Kanári- szigetek Gran Canaria fakultatív kirándulások

A fakultatív programokra csak a helyszínen lehet jelentkezni. A kinti idegenvezető csak a saját utasainknak nyújthatja a szolgáltatásait.

Hajókirándulás Tenerife szigetére (félnapos)
Áthajózás Tenerife szigetére, Santa Cruz De Tenerife panorámájának megtekintése, majd elutazás a sziget belsejébe: La Esperanza, Los Miradores (rövid fotóstop), Canadas del Teide, Orotava-völgy, Puerto de la Cruz, Loro Parque (állatkert) meglátgatása. Visszautazás Santa Cruz érintésével Gran Canariára.
Gran Canaria utazás fakultatívGran Canaria Exkluzív nagy szigettúra magyar nyelven
Utazása reggel Playa del Inglésről indul, kirándulóinkat általában a szállodájuk előtt vesszük fel. A transzfert követően a „Gran Cañon” mentén, a sziget földrajzi középpontja felé indulunk.
Az első megálló a Degollada de las Yeguas, ahol betekinthet a kanyonba, visszanézhet Maspalomas homokdűnéire és gyönyörű fotókat készíthet a tájról. A fotószünet után egy pálmaoázis és egy tevefarm mellett haladunk el, amíg el nem érjük Fataga termékeny vidékét. A narancs-, mandarin- és citromültetvények, déligyümölcs fák között vezető út végén, egy helyi étteremben megkóstolhatja a frissen facsart kaktuszfüge- és papaya levet.
A pihenőt követően 1.950 méter magasságig kapaszkodunk, a Pico de las Nieves-re, Gran Canaria legmagasabb pontjára. A kilátóból megcsodálhatja a Roque Nublo-t, a Roque Bentayga-t és a Roque El Fraile-t, valamint a szomszédos szigetet, Tenerifét és vulkánját, a Teidét, azaz Spanyolország legmagasabb csúcsát.
A következő megálló a sziget földrajzi közepe, Cruz de Tejeda. Gran Canaria második legkisebb falvában kóstolót kap a helyi kecske- és birkasajtból, kaktuszlekvárból, kanári marcipánból, valamint különböző helyi italokból (rum, banánlikőr).
Ezt követően buszunk Teror felé indul, ahol magyar nyelvű idegenvezetőnk segítségével eljuthat a 150 éves arukária fenyőkhöz, valamint a híres Balkonok utcájába is. Meglátogathatja Gran Canaria védőszentje, ”Fenyő Szűz Mária” templomát, ahova zarándokok tízezrei látogatnak el évente.
A következő úti cél Firgas, a vizek városa. A városban először elfogyasztjuk a 3 fogásos ebédünket, a tipikus kanári ebéd mellett választhat a nemzetközi konyha finomságaiból is. Majd Firgasban végigsétálunk a Gran Canaria sétányon, ahol a járások címerei és óriás makettjei mellett, a Kanári-szigetek legjellemzőbb tájegységei is megjelennek.
Következő állomásunk Bandama, ami Gran Canaria utolsó működő vulkánja volt 5.000 évvel ezelőtt. A Pico de Bandama csúcsáról gyönyörködhet a kilátásban, bekukkanthat a 200 méter mély kráterbe és megcsodálhatja Las Palmas panorámáját.
A kirándulás utolsó megállója a Finca Canarias aloe vera ültetvény, ahol bemutatják önnek a növény feldolgozásának menetét és legfontosabb tulajdonságait.
A kirándulás ára: Felnőtt: 69 € / fő, Gyermek (2-12 éves kor között): 42 € / fő
Az ár tartalmazza az ebéd, a transzferek, a kóstolók és a belépők költségeit is!
Öltözék: kényelmes cipő, réteges öltözet
Indulási napok: Nyár: szerda, Tél: csütörtök
Idegenvezetés nyelve: magyar
Indulás: 08:00 – 09:00 között, Érkezés: 17:00 – 18:00 között

Szigetkörút (egésznapos, ebéddel)
Elutazás Maspalomasból Ingenio felé, a városi múzeumnál lévő kézimunka iskola alkotásainak megtekintése. Továbbutazás Telde-Tafira útvonalon a Bandama kráterhez, ahonnan lélegzetelállító panoráma látható. Elutazás La Atalaya, Santa Brígida, Pino Santo városok mellett Terorba, majd ebéd Vallesecoban. Elutazás Cueva Corcho, Cruz de Tejeda felé, fakultatív programként a Guayere Múzeum megtekintése. Az utazás a Fraile kilátóhoz, majd Roque Nublo-Ayacata felé folytatódik. Hazautazás előtt rövid megállás San Bartolomé de Tirajana-ban és Fataga érintésével visszatérés Maspalomasba.

Casa Romantica kirándulás (egész napos, ebéddel)
Elutazás Maspalomasból a Zig-Zag kilátóhoz, a Fataga-völgyre és a déli partszakaszra nyíló panoráma megtekintése, majd továbbutazás Bartoloméba, valamint a Guayare Múzeum megtekintése (fakultatív program, belépőjegy a helyszínen fizetendő). Panoráma a Nublo Rock-ról Tenerifére és a hegycsúcsokra, és Las Palmas de Gran Canariára valamint az északi partszakaszra a legszebb panoráma tárul az utazó elé Pinos de Gáldar. Juncalillo faluban a barlanglakások megtekintése. Ezt követően ebéd a "Casa Romántica"-ban. Továbbutazás Puerto de las Nieves-be (rövid megállás), majd a Tirma birtokon a banán ültetvényt meglátogatása. Gáldar, Guía, Banaderos, Las Palmas de Cran Canaria érintésével visszautazás Maspalomasba.

Palmitos Park és Mogan (egész napos)
Elutazás Puerto Azulhoz, ahol a Puerto Rico-öbölre nyíló csodás kilátás megtekintése, majd Puerto de Mogán, a kis Velence felfedezése. Továbbutazás Playa del Inglés felé, útközben a Perla Canaria látnivalóinak megtekintése. A Palmitos Nemzeti Park és állatkert következik, ahol kb. három óra szabadidő, majd visszautazás. Barranco de Fataga völgyében, 20 hektár területen lévő mesterséges szubtrópusi park. Rengeteg ritka növénnyel találkozhatunk itt, többek közt 45 féle pálma, kaktuszfajták, 1200 féle madár, főleg papagáj él a parkban, híres a lepkeház és az akvárium, ahol sok ritka tengeri és óceáni halat csodálhatunk meg.

Presa Canaria (félnapos, ebéddel)
Elutazás Telde városába, városnézés (régi városrész, Szent János templom). Továbbutazás egy ökológiai farmhoz: Presa Canaria. Hangulatos ebéd folklórzenével, érdekes programokkal. Visszautazás közben megállás Fataga faluban és Mirador de la Degollada de la Yeguaban.

Jeep szafari (félnapos, ebéddel)
A kirándulás során sajátságos szemszögből tekinthetik meg a szigetet, mely során meggyőződhetnek arról, miért is hívják Gran Canariát minikontinensnek. Ebéd után visszatérés a hotelba.

Hajókirándulás Puerto Rico-ból (egész napos, ebéddel)
Puerto Ricot elhagyva végighajózás Gran Canaria déli partszakasza mentén. Ebéd a fedélzeten. Hajózás közben különféle játékok és fürdőzés színesítik a programot.

Guayadece (esti program, vacsorával)
Elutazás Agüimesbe, útközben a Guayadeque-nél lévő kápolna megtekintése. Hangulatos vacsora egy barlang-étteremben, ahol tradicionális kanári-szigeteki zenével és dalokkal szórakoztatják a vendégeket.

Fontos információk a kinti fakultatív programokon való részvételről

Amennyiben Ön más irodánál fizetett be az utazására, akkor:
 • ne forduljon hozzánk olyan kéréssel, hogy csak a fakultatív programokon szeretne részt venni, mert ez nem lehetséges.
 • a helyi telepített idegenvezető csak a mi utasainknak nyújtja szolgáltatásait.
 • információért se forduljon hozzánk, inkább keresse fel segítségért azt az irodát, akinél az utazását befizette.

Amennyiben nálunk fizette be utazását, akkor az alábbiakat kérjük olvassa el:
 • A fakultatív programokra a kinti telepített idegenvezetőnél lehet jelentkezni.
  • A helyszínen történő befizetése esetén a szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait.
  • A jelentkező (érdeklődő) tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul.
  • Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen kaphatnak.
  • Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött.
  • Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást.
  • A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Általában az aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában.
  • A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek.
 • Minden ellenszolgáltatás vagy külön díj megfizetése nélkül megadjuk a kinti helyi iroda által alkalmazott idegenvezető elérhetőségét , legkésőbb a megérkezéskor.
 • A fenti árak tájékoztató jellegűek, helyi utazási iroda fenntartja a program- ill. árváltoztatás jogát. Tehát, ha a kinti iroda más áron kínálja a fenti programokat, akkor az Utas nem hivatkozhat arra, hogy ezen az oldalon más áron látta, a Dive Hard Tours a felelősségét ez alól kizárja.
 • A Dive Hard Tours illetve az utazásszervező az utassal nem köt szerződést fenti fakultatív programok egyikére sem, az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról. Az utas és az utazásszervező iroda közötti utazási szerződés hatálya a fakultatív programokra nem terjed ki.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.