info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Hainan sziget utazás információk

A kínai Hainan szigete és azon belül Sanya a tökéletes egzotikus utazás célpontja, ugyanis 2020-tól közvetlen járattal és magyar idegenvezetéssel lesz elérhető Budapestről! A magyar idegenvezető már a repülőtéren várja az utasokat, majd a transzferbusszal a lefoglalt szállodába szállítja Önöket, és szükség esetén segít a becsekkolásban. A transzfer a hazaútra is érvényes. Igény esetén és külön díj ellenében Önök gazdag fakultatív programkínálatból választhatnak, amelyre szintén a magyar idegenvezető kíséri el Önöket. Kiváló ár-érték arányú útjaink vannak csodálatos 5 csillagos luxusszállodákba 6 és 13 éjszakás turnusokra. Fedezze fel Kína ékkövét, a ingyenes könnyített vízummal látogatható Hainant, amelyet méltán becéznek a Keleti Hawaiinak!

Hainan, Kína legszebb szigete, az új egzotikus úticél közvetlen járattal Budapestről

Hainan a Kínai Népköztársaság egyetlen trópusi szigete és egyben legkisebb tartománya, amely az ország legdélebbi pontján, a Dél-Kínai-tengerből emelkedik ki. A sziget területe 34 ezer km2 és 2000 km hosszú tengerparttal rendelkezik. Népessége 9 millió fő. Az évek során Hainan Kína egyik legnyitottabb és leggyorsabban fejlődő tartománya lett. A tartomány északi pontján található Haikou, amely a sziget politikai, gazdasági, kulturális és kereskedelmi központja lett. A turisztikai régió 

Kína és Hainan leírás

Kína területileg a világ harmadik legnagyobb országa, Eurázsia keleti részén és a Csendes-óceán nyugati partján helyezkedik el.
Szárazföldi és tengeri területei is vannak, népességét tekintve 1,5 milliárd lakossal az első helyet foglalja el.
Hainan utazás információkA világ turizmusában meghatározó szerepet tölt be, a turista érkezések száma 2005-ben a negyedik, a bevételeket szerint a hatodik helyet foglalta el a világon.

Főbb turisztikai régiói:
- Északkelet-Kína
- Belső-Kína
- Dél-Kína

Kína beutazási feltételek

Kína szárazföldi területével ellentétben, mely vízumköteles, 2018. május 1-től 59 ország állampolgárai számára egyszerűsített, ingyenes, elektronikus egyszerűsített vízumoztatás került bevezetésre Hainan szigetére – köztük Magyarország –, max. 30 napos tartózkodás esetén, amennyiben az utazást utazási iroda szervezi. A beutazáshoz hazaérkezéstől számított 6 hónapig érvényes útlevél és az utazási iroda részére előzetesen leadott útlevél másolat szükséges. Az útlevél másolatot az alábbi formátumban kérjük majd. 
Hainan útlevél másolat beutazási feltételekFormátum elvárások:
  • Útleveleket kérjük, hogy mindenképpen színes .JPG formátumban küldjék meg.
  • A fájl maximális mérete 100 kB lehet. 
  • Fájl megnevezése: VEZETEKNEV_KERESZTNEV_INDULÁSI DÁTUM FORDÍTOTT FORMÁTUMBAN (naphóév, egybe írva, például 2020. március 1-i indulás esetén: 01032020). Példa a teljes fájlnévre: MINTA_BENEDEK_01032020.jpg.

Belépéskor újlenyomatot vesznek

Fontos kiemelni, hogy az országba belépéskor mind a tíz ujjról ujjlenyomatot vesznek. Ez a folyamat automata gépeken történik, mely a végén kiad egy igazolást, mellyel lehet tovább haladni az útlevél ellenőrzésre. Ez az ujjlenyomat vétel egy kis plusz időt igényel.

Kína fizetőeszköz

Hivatalos fizetőeszköz a Renminbi, másnéven kínai Jüan, melyet a hazai pénzváltok is jegyeznek: 1 CNY (RMB) = kb. 43 HUF. Váltópénzük a jiao és a fen: 1 CNY = 10 jiao, 1 jiao = 10 fen. Ezenkívül a kiutazáshoz javasolt valuta az amerikai dollár, 1 USD = kb. 7 CNY. Bankkártyás fizetés nagyobb éttermekben, üzeletekben lehetséges.

Kína hivatalos nyelv

Mandarin (kínai). Az üdülőterületeken is beszélnek angolul, oroszul.

Kína időeltolódás

Kína GMT +8 óra időzónában található. Magyarországi időhöz képest nyári időszámításban +6 óra, téli időszámításban +7 óra az eltérés

Kína | Hainan közbiztonság

A szigeten a közbiztonság jó, de tartsuk be az általános óvatossági szabályokat, amelyeket bárhol máshol is.

Kína | Hainan egészségügyi előírások

A szállodákban, vendéglátóhelyeken a higiénia európai szintű, viszont a csapvíz nem iható. Kötelező védőoltás nincs, további lehetőségekről tájékozódhat a www.utazaselott.hu weboldalon. Mindenképpen ajánlott az országra is érvényes baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése, melyről részletesen kollegáinktól kérhet tájékoztatást. Az orvosi ellátás színvonalas, javasoljuk az állandóan szedett gyógyszerek mellett, a megszokott, eseti gyógyszereket is vigye magával utazására. Egyeztettünk biztosító partnerünk, az Atlasz-Colonnade ügyvezetőjével, aki javasolja a Prémium vagy Privileg biztosítás megkötését, mivel Kínában rendkívül drága az orvosi ellátás.

Hainan telefonálás és internetezés

Aktuális telefon díjszabásról érdeklődjön szolgáltatójánál. Kínában az internet korlátozás alá esik, közösségi és egyéb weboldalak nehezen vagy egyáltalán nem elérhetőek.

Hainan hálózati feszültség

220 V, de más rendszerű csatlakozók találhatóak a szállodákban. Általában minden szobában van egy európai csatlakozó, de a kellemetlenségek elkerülése végett javasoljuk az átalakító beszerzését.

Hainan közlekedés

A taxi olcsó és kényelmes megoldás városon belül vagy a közeli öblökbe. Autóbusszal vagy gyorsvasúttal könnyedén közlekedhetünk a városok között is.

Hainan idegenvezetés

Aasszisztencia: magyar nyelven biztosított programok és asszisztencia. Az érkező utaslétszámtól függően esetenként előfordulhat, hogy a repülőtéri transzfert nem kíséri magyar nyelvű kolléga, de a szállodákban megtartott információs óra időpontjáról érkezés után tájékoztatást kapnak utasaink.

Hainan fakultatív programok

A fakultatív kirándulásokra a jelentkezés és befizetés a helyszínen történik idegenvezetőnknél. A szervezésért és a lebonyolításért kizárólag külföldi partnerünk felel. Az utazás előtt kiadott kirándulások leírása, részvételi díja tájékoztató jellegű, a változás jogát a partner fenntartja. Magyar nyelven induló programok teljesülése minimum létszámhoz kötött, mely kirándulásonként változhat.
A Hainan falkultatív programokról tájékoztatás

Hainan szállodák minősége és kategóriája

A szállodák kategorizálása az adott ország hatáskörébe tartozik. Hainan szigetén található hotelek megfelelnek a szabályozásoknak, melyek hasonlóak az európaiakhoz. A katalógusban megjelenített szobafotók bemutató jellegűek, a szobák elrendezése, színvilága, stílusa attól eltérhet. A szállodák a koncepciók változtatásának jogát fenntartják.

Hainan szállodai szobák elfoglalása és kijelentkezés

A Sanya Phoenix Nemzetközi Repülőtérre a jelenlegi menetrend szerint reggel 6 óra 35 perckor száll le a repülőgép. A szállodai szobák elfoglalása a nemzetközi standardeknek megfelelően 14:00 órától lehetséges. Mi igény esetén javasoljuk a korai bejelentkezést extra díj ellenében - ez függ szabad kapacitástól is, de jelezze irodánknak ezt az igényét és örömmel intézzük akár előre is - ára kb. 70-110 EUR/szoba, ha elérhető. Az utolsó nap éjjel 1 óra 30 perckor indul a repülőgép vissza a sanyai reptérről, de Ön a szobában maradhat egészen a transzferbusz érkezéséig. Bejelentkezéskor a legtöbb szálloda kb. 100 USD / szoba depositot elkérhet, ezzel érdemes előre készülni!

Hainan étkezések

A szállodák alapellátása általában reggeli, mely svédasztalos/büfé rendszerben működik. Felár ellenében van lehetőség egyes szállodáknál további ellátás megrendelésére. Szinte minden szállodában található több a’la carte étterem is, melyek nemzetközi ételeket is kínálnak a helyi, vagy egyéb más nemzetek ételei mellett. Bátran ajánljuk a környékbeli helyi éttermek kipróbálását is. Az all inclusive rendszerű szállodák egyáltalán nem jellemzőek a szigeten. Árak tekintetében magyar vagy annál drágább, nyugat-európai árakkal kell számolni. 

Hainan vásárlás

Minden üdülőterületen elérhetőek üzletek, bevásárlóközpontok, ahol minden megvásárolható az élelmiszertől, a ruházaton keresztül a szuvenírekig. Az üzleteknél kedvezőbb árban vásárolhatunk a piacokon. Szinte minden kereskedőnél bevett szokás az alkudozás. Ajánljuk figyelmükbe a gyöngyből, selyemből, porcelánból készült termékek mellett, az igen jó minőségű (nem a nálunk megszokott) ruházati termékek vásárlását is.

Hainan utazás kisállatok

A légitársaság kisállatok szállítását nem engedélyezi.

Hainan drón bevitele

Drón bevitele nem tiltott, azonban nagyon szigorúan veszik. A kinti partnerünk már látta, hogy vettek el drónt belépéskor. A bevitelkor egy nyilatkozatot töltetnek ki az utazókkal. A rendőrség, ha észleli a drónt a levegőben, elveheti, ugyanis nincs rá egységes szabályozás, hogy mit tehetnek vele vagy mit nem. Ezért előfordul, hogy sajnos a drón már nem tér vissza gazdájához. Ennek fényében érdemes dönteni a drón beviteléről.

Hainan utazás

Hainani tervezett menetrend, légitársaság, fedélzeti ellátás és poggyász információk

Frissítve: 2019. december 30. 
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.