info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 30 547 1208

Zakynthos városai

Zakynthos szigetének főbb városai

Zakynthos utazás - Laganas

Zakynthos utazás, utazások Az egyik legélénkebb hely a szigeten, a fővárostól és repülőtértől mintegy 7 km-re fekszik. A sziget legmozgalmasabb települése széles, homokos tengerparttal és nyüzsgő éjszakai élettel várja a nyaralni vágyókat. Kávézók, diszkók, bárok, tavernák, gyorsétkezdék és üzletek egész sora található errefelé. A lassan mélyülő víz ideális pihenőhely a gyermekes családoknak, de a vízi sportok kedvelői is megtalálják számításaikat.

Zakynthos utazás - Alikanas - Alykes

Nyugodt, kis üdülőhely, tradicionális tavernáiban kiváló a görög konyha. Nem sok a bár és az üzlet, ezért az éjszakai élet viszonylag visszafogott. Homokos strandja kitűnő minőségű. A közeli Alykesben lovaglási lehetőséget is találhatunk. Alykes csendes kis városka, strandja hosszú és homokos. A strandon vízi sportok, beljebb kávézók, tavernák, bárok és üzletek várják a vendégeket.

Zakynthos utazás - Vassilikos

Ennek a városkának igazi görögös hangulata van, a félsziget pedig a strandimádók paradicsoma. A szállodák az olajfák között, egy magaslaton találhatóak. Sokféle sportolási lehetőség adódik és nagyon népszerű a Gerakas homokos strand. A környék a védett Caretta teknősök költőhelye.

Zakynthos utazás - Tsilivi

Élénk üdülőhely, gazdag sportkínálattal valamint mintegy 2 km hosszú homokos stranddal. Nyaralni vágyóknak ideális a sok vásárlási lehetőség és a szórakozóhelyek miatt.

Zakynthos utazás - Kalamaki

Ez a kisebb üdülőhely a főváros és a repülőtér közelében helyezkedik el, kellemes nyaralást ígér tavernáival, üzleteivel, kávézóival, bárjaival és nem utolsósorban a sziget leghosszabb strandjával. Lassan mélyülő vize ideális pihenőhely a gyermekes családoknak is. A gyermekek számára érdekes lehet a fel- és leszálló gépek látványa, melyek a közeli reptérre érkeznek. Ezen a strandon fordulnak elő a Caretta teknősök is.

Zakynthos - Agios Sostis


Agios Sostis falva Zakynthos sziget déli részén található 12 km-re a sziget fővárosától Zakynthos-tól (Zante) és 7 km-re a repülőtértől.
Agios Sostis története inkább földrajzi, mint történelmi. Zakynthos szigetét több földrengés rázta meg az évszázadok során így e falut sem kímélte a természeti csapás. 1622-ben elsülyed az Agios Sostis fok. 1633-ban különálló szigetté válik a Diszkósziget. Eredeti nevén Agios Sostis sziget. Nevét a régen rajta álló templomról kapta.
A diszkósziget a magyaroktól kapta ezt a nevet, de a diszkóhoz semmi köze nincs. A szigetre egy fából készült hídon keresztül juthatunk. A szigetre van belépő (4 eur/fő 2010), de a belépő beváltható a szigeten működő bárban.
Agios Sostis központjánál a strand nem túl széles homokos partszakasz. De cserébe kárpótol minket a Marathonissi azaz Teknősbéka sziget látványa, illetve a fokozatosan mélyülő tiszta tenger. A halászkikötőtől Laganas irányába sétálva egy rövid, de szélesebb homokos partszakasz még a faluhoz tartozik. Ez a rész kifejezetten kisgyermekkel érkezőknek nyújt remek fürdőzési lehetőséget. Itt a víz nagyon lassan mélyül. Sokáig be lehet sétálni úgy, hogy a víz szinte csak térdig ér.
Agios Sostis mindkét partszakaszán lehet napozó ágyat bérelni, fogyasztás ellenében használni.
Agios Sostis központi részén szinte minden megtalálható. Üzletek, tavernák leginkább a part menti úton találhatóak. Nagyobb üzletet ugyan nem találunk, de szupermarketekből nincs hiány. Pékséget, cukrászdát sajnos hiába keresünk. Ám kenyér szinte mindig van az üzletekben. Péksüteményt egy-két üzletben és néhány apartmanban (ahol az apartman tulajok készítik) találunk.
Több taverna sorakozik a part menti úton. Sajnos az angol hatástól nem menekülhetünk így az angol reggeli szinte minden étlapon szerepel a görög ételek mellett. Ajánlani talán az Amoutsi tavernát lehet, itt a gyros hamisítatlan görög íz világgal rendelkezik
Agos Sostis kikötője felé sétálva szintén több taverna és bár sorakozik, igaz ezek már nem egymás mellett. Többek között a Tasos, a Bougainvillea és ahova legalább egyszer érdemes betérni az az El Greco taverna.

Agios Sostis kikötőjét érdemes megemlíteni. Ha másért nem is, de sziget legismertebb jelképe miatt. A Kareta-Kareta azaz álcserepes teknős miatt. Van egy teknős (de lehet nem ugyanaz) aki majdnem minden reggel, amikor a halászok visszatérnek, ott úszkál a hajóknál. A halászok átválogatva a napi fogást, a felesleges dolgokat a tengerbe dobják. A teknős pedig a számára megfelelő falatokat kényelmesen elfogyasztja. Ilyenkor van lehetőség a teknőst megtekinteni, fotózni.
Agios Sostis központjában az autó, robogó vagy bicigli bérlés egy helyen lehetséges. A Smart kölcsönzőben. Például autóbérlés 3 napra 99 euro.
A kikötőből indulnak az üvegfenekű hajók és itt lehet hajókázásra is befizetni. Van három az egyben program is. Teknős les, Maratonissi körbehajózása, Kék barlang.

Tömegközlekedés elvileg van Agios Sostis falujában. A busz menetrend ki is van táblázva, de a buszok nem mindig jelennek meg a várt időpontban. Biztos indulás Laganasból van. Oda valóban jönnek és mennek a buszok, ráadásul pontosak.

Több kirándulási lehetőség is kínálkozik. Gyalogosan érdemes felkeresni Laganast. Kiépített úton az El Greco Tavernától nem messze indul egy utca az olíva ligetek között Laganas irányába. A vízpart mellett viszont csak egy kis fürdőzéssel egybekötve tehetjük ezt meg. Van egy sziklafal, ami mellett csak a vízben tudunk elsétálni ahol a víz kb. térdig ér. Laganas után Kalamaki is felkereshető.
A La Curva (jelentése: a kanyar) egy központi elágazás Agios Sostis-nál. Itt a tábla jelzése szerint csupán 1 km-re van Lithakia. Gyalogos ez legalább 5 km-nek tűnik. De érdemes gyalog elindulni. Az olívaligetek között sétálva emelkedik az út Lithakia felé s közben érdemes letekinteni, hisz ahogy egyre magasabbra jutunk szebbnél szebb panoráma tárul elénk. Lithakia falut a temploma és a gyönyörű panoráma miatt érdemes felkeresni.
Agios Sostis a pihenni vágyóknak tökéletes hely. A Teknősbéka sziget panorámája, olívaligetek és a hely szelleme mindenkinek felejthetetlen élményt nyújt.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.