info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Zakynthos látnivalók

Fedezze fel a türkizkék vizéről és a görög vendégszeretetről híres görög szigetet, Zakynthost! A Jón-szigetekhez tartozó Zakynthost elsősorban a természeti szépségek kedvelőinek érdemes felkeresniük, ugyanis az itteni tájak gyönyörűek. 

Navagio-öböl 

A képeslapokról ismert zakynthosi látnivaló, ami kötelező program minden nyaralónak. Kizárólag hajóval lehet megközelíteni a fehérhomokos strandot, amelyek fehér sziklák és a türkiz tenger ölel körbe. Életre szóló élmény lesz ez a kirándulás! 

Kék-barlangok

Zakythos sziget másik legemblematikusabb látnivalói a Kék-barlangok, amelyek Zakynthos északi részén található. Az 1867-ben felfedezett barlangokhoz Ajiosz Nikoláoszból induló hajójáratokkal lehet eljutni. A barlangok több helyen olyan nagy árkádosak, amelyek alatt át lehet csónakázni vagy hajózni. 

Zakynthos főváros

A sziget fővárosát szintén Zakynthosnak hívják. 1953-ban a nagy földrengés a fővárost is súlytotta, de az akkori építészek és lakók odafigyeltek arra, hogy amennyire lehetséges, a város eredeti látképét állítsák vissza. A nyüzsgő kikötőt árkádok szegélyezik, a kis utcák rendkívül hangulatosak. Történelmi látnivalóként keressük fel a Dionüszuisz-templomot, ahol az 1547 és 1622 között élt, a sziget védőszentjeként ismert Szent Dionüsziosz ezüstkoporsója található. Múzeumok tekintetében fontos a Bizánci Múzeum és a Szolomosz Múzeum. Ha csodás kilátást keresünk a városra, akkor sétáljunk fel a Sztráni-hegyre! 

Nyaralóhelyek

14 km hosszan elnyúló homokos parti szakaszával Laganas egyértelműen a legnyüzsgőbb zakynthoszi nyaralóhely. Rengeteg étterem, bár és szórakozóhely várja a pezsgő nyaralás és a napfény szerelmeseit. Érdekesség, hogy itt őshonosak a caretta caretta teknősök, amelyet fakultatív program keretében meg is lehet tekinteni. Érdemes valóban az idegenvezetőhöz fordulnie e program kapcsán, ugyanis ők tisztában vannak azzal, hogy mennyire lehet megközelíteni a teknősöket anélkül, hogy kárt tennénk bennük vagy tojásaikban. Tsivili és Alikes nyugodtabb nyaralóhelyek, így ezeket elsősorban a teljes kikapcsolódásra vágyó utasainknak ajánljuk. 
 
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.