Gran Canaria utazási információk

Gan Canaria a Kanári-szigetek harmadik legnagyobb szigetén garantált napsütés és kiegyensúlyozott klíma várja Önöket!

Általános információk

Letölthető poggyász súlyok a Travel Service járatain: Poggyász súlyok és túlsúly díjak


Amennyiben Ryanair utazik Gran Canariara

Az utazási iroda repülőútjai árváltozása a Ryanair poggyász-szabályzat változásai kapcsán

2017. november 1-jén, a Wizzair poggyász-szabályzata után – a Ryanair is módosítja a csomagok díjait és szabályait. Ennek megfelelően az utazás iroda is módosítja a Gran Canariára szóló repülőjegy foglalás árait. Összhangban a Ryanair szabálymódosításaival, készítettünk egy összefoglalót, hogy mit lehet felvinni a repülő fedélzetére, milyen költségei lesznek az utazásának, illetve hogy az extra szolgáltatások mibe kerülnek.

2017. november 1-jét követően az alábbi díjszabás érvényes a Ryanair járatain
 • Kisméretű táska, pl. kézitáska, laptop táska: ingyenes
 • Nagyméretű kézipoggyász (55x45x20 cm, max. 10 kg): ingyenes, de a beszállókapunál le kell adni
 • Feladható poggyász, check in luggage (20 kg-ig): 90 €/út
 • Utólag hozzáadott feladható poggyász, check in luggage (20 kg-ig): 120 €/út
 • Elsőbbségi beszállás ára: 15 €

November 1-től kizárólag azok az utasok vihetnek a fedélzetre két kézipoggyászt, akik elsőbbségi beszállást rendeltek. Minden más esetben kizárólag egy kisebb kézitáskát vihet fel a fedélzetre, a nagyobb kerekes utazótáskát a beszállókapunál fel kell adnia a raktérbe (díjmentesen).

Amennyiben nem vásárolt elsőbbségi beszállási szolgáltatást, akkor is 2 kézipoggyásszal utazhat, azonban a 10 kg-os táskát felcímkézik a beszállókapunál, és a poggyásztérben helyezik el, amelynek nincs további díja. A kisebb poggyászt felviheti magával az utastérbe.

Felnőtt ölében utazó csecsemőnek (8 napos és 23 hónapos életkor között) nem lehet kézipoggyásza, de egy, maximum 5 kg súlyú pelenkázótáska, melyet a szülő saját kézipoggyászán kívül visz, megengedett.

Az előírtak be nem tartása tételenként 50 eurós, az indulási kapunál fizetendő büntetést von maga után, és a fedélzeten lévő valamennyi utas késedelmes indulását eredményezheti.
Részletes tájékoztatás a Ryanair oldalán érhető el:
https://www.ryanair.com/hu/hu/utazas-megtervezese/ha-velunk-repul/kezipoggyaszra-vonatkozo-iranyelv

Különleges igények díjszabása
Szolgáltatás         Díj egy útra     Díj oda-vissza
Elől lévő helyek + Elsőbbségi beszállás + Garantált hely a nagyméretű kézipoggyásznak a kabinban     2A-C és 3-5. sorok     6 300 Ft     45 €
Nagyobb lábtér     1A-C és 2D-F sorok     7 350 Ft     50 €
Nagyobb lábtér     16., 17. sorok     7 000 Ft     50 €
Egymás melletti ülőhelyek foglalása         4 900 Ft/fő     30 €/fő

Nagyobb lábterű ülőhelyek
A nagyobb lábterű ülőhelyek a vészkijárat melletti sorokban találhatók. Repülésbiztonsági okokból az alábbiakban felsorolt utasok NEM jogosultak arra, hogy ezekben a sorokban üljenek:
 • 18 évesnél fiatalabb utasok
 • Túlsúlyos utasok
 • Különleges segítséget igénylő utasok
 • Várandós utasok
 • Két évesnél fiatalabb, kisgyermekkel utazók

Nagyobb lábterű vagy az első sorban található ülőhelyet csak a 18. életévét betöltött, alapszintű angol nyelvismerettel rendelkező utas foglalhat. Fizikailag egészségesnek kell lennie, és képesnek kell lennie rá, hogy vészhelyzet esetén kinyissa a szárny fölötti vészkijáratot. Az utasnak alkalmasnak kell tartania önmagát a feladatra, és a személyzettől eligazítást kap a szárny fölötti vészkijárat működéséről. Ha nem tudja teljesíteni a fenti feltételeket, a repülőgépen máshol kap ülőhelyet. A kézipoggyászt a felszállás és a landolás ideje alatt a fej fölötti tárolókban kell elhelyezni.

Csecsemő viteldíj
A csecsemők viteldíja 20 euró irányonként (8 napos kortól 23 hónapos korig, felnőtt ölében). A kiegészítő bébitáska maximum 5 kg súlyú lehet. Gyerekenként további 2 felszerelés ingyenesen szállítható: összecsukható babakocsi, iker babakocsi, bébihordozó, kenguru és autósülés, ülésmagasító, utazóágy sorolható ebbe a kategóriába. Minden további felszerelés max. 20 kg/darab súlyú lehet, a szállítás díja pedig 10 euró/irány.

Sportfelszerelés
Minden sportfelszerelést, amely nem fér bele kézipoggyászába, kötelez fel adni és a raktérbe kerül.
 • Sportfelszerelés ára: 30 euró/darab/irány
 • Sílécek: 40 euró/darab/irány
 • Golffelszerelés: 30 euró/darab/irány
 • Nagyméretű sporteszköz: 50 euró/darab/irány
 • Kerékpár: 60 euró/darab/irány

Hangszerek szállítása a Ryanair járatain
Hangszerek szállítása: 50 euró/darab/irány
Minden hangszer számára, amely meghaladja a kézipoggyász megengedett méretét, a poggyásztérben kell helyet váltani és oda is kell elhelyezni. Amennyiben hangszerét mégis inkább a fedélzetre szeretné felvinni magával, annak külön ülőhelyet kell váltania.

Gran Canaria információk

A Kanári-szigetek harmadik legnagyobb szigetén garantált napsütés és kiegyensúlyozott klíma várja Önöket! A déli parton épült ki a sziget 2 legnagyobb üdülővárosa (Playa del Ingles és Maspalomas), a strandolók és a vízi sportok szerelmeseinek birodalma, kilométerhosszú strandokkal és aranysárga homokdűnékkel. A délnyugati oldal egykori apró halászfalvaiból mára romantikus üdülőfalvak láncolata alakult ki, melyek fekvésüknek köszönhetően szélvédettek és a szigeten itt a legmagasabb a napsütéses órák száma. Kiránduljanak a sziget belsejében, vagy fedezzék fel a különböző partszakaszok nyújtotta strandolás élményeit, és ismerkedjenek meg a kanári konyhával, melyre a spanyol mellett a portugál és a dél-amerikai ízvilág is befolyással volt! Érdemes ellátogatni a sziget örökké nyüzsgő fővárosába, Las Palmasba is, ahol a bevásárló- és szórakoztató központok mellett a híres Las Canteras Strand várja látogatóit.
 

Maspalomas dűnéiMaspalomas

A sziget déli csücskében fekszik Maspalomas, a Playa del Ingles mellett az utóbbi években kiépült üdülőparadicsom. Homokdűnékkel övezett strand, Aquapark, szórakoztatóparkok, modern fitness- és wellness-centerek, színvonalas golfpályák és vízi sportolási lehetőségek széles skálája kínálnak változatos és aktív nyaralást! A busztranszfer a repülőtérről kb. 45 perc.
 

Playa del Ingles

Playa del Ingles a sziget egyik legismertebb és legnagyobb turistaparadicsoma. A modern üdülőváros közvetlenül a sekély, homokos, dűnékkel tarkított tengerparton fekszik. A szállodasoron minden igényt kielégítő, különböző kategóriájú szálláshelyek is megtalálhatók. Számtalan vízi sportolási lehetőség, régi és új bevásárló-központok, modern szórakoztató parkok, nyüzsgő éjszakai élet várja a turistákat. A busztranszfer a repülőtérről kb. 45 perc.
 

Puerto de Mogan

Idilli üdülőhely a sziget délnyugati partján homokos stranddal. A halász- és a tengeri kikötő közötti csatornák miatt, amelyek itt-ott házak boltívei alatt is vezetnek, a „Kanári-szigetek Velencéjének” is nevezik. A kis jachtkikötő sok bárjával és éttermével kellemes tengeri atmoszférát biztosít. Az Avenida de la Castillete, amely az óvárost és a kikötőt köti össze, klasszikusan a helyi élet fő színtere. A kanári stílus építészeti jegyei felismerhetők a hangulatos, kis utcácskákban a színpompás ajtajú és ablakkeretű, kétszintes házak között sétálva. Péntekenként kirakodóvásárt rendeznek a kikötő környékén, amit Önnek sem szabad kihagynia! A busztranszfer a repülőtérről kb. 60 perc.

Telefon
Spanyolország hívószáma: 0034
Hasznos telefonszámok
Segélyhívószám: 112
Rendőrség: 091
Mentők: 092
 

Diplomáciai képviselet:

Magyar Köztársaság Nagykövetsége
C/Fortuny 6. Piso 4. 28010 MADRID
Tel.: 00-34-91-413-7011, Fax: 00-34-91-413-7149
E-mail: info@hungria.es
 

A Spanyol Nagykövetség és Konzulátus elérhetősége Budapesten:

Budapest, Eötvös u. 11/b.
Tel.: (1) 202 40 06, 202 40 15
Fax. (1) 202 42 06
E-mail: embesphu@mail.mae.es
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.