info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Hainan sznorkelezés

Az egzotikus Hainan Sanya üdülőövezetének bizonyos pontjain van víz alatti élővilág. De pontosan hol? Milyen élővilágra érdemes számítani? Összeszedtük a legfőbb tudnivalókat! Egyelőre csak az internetről összegyűjtött információk alapján, de március elején utazunk ki személyesen, így akkor tudunk közelebbi infót mondani saját tapasztalat alapján - ahogy megszokhatták tőlünk!

Hainani hotelek víz alatti élővilággal

Az egyedüli szálloda, ahol közvetlenül a homokos parttal együtt van víz alatti élővilág, az az Intercontinental Sanya 5*. Mutatjuk is a fotót, amin jól látható, hogy milyen típusú ennek a hotelnek a partja! Tudni kell azért, hogy itt nem olyan burjánzó víz alatti élővilágra kell számítani, mint Egyiptomban, de azért látni halakat. 
Hainan sznorkel IntercontinentalVíz alatt ilyesmire számíthatunk ebben a szállodában a hotel Twitter oldala szerint:
Intercontinental Sanya víz alatti élővilágEmellett a víz alatti élővilág és a luxus szerelmeseinek a legjobb választás az Atlantis Sanya 5*, ahol egy hatalmas víz alatti akvárium várja az utazókat. 

Hainani merülőhelyek sznorkelezésre és búvárkodásra

  • A Hyatt hotel előtt a Dadonghai-öböl szélénél lehetőség van búvárkodásra. A látótávolság 5 méter körül van, így ne készüljünk kritálytiszta vízre. Kezdőknek jó hír, hogy meglehetősen sekély a víz. Májustól szeptemberig a leggazdagabb a víz alatti élet itt: rájákat, teknősöket, kagylókat, korallokat és sokféle színes halat láthatunk.
  • A Sanya régióban található a Hainan Sanya Natural Coral Reef Nature Reserve természetvédelmi park, amelynek két fő korallzátonyos része van. Az egyik a Yalong-öböl keleten, a másik pedig a West Island szigetek nyugaton, a Sanya-öbölben.
  • A legszebb rész és a legtisztább víz a Wuzhizhou szigetnél található, ahol a látótávolság a 20 métert is elérheti. Itt meglehetősen épek a korallok és sok halat láthatunk.
  • A Sunny Bay is népszerű merülőhely, amely 3 km-re található a Yalong-öböltől. A víz itt 3-15 méter mély, és a legideálisabb időszak áprilistól júniusig terjed. A Sunny Baytól délre találtó a Baifu Bay, ahol rengeteg a lágykorall. A látótávolság 10 méter felett van.

Hainani búvárkodás tudnivalók

  • Válasszunk búvárbázist körültekintően, például a PADI honlapján szereplő ajánlások szerint. 
  • Érdemes előre felkészülni, hogy a látótávolság közelébe sem ér az egyiptominak 3-5 méter körülre számítsunk. Sok az alga, zavarosabb a víz.
  • A beszámolók szerint nem túl mélyek a merülések, olyan 12 méter körülre mennek a legtöbbször.
  • Ami meglepő lehet profi búvároknak, hogy a jacketek mérete a szokásosnál kisebb, így aki mondjuk egy M-es méretet hord alapból, annak L-es vagy XL-es méret lesz jó minden valószínűség szerint. Elképzelhető, hogy ugyanez érvényes az uszonyok méretére.

Összességében a merülés élménye itt jóval szegényesebb, mint Egyiptomban, de látni azért halakat a víz alatt. Mindenesetre mi semmiképp nem javasoljuk, hogy bárki is életre szóló búvárélmények miatt válassza Hainant. Ha azonban már ott vagyunk, egy merülés erejéig nézzük meg, hogy milyen a víz alatti élővilág! 

Forrás: sanyatour.com. 
Frissítve: 2020. január 23.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.