info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Korfu látnivalók

Fedezze fel az egyik legnépszerűbb görög szigetet, Korfu! Íme a legizgalmasabb látnivalók listája, amelyet mindenképp érdemes felkeresnie, ha Korfun nyaral. 

Sissi kastély

A magyarok számára az egyik legkedvesebb korfui látnivaló a Sissi palota, ugyanis azt Erzsébet magyar királyné emeltette 1890-1891-ben az olasz Raphael Carita tervei alapján. A királyné élete végéig gyakran és szívesen időzött ebben a palotában. A palotában több eredeti bútor és festmény található. Kertje teraszos elrendezésű és egészen a tengerpartig fut, szobrokkal és pálmafákkal gazdagon szegélyezve. Filmrajongóknak is kötelező megálló a palota, ugyanis itt forgatták egy James Bond-film kaszinójeleneteit.  

Korfu városa

Hangulatos utcák, amelyet áthat az egykori, 400 éves velencei uralom. Itáliai stílusú épületek és balkonok várják az utazókat, akik sétálhatnak Korfu városának hatalmas parkjában, az Eszplánádban is. A 2007 óta UNESCO Világörökségnek számító város kiemelt látnivalói közé tartozik a Régi és Új Erőd, a Mitropoli ortodox katedrális, a Pénzjegymúzeum, a Régészeti Múzeum, a sziget legmagasabb épületeként büszkélkedő Ajiosz Szpiridon-templom, valamint a Királyi Palota. Fedezzük fel a kávéházakat a Liszton árkádjai alatt! 

Sidari 

Szidári városát különösen ajánljuk pároknak, ugyanis a helyiek úgy tartják, hogy örökre együttmaradnak azok, akik együtt ússzák át a "Szerelem Szorosát", a különleges formájú homokkő sziklák szorosát. Sidari városa egyébként az egyik legnépszerűbb nyaralóhely is egyben a szigeten, így aki pezsgésre vágyik, szintén megtalálja itt a számítását.

Páleokasztritsza és a Bella Vista kilátó

Három csodálatos öböl várja az utazókat Korfu egyik legszebb tengerparti szakaszán. A tengerparton kívül érdemes megcsodálnunk még a Moni Theotoku kolostort, amelynek mennyezetén egy Életfa látható. A kolostorból pont látszanak a 13. században épült Ángelokásztro erőd romjai. Lenyűgöző panoráma vár minket, ha meglátogatjuk a Bella Vista kilátót.

Pántokrátor-hegy 

Korfu szigetének legmagasabb hegye 906 méter magas, ahonnan tiszta időben ellátni akár az olasz partokig is! A hegy nevének jelentése: "Mindenható." Az útikönyvek figyelmeztetnek, hogy bár nem extrém magas a hegycsúcs, de Korfun változékony lehet az időjárás a hegyen, így csak tiszta időben érdemes nekivágni a túrának. 

Kálámi kisváros

Ön is rajong Lawrence Durell íróért? Akkor a korfui nyaralás során kötelező megálló Kálámi városa, amely a mai napig egykori romantikus hangulatával csábítja az utazókat. A homokos-kavicsos tengerpart mentén számos étterem található az olajfák és citrusfák árnyékában. 
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.