info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 30 547 1208

Kemer város

Kemer vadregényes hegyei miatt a Török Riviéra legszebb partszakaszai közé tartozik.
Kemer utazás
A nagykavicsos, kristálytiszta vizű strandokkal rendelkező üdülőhely a sűrű fenyőerdőkkel borított sziklás hegyek ölelésében fekszik, kb egy órányi távolságra a repülőtértől, mely út önmagában is felér egy csodálatos kirándulással. Kemer a szó tágabb értelemben egy partszakaszt ölel fel, ide tarozik Göynük, Beldibi, Tekirova, Camyuva és Kiris is. Maga Kemer városka egy elbűvölő település, rengeteg virággal, parkokkal, borostyánnal benőtt épületekkel, hangulatos éttermekkel, kávézókkal, festői kikötővel, egyszerűbb, régebbi építésű, kisebb szállodákkal. A város határában viszont minden igényt kielégítő, magas színvonalú szállodakomplexumokat találunk. Kemer mellett található az Ürükler nemzeti park, ahol meseszép barlangokat, egy kicsit távolabb pedig olyan városok antik romjait találjuk, mint Olimposz és Phaselis. Kemerhez tartozó többi üdülőhelyre is jellemző, hogy még az egyszerűbb szállodái is magas színvonalúak, és egyre több magasabb kategóriát képviselő szálloda épül a nagykavicsos tengerpart mellett, ahol esetenként mesterségesen kialakított homokos partszakaszokkal is találkozunk. Külön ki kell emelni a térség legdélibb települését, Tekirovát, amelynek magas színvonalú szállodái zöld, parkosított területen fekszenek. Ezt a partszakaszt változatos kínálata miatt gyakorlatilag minden korosztálynak és bármilyen igénnyel rendelkező utasnak szívből ajánljuk.

Kemer történelme

A terület történelme i. e. 690-ig vezethető vissza, ekkor alapították a várostól 15 km-relévő Phaselist. Kemer az idők folyamán töbször is gazdát cserélt, végül a 12. században került török kézre. 1986-ig álmos falu volt, ekkor kezdték el felfedezni a külföldi turisták. Az idegenforgalom növekedésének köszönhetően 1991-ben jött létre Antalya tartomány Kemer körzete, központként Kemer városával. 

A történelmi leírás forrása: Wikipédia.
Frissítve: 2019. március 26.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.