info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Hainan - Sanya időjárás

Hainan déli részére szól a legtöbb ajánlatunk, ahol az időjárás egész évben csodálatos. Sanyán a nappali hőmérséklet árnyékban sosem kevesebb 26C foknál, és a víz sem hűl 24C fok alá. Lássuk a dél-hainani időjárás részleteit! 

Dél - Hainan átlaghőmérsékletek nappal és éjjel

Hainan déli részének időjárása trópusi, hiszen a leghidegebb hónapban, januárban sem megy a hőmérő higanyszála árnyékban 26C fok alá. A nyári hónapokban árnyékban 31-32C fokot mérnek, de tudni kell, hogy a napon sokkal melegebb van, és a magas páratartalom miatt még extrán melegnek érződik a hőmérséklet. Este áprilistól októberig elég a nyári ruházat, ugyanis 23-26C fok van, majd októbertől fokozatosan hűl este is a levegő: a leghidegebb hónapok este a december és a január, ekkor 18-19C fokra kell este számítani. 

Dél - Hainan esőzési átlagok

Ahogy más trópusi időjárású vidéken, így Hainanon is a májustól októberig terjedő időszakban esik több eső, de Hainan déli részén ez kevésbé jelentős, mivel ez a partszakasz védettebb. Novembertől áprilisig érdemes utaznia annak, aki el szeretné kerülni a nagyobb esőket. Tájfunok nagyon ritkán érintik a térséget - ha igen, akkor általában az esős időszakkal egy időben.

Dél - Hainan tengervíz hőmérséklet

Hainan déli részén az északinál melegebb a víz, szintén a védettségének köszönhetően. Decembertől márciusig a hőmérséklet 23-24C fokos, majd folyamatosan melegszik, így a nyári hónapokban eléri a 29-30C fokot is. Azok az utasaink, akik a Vörös-tengerhez vannak szokva, nagyon hasonló hőfokokra számíthatnak - még egy picit melegebbre is.

Hainan egyéb részeinek időjárása

Hainan szigetének északi része pár fokkal hűvösebb. A hegyekben hűvösebbet tapasztalhatunk - így például a Wuzhishan 1.840 méter magas csúcsán, - télen 10C fok körül van a nappali hőmérséklet, míg a nyáron 20C fok körül.

Hainan - A legideálisabb idő az utazáshoz

Mindent összevetve a strandolásra legalkalmasabb hónapok a március, április és a november, amikor igazán meleg van, a tenger is pazar, de még nem esik az eső. Decembertől februárig kora nyári az időjárás, így mi ekkor is bátran mennénk. Az esős hónapokban, májustól októberig is ki lehet fogni olyan napokat, amikor nem esik, szóval a kalandvágyóbbak akár ezt is bevállalhatják. 
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.