info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Zakynthos utazás infók

Zakynthos utazás hasznos infók

Zakynthos utazás hasznos információk

Zakynthos, beutazási feltételek

Útlevél és személyi igazolvány Beutazáshoz érvényes útlevél, vagy Uniós tagságunk révén új típusú, kártyás személyi igazolvány is elegendő. Az útlevélnek a visszaúttól számítva még 3 hónapig érvényesnek kell lennie.

2018. január 1-től a görög kormány idegenforgalmi adót vezet be az üdülőhelyeken az alábbiak szerint:

 1 vagy 2 csillagos szálloda esetén: 0,50 € / szoba / nap
3 csillagos szálloda esetén: 1,50 € / szoba / nap
4 csillagos szálloda esetén: 3,00 € / szoba / nap
5 csillagos szálloda esetén: 4,00 € / szoba / nap
A stúdiók, apartmanok kategória besorolásától függően: 0,25 € - 1,00 € / szoba / nap.

Zakynthos, időeltérés

A közép-európai időszámításhoz képest, Magyarországhoz viszonyítva +1 óra az időszámítás.

Zakynthos, repülési idő

Zakynthos Budapestről kb. 2 óra. Poggyász súlyhatár 15 kg/fő

Letölthető poggyász súlyok a Travel Service járatain: Poggyász súlyok és túlsúly díjak

Zakynthos, hivatalos nyelv

Görög, de szinte mindenhol beszélnek angolul és németül is.

Zakynthos,, átlaghőmérsékletek

Levegő | Víz
máj. 26 | 20
jún. 28 | 22
júl. 31 | 24
aug. 32 | 25
szept. 27 | 24
okt. 26 | 23

Zakynthos,, diplomáciai képviselet

Magyarország Nagykövetsége
25-29. Od. Karneadou, Kolonaki
10675 Athén
Tóth József nagykövet
Tel.: (00 30 210) 725 6800
Fax: (00 30 210) 725 6840

Görög Köztársaság Nagykövetsége
1063 Budapest, Szegfű u. 3.
Tel.: (06 1) 413 2600
Fax: (06 1) 342 1934

Zakynthos, transzferidők

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a szállodák fekvésének sorrendjében történik az érkezés illetve az indulás.

Zakynthos, elektromos áram

220 V. Minden szállodában használható a magyar szabvány szerinti dugós csatlakozó.

Zakynthos, hivatalos pénznem

Euro (váltópénz: 100 cent). Bankautomaták mindenhol rendelkezésre állnak. Minden ismertebb hitelkártya elfogadott.

Zakynthos, autóbérlés

Minimum 21 éves életkor és legalább 1 éves jogosítvány megléte szükséges. Nemzetközi jogosítvány kiváltása is ajánlott, melyre a Központi Okmányirodában van lehetőség. Görögországban a nemzetközi közlekedési előírások érvényesek, a biztonsági öv használata kötelező. A szigeten a vezetési stílus kultúrált, ezért az autóbérlést irodánk is javasolja.

Zakynthos, egészségügyi ellátás

Az orvosok megfelelően képzettek, az ellátás megfelel a követelményeknek. Minden általánosan használt gyógyszer beszerezhető a gyógyszertárakban, de ajánlatos a naponta szedendő és speciális gyógyszereket magukkal vinni. Szúnyogok elleni riasztószer és magas faktorszámú napozótej is ajánlott. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez.

Zakynthos, szállodák értékelése

A megadott kategóriák a helyi hivatalos besorolást jelentik, mely eltérhet az általában elfogadott normáktól. Az apartmanok és stúdiók kivételével minden szállodánál szerepel irodánk értékelése is, amely a magyarországi normáknak megfelel.

Zakynthos utazás feltételek

Zakynthosi charter járatunk esetében a legalacsonyabb létszám 100 fő, amely feltétele az utazás elindításának. A Dive Hard Tours a 214/1996 Korm. Rendeletben foglaltak szerint értesíti az Utast, amennyiben a jelentkezők száma a minimumot nem éri el.

Zakynthos, földrajzi adatok

Zakynthos sziget, vagyis Zante illetve Levante a Jón-szigetek közül a harmadik legnagyobb, körülbelül 16 kilométerre fekszik a peloponnészoszi partoktól. Zakynthos nagyrészt hegyes-dombos vidék, legmagasabb csúcsa 758 méter magas. A szigetet meghitt és kellemes strandjain kívül, változatos tája teszi még vonzóbbá, a tenger mindenhol kristálytiszta, strandjait fokozatosan mélyülő víz jellemzi. A sziget természeti látványosságai közül leghíresebb a Navagio strand, ahol a fehér homok és azúrkék tenger mellett egy régi hajóroncs látványa nyújt maradandó élményt az utazó számára. Figyelemre méltóak a tengeri barlangok is, leghíresebb a Keri közelében fekvő Kék barlang. Zakynthos-on, a Laganas-öbölben él az értékes földközi-tengeri teknősbéka a Caretta (Caretta-Caretta), mely faj megóvása érdekében fokozottan védett a sziget.

Zakynthos, közlekedés

A vasútmentes sziget közúti hálózata fejlett, központja a Laganas-öböl és Zakynthos városa, ahonnan a sziget minden pontjára indulnak buszok. A viszonylag sűrű és jó úthálózaton a sziget minden pontjára eljuthatunk. A rövid és szép kirándulások tengeri fürdőzéssel is összekapcsolhatók. Rendszeres hajójáratokkal a Jón-szigetek minden tagja megközelíthető, valamint Patras és Athén is elérhetőek. Irodánk javasolja továbbá, hogy a szigetet bérelt autóval, vagy robogóval, mopeddel fedezzék fel, melyre minden nagyobb településen találni lehetőséget.

Zakynthos, Laganas

Az egyik legélénkebb hely a szigeten, a fővárostól és repülőtértől mintegy 7 km-re fekszik. A sziget legmozgalmasabb települése széles, homokos tengerparttal és nyüzsgő éjszakai élettel várja a nyaralni vágyókat. Kávézók, diszkók, bárok, tavernák, gyorsétkezdék és üzletek egész sora található errefelé. A lassan mélyülő víz ideális pihenőhely a gyermekes családoknak, de a vízi sportok kedvelői is megtalálják számításaikat.

Zakynthos, Alikanas - Alykes

Nyugodt, kis üdülőhely, tradicionális tavernáiban kiváló a görög konyha. Nem sok a bár és az üzlet, ezért az éjszakai élet viszonylag visszafogott. Homokos strandja kitűnő minőségű. A közeli Alykesben lovaglási lehetőséget is találhatunk. Alykes csendes kis városka, strandja hosszú és homokos. A strandon vízi sportok, beljebb kávézók, tavernák, bárok és üzletek várják a vendégeket.

Zakynthos, Vassilikos

Ennek a városkának igazi görögös hangulata van, a félsziget pedig a strandimádók paradicsoma. A szállodák az olajfák között, egy magaslaton találhatóak. Sokféle sportolási lehetőség adódik és nagyon népszerű a Gerakas homokos strand. A környék a védett Caretta teknősök költőhelye.

Zakynthos, Tsilivi

Élénk üdülőhely, gazdag sportkínálattal valamint mintegy 2 km hosszú homokos stranddal. Nyaralni vágyóknak ideális a sok vásárlási lehetőség és a szórakozóhelyek miatt.

Zakynthos, Kalamaki

Ez a kisebb üdülőhely a főváros és a repülőtér közelében helyezkedik el, kellemes nyaralást ígér tavernáival, üzleteivel, kávézóival, bárjaival és nem utolsósorban a sziget leghosszabb strandjával. Lassan mélyülő vize ideális pihenőhely a gyermekes családoknak is. A gyermekek számára érdekes lehet a fel- és leszálló gépek látványa, melyek a közeli reptérre érkeznek. Ezen a strandon fordulnak elő a Caretta teknősök is.

Zakynthos, vásárlás

Az üzletek általában a délelőtti órákban, majd délutántól késő estig tartanak nyitva. A görög emberekre jellemző „déli szieszta” idején alig található nyitva tartó üzlet, kérjük ezt vegyék figyelembe. Üdülőhelyeken az üzletek többsége hétvégén is nyitva tart.

Zakynthos, ételek-italok

A görögök ételeik elkészítéséhez olíva olajat használnak, kedvelik a húsokat, elsősorban birkát, melyet roston sütnek meg. Szívesen fogyasztják a változatosan elkészített tenger gyümölcseit is. Kedvelt előétel kínálatuk paradicsomból, uborkából, dinnyéből, szeletelt sajtból, olajbogyóból és sokféle gyümölcsből áll. A legelterjedtebb vendéglőféle a taverna, ahol olyan ételeket kínálnak, mint pl. görög saláta, suvlaki, tzaziki, musaka vagy gyros. A legkedveltebb aperitif az ouzo, borok közül pedig a retsína.

Zakynthos, borravaló

A szigeten szokás borravalót adni, amely a turizmusban általánosan elfogadott normák szerint, körülbelül a szolgáltatás értékének 10%-a. Az éttermekben és a szállodákban az ár rendszerint tartalmazza a borravaló összegét, a portások, szobalányok és a taxisok mégis sokszor elvárják a borravalót.

Zakynthos, fakultatív kirándulások

Ez a szolgáltatás a helyi utazási iroda szervezése, ezért a kirándulással kapcsolatos bármilyen reklamációt kizárólag a tartózkodás helyén lehet elintézni. Hazatérés után a fakultatív kirándulásokkal kapcsolatos bármely reklamációt irodánk nem tud elfogadni. Javasoljuk továbbá, hogy a kirándulásokat a helyi képviselőjénél vásárolják meg.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.