info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Mykonos időjárása

Mykonos időjárás és tenger

Mykonos időjárás és tengerMíkonosz nyáron csodálatos strandidővel várja az utazókat. A legforróbb hónapok július és augusztus, amikor nappal 30-31C fok van és napsütés, éjjel 20C fok körülre hűl a hőmérséklet, csapadék szinte nem hullik ezekben a hónapokban. Június és szeptember szintén alkalmas az utazásra, ráadásul ekkor kisebb a tömeg és az árak is kedvezőbbek: napközben átlagosan 27C fok várható. Októbertől májusig meglehetősen hűvös van, így ezeket a hónapok inkább hagyjuk ki. Ki szeretne elvégre egy tengerparton dzsekiben ülni? Mi biztosan nem.

Az Égei-tenger júniustól szeptemberig fürdhető hőmérsékletű, de azt érdemes tudni, hogy sosem lesz termálfürdő forróságú a tenger a szélnek köszönhetően. Átlagosan júniustól szeptemberig 24-27C fokos a víz, a legjobb természetesen az augusztus.

Szörfösöknek éppen a szél teszi kiváló célpontta Mykonos szigetét, ám ettől a nem szörfös utazóknak nem kell tartaniuk. Igaz, hogy nyáron igen szeles a sziget, de a forróságban ez éppen jól esik. Szörf szempontjából a téli hónapokat a hideg tenger miatt nem ajánljuk, nyáron viszont érdemes tudni, hogy júniusban kisebb a szél, míg július-augusztus-szeptemberben szelesebb az idő. Irány a tenger és a hullámok!
 
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.