info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Gran Canaria árak és vásárlás

Gran Canaria árak és vásárlás

Meglepő, de az árak Gran Canaria szigetén sokszor olcsóbbak, mint itthon, különösen, ha a szupermarketek árait vesszük figyelembe. 
Gran Canaria árak és vásárlás
  • All inclusive vagy félpanziós ellátás mellett aligha fog boltokban élelmiszert vásárolni, de reggelis ellátás mellett felmerülhet ez az ötlet. Egy másfél literes víz 0,9 euró, egy dobozos sör 1,3 euró, míg egy jó minőségű bor 6 euró körül kapható. Ha itthon maradt valamilyen kozmetikus, akkor kint hasonló árakon pótolhatunk egy fogkefét vagy tusfürdőt.
  • Gyorsétteremben egy menüre 7 euró körül számolhatunk, míg egy étteremben egy ebédmenü itallal együtt 10 euróba kerül. 
  • Borravalót 5-10% körül adjunk, ugyanúgy, mint itthon. Éttermekben, taxiban, illetve a takarító személyzetnek érdemes borravalóval számolni. 
  • Piacokra érdemes ellátogatnunk, hogy megkóstoljuk a helyi ételeket. Bár a barcelonai nagy piachoz nem érnek fel a helyi piacok, mégis a gyümölcsöket és a tengeri herkentyűket frissiben próbáljuk ki! 
  • Italokat és szivarokat a Las Palmasban található Big Ben üzletben vehetünk a legjobb áron. Ez akár szuvenírként is szolgálhat, ugyanis híres a helyi rum és szivar. Mintha csak Kubában lennénk! 
  • Szuvenírként meglepő, de a rum és szivar mellett elektronikai termékeket érdemes vinnünk, mert a kedvező adózás miatt akár 10-20 százalékkal is olcsóbban juthatunk hozzájuk, mint máshol Európában. Keressük a Media Marktokat a nagy bevásárlóközpontokban. Kézműves szuvenírként a fazekas termékeket, illetve az itt készülő késeket vihetjük haza.
  • Ajánljuk, hogy érkezzen a legkevesebb ruhával és vesse bele magát Gran Canarián a boltokba! Hazánkban nincs Primark, ellenben Las Palmason van. Meg fog őrülni az árak láttán. Kellemes minőségű ruhákat vehet már néhány euróért. Szánjon fél napot erre a programra! 
  • Klasszikus bevásárlóutca a Triana Barrio, ahol az üzletek mellett több kávézót és éttermet is találunk. Titkos tippünk a Lenita & XTG fürdőruhákat áruló üzlet, ahol divatos és egyedi darabokkal gazdagíthatjuk a strand ruhatárunkat. 
  • Bevásárlóközpontokból az alábbiakat ajánljuk. Las Palmas legnagyobb bevásárlóközpontja a Las Arenas Shopping Centre. Kívül esik a városon az El Micador és a Las Terrazza központ, ahol olyan márkák között válogathatunk, mint a Mango outlet, Nike Factory Store, Lacoste vagy a Pepe Jeans.

Frissítve: 2019. március 12.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.