info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Hainan helyi közlekedés

Hainan rengeteg látnivalóval várja az utazókat. Érdemes a szigetet a magyar idegenvezető segítségével felfedezni, de nyugodtan induljunk útnak ezen kívül is, hogy minél többet felfedezzünk a keleti Hawaii szigetéből!

Hainan taxival

A taxi Hainan szigetén olcsó és gyakori, így nyugodtan közlekedjünk taxival. Nagyon fontos tipp, hogy a címet, ahová menni szeretnénk, mindenképp írjuk fel egy papírlapra, és azt adjuk oda a sofőrnek, mert a helyiek nem igazán beszélnek angolul és még a címeket is nehezen értik meg. Sanyán belül a központ a Dadong Hai strand, ahonnan mutatunk átlagos taxiárakat (1 CNY = kb. 43 Ft):
  • Belvárosi buszállomásig: 15-30 CNY. 
  • Yalong-öbölig: 60-80 CNY. 
  • Sanya reptérig: 60-80 CNY.
  • Sanya vonatállomásig: 20-30 CNY.
A legtöbb taxis már taxiórát használ. 

Hainan helyi busszal

Sanyán belül egy-egy helyi buszút ára 2-5 CNY. Íme a legfontosabb buszjáratok: 
  • A Dadong Hai-öbölből minden 15 percben indul a 15-ös busz az alábbi megállókkal: Yalong-öböl, Sanya-öböl, West Islet. 
  • Dadong Haiból a Sanya buszállomásig, a Jiefang Roadig (főutca) és a Hongqi Streetig (helyi bevásárlóutca) az alábbi buszok közlekednek: 2, 8, 15, 18. 
  • Dadong Haiból a Sanya vasútállomásig: 4-es busz.

Hainan helyi vonattal

Hainan hipermodern gyorsvonattal rendelkezik, amely körbefut az egész sziget külső részén. Erre a gyorsvasútra a jegyfoglaláshoz szükséges az útlevél másolata. Jegyet legkorábban a kiszemelt időpont előtt 28 nappal lehetséges foglalni. Minden jegy elektronikus, amelyet nem kötelező kinyomtatni, de mi javasoljuk azért, hogy papíron is meglegyenek a jegyek. A 120 cm-nél alacsonyabb gyerekek ingyen utaznak, ha a szülők ölében ülnek. 120 és 150 cm közötti gyerekek kedvezménye 50%. 

Frissítve: 2019. december 30. 
Forrás: sunnyhainan.com. A fenti adatok tájékoztató jellegűek.

 
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.