérben a kék görög ég és a türkizbe hajló Égei-tenger keretezi azt. A világítótorony meglátogatását összeköthetjük egy könnyű túrával, hiszen némileg eldugott helyen található.

Világhírű strandok

Mykonos világhírű gyönyörű strandjairól. Elia Beach, Psarou Beach,  Agiosz Szosztisz és Paraga strandjai a legkedveltebbek. Egybekötnénk a nyaralást és a bulit? Válasszuk a Paradise Beach és a Super Paradise Beach strandokat, ahol már délután beindul a zene és a fantasztikus hangulat. A buli éppen csak egy szusszanásnyira áll meg délelőtt, de akkor is csak azért, hogy újult erővel induljon ismét néhány óra múlva.

Peter, a pelikán

Évek óta a sziget látványosságai közé tartozik Peter, a pelikán. Évtizedekkel ezelőtt egy halász meggyógyította Petert, aki furcsa mód nem tért innen haza, hanem a szigeten maradt és azóta is Míkonoszon él. Fotózzák le klasszikus módon vagy még jobb: készítsenek vele egy közös szelfiet. Peter garantáltan nem fogja bánni a dolgot!
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.