Hová utazna?
Indulási hely
1 db
2 fő
0 fő
Indulási hely kiválasztása
Kérem várjon...
Legkorábbi indulás
Kérem várjon...
Legkésőbbi indulás
Időtartam
Kérem várjon...
Szobák és utasok elosztása
Első szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Második szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Harmadik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Negyedik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Ötödik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Új szoba hozzáadása

Kína vízum

KÍNAI VÍZUM ÜGYINTÉZÉS

Kína Peking Repülőtér érkezési oldal

Kínai vízumfeltételek

Kínába utazáshoz előre kiállított vízumra van szükség, amelynek feltétele, hogy a visszautazáshoz számított 6 hónapon belül legyen érvényes az útlevél, továbbá szükség lesz egy színes igazolványképre és a kitöltött, eredetiben aláírt vízumkérő lapra. A vízum normál igénylés esetén 8 napon belül készül el. Kínából Hongkongba való átlépés, majd onnan Kínába visszalépés esetén kétszeri belépési vízumot kell beszerezni. (pl. Kína gazdagon, Best of China programunknál.) Ha valaki Hongkongba utazik csak és nem érinti Kína területét, akkor nem kell vízum Hongkongba. Az azonnali vízum beszerzésére is van lehetőség, de csak a Kínai Nagykövetség ügyfél fogadási napjain!

Fontos
2008. április 15-től a kínai vízum igényléséhez az alábbi dokumentumok szükségesek:
1. Turista vízumhoz (L vízum): vízumigénylő formanyomtatvány, útlevél, 1 db színes igazolványkép, hotelszoba-foglalás visszaigazolása, kifizetett, előre megvásárolt retúr repülőjegy
2. Üzleti vízum ( F vízum): vízumigénylő formanyomtatvány, útlevél, 1 db színes igazolványkép, a Kínai Kormány által felhatalmazott szervek, intézmények által kibocsátott hivatalos meghívólevél (a hagyományos vállalatok által írt meghívólevél a jövőben nem fogadható el), hotelszoba-foglalás visszaigazolása, kifizetett, előre megvásárolt retúr repülőjegy
3. Az útlevélben 2 teljes üres oldal feltétlenül álljon rendelkezésre!
4. Tibeti belépési engedélyhez szükséges: az érvényes kínai vízum megléte után kérvényezhető, melyhez a további adatok szükségesek: az utas lakcíme, születési dátuma, foglalkozása/végzettsége szükséges. A tibeti belépési engedély elkészítési ideje min. 10-15 nap, így a kínai vízumügyintézéssel együtt cca.1 hónapot vesz igénybe. Valamint a Tibetben lévő magaslati levegő miatt a szív- és érrendszeri panaszokkal rendelkezőknek, ill. 45 éves kor felett ajánlott az orvosi vizsgálat.

Általában az egyszeri és kétszeri belépésre feljogosító vízum („L") érvényessége a kiállítás napjától számítva 90 nap, ami azt jelenti, hogy a vízum tulajdonosának a vízum kiállításának napjától számított 90 napon belül be kell lépnie Kínába; egyszeri belépő vízum esetén egy alkalommal, kétszeri belépő vízum esetén értelemszerűen két alkalommal léphet be ez idő alatt. Ha ezt elmulasztja, vízuma (a 90 nap letelte után) érvénytelenné válik és lejár. A tartózkodás időtartama „L" vízum esetén 30 nap, ami azt jelenti, hogy a vízum tulajdonosa a belépés napjától számítva legfeljebb 30 napig tartózkodhat Kínában.
Bármely személy, aki szellemi fogyatékos, leprában, AIDS-ben, nemi betegségben, fertőző tuberkolózisban, vagy egyéb fertőző betegségben szenved, annak tilos belépnie Kínába.


Kínai vízumLetölthető vízumkérőlap:
Kínai vízumkérő formanyomtatvány
Vízum díjak
Normál egyszeri belépési vízum díja: 12.000,- Ft/fő

Kétszeri belépési vízum: 16.000,- Ft/fő

Többszöri belépési vízum: 20.000,- Ft/fő

3 napos sürgősségi felár: 8.000,- Ft/fő

Azonnal vízum kiállítás felár: 10.000,- Ft/fő

Amerikai illetve román állampolgárok részére a vízumdíjak eltérőek. Erről kérje tájékoztatónkat.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.