info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Korfu városok

Ismerje meg Korfu szigetének városait a főváros Korfu várostól a legnépszerűbb nyaralóhelyekig! 

Korfu város

A sziget fővárosa Kerkyra, vagy ahogy ma ismerjük, Korfu város, a keleti part közepén fekszik, a legismertebb üdülőhelyekkel övezve. Sokszínűsége viharos történelmének köszönhető, hisz kedvező fekvése miatt minden korszakban más veszélyeztette függetlenségét. Városképét két, impozáns méretű, az ókori görögök, rómaiak, bizánciak és velenceiek által épített vára uralja. Régi városrészének látnivalóit egy nap alatt bejárhatjuk, de aki egyszer itt jár, nyaralása során még biztosan visszatér. Számos üzletben vásárolhatunk, hangulatos kis sikátorokban sétálhatunk a szűk, sűrűn beépített utcákon, illetve mindenképpen kóstoljuk meg a legismertebb görög specialitást, a gyrost.

Korfu utazás - Gouvia város

Gouvia Korfu keleti partján, a sziget legnagyobb öblében, a fővárostól mindössze 9 km-re fekszik. Itt található Korfu legnagyobb jacht és kishajó kikötője is, mely jelenleg is számos európai városból érkező hajót fogad. Vízi sporttelepek, kempingek, szállodák fogadják az utazókat, a parti részen számos étterem és bár várja vendégeit, partja homokos-kavicsos. A síkságot átszelő folyó miatt a terület termékeny, ezért gyors ütemben fejlődött. Jelentős még ma is a halászat a Guviai-öböl partján épült két halászfaluban: Guviában és Kontokaliban. Itt található Korfu legnagyobb jacht és kishajó kikötője is, valamint vízi sporttelepek, kempingek, szállodák fogadják a nyaralókat.

Korfu utazás - Benitses

Benitses a sziget keleti partján fekszik, Korfuvárostól 14 km-re. A hangulatos kis halászfalu egykoron a sziget legkedveltebb és legzajosabb kisvárosa volt, mára azonban a pihenni vágyók paradicsoma lett. Benitses enyhe klímája és természetes szépsége már a század kezdete óta nagyon sok turistát vonzott a szigetnek erre a részére. Az elmúlt 20 évben az idegenforgalom minden más bevételi forrást felváltott és mára már az egyedüli elfoglaltsága lett a lakosságnak a nyári hónapokban. Benitses ófalui része nagyon jellegzetes és bájos, az Emerald (Smaragd) völgybe vezető úton juthatunk oda. A kis források, melyek Agios Deka és Sztavrosz hegyeiből csordogálnak, itt két kis folyóba egyesülnek, ezáltal adva a helynek a Pinissze (az ősi görög "Pinio" szóból) = Pinitsze = Benitszesz nevet. Nappal a falu találkahelyként szolgál a helyi halászoknak, akik korán reggel felállítják kis asztalkáikat az út mentén és onnan árulják az éjjel frissen fogott halakat. Az éttermek széles választékát találhatjuk itt, a halakat kínáló tavernáktól kezdve a grill tavernákon át a hagyományos görög kávézókig és bárokig, valamint nemzetközi és görög ételeket kínáló tavernákig.

Korfu utazás - Dassia

Dassia egy a fővároshoz közel eső kis üdülőfalu. A partszakasz a középkorban a kalózok igen kedvelt helye volt, ma a turistáké; búvárok is sokan látogatják. Kavicsos strandja sok vízi sportlehetőséggel csalogatja az itt nyaraló turistákat.

Korfu utazás - Kontokali

Korfu várostól 6 km-re, északra fekszik ez a bájos üdülővároska. Partja aprókavicsos-homokos, így tökéletes választás gyermekes családoknak is. A parton számos sportlehetőséget, míg a főutcán éttermeket, tavernákat, bárokat találhatunk.

Korfu utazás - Agios Ioannis

A kis üdülőfalu hosszú aprókavicsos strandjával nyugodt nyaralást biztosít azoknak, akik pihenésre vágynak. Aki viszont igazi nyüzsgésre vágyik, busszal vagy taxival könnyedén eljut a 3 km-re fekvő Moraitikába.

Korfu utazás - Agios Gordios

A kis üdülőfalu a fővárostól 15 km-re fekszik, egy festői kis öbölben, mely mögött a hegyek vonulatai meredeken haladnak le a tenger felé. Kiépült, homokos – kavicsos partján igazi tengerparti kikapcsolódás vár ránk. Számos bárral, tavernával, vízi sportlehetőséggel kecsegtet a környék.

Korfu utazás - Agios Georgios

Korfu városától 30 km-re fekszik a kis üdülőfalu, melynek hosszú, homokos strandját a sziget egyik legszebbjeként tartják számon.

Korfu utazás - Alykes - Potamos

Korfu városától északnyugatra fekszik a Potamos településhez tartozó Alykes üdülőfalu, mely egy kis hangulatos halászfalu. Pompás kiindulópontja a környék felfedésének, családoknak és pároknak is tökéletes célpont. A repülőtértől 5, Korfu városától 3 km-re fekszik, strandja homokos-kavicsos.

Korfu utazás - Nissaki

Nissaki kis szigetet jelent, ugyanis évszázadokkal ezelőtt a település egy kis sziget volt, amit aztán az itt lakók összekötöttek a szárazfölddel. A hangulatos üdülőfalú nyugodt nyaralást ígér, családoknak, pároknak javasoljuk. Partja kavicsos, kristálytiszta vize úszásra csalogat.

Korfu utazás - Sidari

Sidari nyüzsgő városa a sziget északi részén, a fővárostól 36 km-re fekszik. Korfu egyik legnépszerűbb üdülőhelye, amit nem csupán éjszakai életének köszönhet, hanem homokos partjainak és természeti szépségeinek is. Megéri vízi biciklit kölcsönözni, és azzal végigjárni a kisebb öblöket, így mindig találunk olyan részt, ami mentes a turisták áradatától.  Sidari a környék legfelkapottabb üdülőfaluja. Jellegzetes, évezredek nyomát őrző csíkos homokkő falai, víz és szél formálta sziklaalakzatai minden Korfui képeslapon feltünnek. Itt található a sziget nagy nevezetessége, a homokdűnék közötti természetes átjáró, a "Szerelmesek csatornája" avagy  Canal d' Amour, mely arról biztosítja a szerelmes és hiszékeny párokat, hogyha együtt átúsznak a csatornán örökre együtt maradnak. Kedves korfui szokás, hogy a vendéglők, kávéházak úszómedencéit minden betérő és ott fogyasztó vendég használhatja. Nincs ez másként Sidariban sem. A homokkő falakat érdemes a tenger felől is megnéznünk, például vízibiciklivel. Sidarit a legkülönbözőbb korú és nemzetiségű párok keresik fel előszeretettel. A sekély vízben gyalogolva is megközelíthető homokpadjai, zátonyai minden fürdőző számára ideálissá teszik. Sidari nemcsak fürdőhely, de kiinduló pontjai is a hajókirándulásoknak.

Korfu utazás - Roda

Roda központjában vásárlási, étkezési és szórakozási lehetőségek széles választéka, valamint busz és taxiállomás is található. Csodálatos tengerparttal rendelkezik, számos vízi sportot kínálnak a helyi szolgáltatók. A csupán pár kilométerre fekvő Acharaviban még több lehetőség vár az ide érkezőkre. Roda az északi régió egyik legdinamikusabban fejlődő idegenforgalmi települése, amely néhány éve még mezőgazdasági terület volt, mára azonban korszerű turista paradicsommá változott. A helybeliek nagyon vendégszeretők, és barátságos viselkedésükkel szinte azonnal belopják magukat az ide látogatók szívébe. A part mentén számtalan taverna és étterem várja a vendégeket, melyekben a fő fogás általában a frissen fogott tengeri halak széles választéka. Érdemes megemlíteni egy ie. 5. századi antik templomot, melynek maradványait a korfui Régészeti Múzeumban őrzik.

Korfu utazás - Kontogialos – Pelekas

Korfu egyik legszebb homokos tengerpartja Kontogialos üdülőhelye, mely Pelekas körzetéhez tartozik.  14 km-re fekszik a korfui repülőtértől és a fővárostól. A helyiek által is látogatott strand nyugodt, de számos étterem és bár várja vendégeit.

Korfu utazás - Aqios Petros

Agios Petros finomhomokos strandján a nyugodt pihenés garantált. A 2 km-re található Lefkimi központjába akár taxival, akár egy könnyed sétával is eljuthatunk.

Korfu utazás - Ermones

Ermones hangulatos kis öble 13 km-re fekszik a repülőtértől, partja homokos-kavicsos. A parton néhány helyi specialitást kínáló taverna várja a nyaralókat.

Korfu utazás - Glyfada

Glyfada a repülőtértől 16 km-re, Pelekastól 5 km-re, a sziget nyugati partján fekszik. Gyönyörű zöld környezetben terül el, a sziget egyik legszebb, homokos strandjával büszkélkedhet. Ideális hely a nyugodt, elvonult pihenésre. Nyugalomra vágyó utazóknak, valamint gyermekes családoknak ajánljuk.

Korfu utazás - Acharavi

Acharavi Korfu szigetének északi részén fekszik, a fővárostól 35 kilométerre. A városka rengeteg étteremmel, szórakozóhellyel, bárral és számos vásárlási lehetőséggel várja vendégeit. 3 km hosszú, homokos partja tökéletes választás kisgyermekes családoknak is.
A városka közkedvelt idegenforgalmi célpont, főleg a nyugat európai országok turistái keresik fel előszeretettel. Rengeteg nagy szálloda, túlnyomó részben 4 és 5 csillagosak tarkítják a városképet. Acharavi csodálatos homokos tengerparttal rendelkezik , melynek hossza kb. 3 km! A strand rendezett és tiszta, napágyakkal és napernyőkkel jól ellátott. Sokfelé van lehetőségünk a parton édesvizű zuhanyzókat igénybe venni. Számtalan taverna, étterem és bár nyílik közvetlenül a tengerpartra, ahol ezerféle hűsítő italból és koktélokból választhatunk, ha megszomjaztunk a napon. Természetesen elmaradhatatlan kellékei a tavernáknak a különböző görög specialitás is, mint például a Gyros pita, vagy a Souvlaki. Adottságai miatt főleg gyermekes családoknak ajánlott. A szállodák kertjében szinte kivétel nélkül találunk felnőtt, illetve gyermek medencét és játszóteret, ahol a csöppségek is jól érezhetik magukat.

Korfu utazás - Moraitika, Messonghi

A fővárostól délre kb. 21 km-re található a szinte egybeépült két település, Moraitika és Messonghi. Mindkét üdülőhely tavernákat, kávézókat, üzleteket, szórakozási lehetőségeket és a pihenéshez szükséges tengerpartot nyújtja a nyaralók ezreinek már hosszú évek óta. Moraitika a sziget déli részének legdinamikusabban fejlődő és méltán legnépszerűbb üdülőhelye. Testvérfalujától csak a Messonghi folyó választja el, amely a tengerbe ömlik. A település már régóta közkedvelt célpontja a magyar országról érkező turistáknak. Köszönheti mindezt természeti környezetének, hosszú strandjainak, központi fekvésének és leginkább talán a helyiek vendégszeretetének. A település ellátottsága igen jó, minden megtalálható itt, amire csak szükség lehet egy nyaralás alkalmával. Moraitika az éjszakai szórakozóhelyek széles választékát kínálja mindenkinek:  fiataloknak és azoknak, akik szívükben még fiatalnak érzik magukat. A szórakozóhelyek főleg a központban, a főutcán találhatóak, de rábukkanhatunk néhány eldugottabb helyre is, egy esti séta alkalmával. Messonghi térségében rengeteg hangulatos kis tavernát találhat az arra sétáló, melyek egy része közvetlenül a tengerparton fekszik. Ezekben a különböző helyi specialitások mellett, számtalan halétel és különböző tengeri ételek közül válogathatunk. Messongi nyugodt halászfaluból pezsgő életű mozgalmas üdülőhely lett. Érdekessége a hajózható csatorna, mely itt ömlik a tengerbe.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.