info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Korfu utazás infók

Korfui beutazáshoz érvényes útlevél, vagy Európai Uniós tagságunk révén új típusú kártyás személyi igazolvány is elegendő magyar állampolgárok számára. Mindkettőnek a visszaúttól számítva még 3 hónapig érvényesnek kell lennie. Más állampolgárságú utasaink egyénileg tájékozódhatnak az adott nagykövetségen a beutazás feltételeiről. 

Görög idegenforgalmi adó

2018. január 1-től a görög kormány idegenforgalmi adót vezet be az üdülőhelyeken az alábbiak szerint:
 1 vagy 2 csillagos szálloda esetén: 0,50 € / szoba / nap
3 csillagos szálloda esetén: 1,50 € / szoba / nap
4 csillagos szálloda esetén: 3,00 € / szoba / nap
5 csillagos szálloda esetén: 4,00 € / szoba / nap
A stúdiók, apartmanok kategória besorolásától függően: 0,25 € - 1,00 € / szoba / nap.
A görög idegenforgalmi adót helyben, euróban, általában készpénzben kell fizetni, a becsekkolás alkalmával, tehát egyből érkezéskor.

Időeltérés Korfun

A közép-európai időszámításhoz képest, Magyarországhoz viszonyítva +1 óra az időszámítás.

Repülési idő Korfura

Korfu Budapestről közvetlen járattal kb. 1 óra 30 perc a repülési idő.

Hivatalos nyelv

Görög, de szinte mindenhol beszélnek angolul és németül is.

Diplomáciai képviselet

Magyarország Nagykövetsége
38, Vasileos Konstantinou Avenue 116 3 Athén
Sándorfi Eszter meghatalmazott nagykövet
Tel.: (00 30 210) 725 6800, (00 30 210) 725 6801, (00 30 210) 725 6802.
Fax: (00 30 210) 725 6840

Görög Köztársaság Nagykövetsége
1063 Budapest, Szegfű u. 3.
Tel.: (06 1) 413 2600
Fax: (06 1) 342 1934

Transzferidők

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a szállodák fekvésének sorrendjében történik az érkezés illetve az indulás.

Elektromos áram

220 V. Minden szállodában használható a magyar szabvány szerinti dugós csatlakozó.

Hivatalos pénznem

Euró (váltópénz: 100 eurócent). Bankautomaták mindenhol rendelkezésre állnak. Minden ismertebb hitelkártya elfogadott, azonban a kártyás fizetés nem olyan elterjedt a görög szigeteken, mint Magyarországon. Borravaló a hazai etiketthez hasonló, kb. 10 százalékos. 

Helyi szokások

A templomokba és kolostorokba fedetlen karral, rövidnadrágban vagy rövid szoknyában tilos a belépés. A szórakozóhelyekről hazafelé menet ügyeljenek arra, hogy ne zavarják a környéken lakókat. Fordítva is érvényes tudnivaló, hogy amennyiben nyugodt és csendes nyaralásra vágyik, akkor ne közvetlenül a bárok, szórakozóhelyek mellé eső szállásra essen a választásunk.

Közlekedés

A települések között autóbuszok járnak, a viteldíjak távolságtól függnek, általában 1-10 euró között változnak. A helyi autóbuszjáratok általában késő estig járnak. A késő esti közlekedést taxik segítik, amelyek árai azonban változóak, többnyire drágák. A buszos utazáshoz a buszmegállókban megtaláljuk a menetrendeket. Jegyeket a kioskban vagy kisebb szupermarketekben vehetük. A buszközlekedés kielégítő, de arra figyelni kell, hogy a buszt minden esetben külön le kell inteni. Emellett lényeges tudni, hogy sokszor eltérés van a menetrendhez képest. Autóbérléshez minimum 18 éves életkor és legalább 1 éves jogosítvány megléte szükséges. Nemzetközi jogosítvány kiváltása is ajánlott, melyre a Központi Okmányirodában van lehetőség. Korfun a vezetési stílus kultúrált, ezért az autó és motorbérlést irodánk is javasolja. Robogón kötelező a bukósisak, autóban a biztonsági öv használata. A dudálások ne zavarjanak meg minket, ezek többnyire nem nekünk szólnak, hanem az ismerősök szokták így üdvözölni egymást. 

Vásárlás

Az üzletek általában délelőtt 08:30-tól 13:30-ig vannak nyitva, illetve délután 17:30-tól 21:00 óráig. A turistaközpontokban a nyitvatartási időt a tulajdonosok határozzák meg, így gyakran éjfélig is rendelkezésre állnak. A postahivatalok általában csak hétköznap vannak nyitva.

Egészségügyi ellátás

Az orvosok megfelelően képzettek, a kórházak felszereltsége megfelel a követelményeknek. Minden általánosan használt gyógyszer beszerezhető a gyógyszertárakban, de ajánlatos a naponta szedendő és speciális gyógyszereket magukkal vinni. Szúnyogok elleni riasztószer és magas faktorszámú napozótej is ajánlott. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez, de mi mindenképp javasoljuk ehelyett az utasbiztosítás megkötését még a nyaralás megkezdése előtt! Kötelező védőoltás jelenleg nincs Görögországba, de erről érdemes indulás előtt tájékozódni a háziorvosnál vagy az oltóközpontban. Az ivóvíz fogyasztásra nem ajánlott, helyette a boltokban kapható palackozott vizet érdemes fogyasztani. 

Szállodák értékelése

A megadott kategóriák a helyi hivatalos besorolást jelentik, mely eltérhet az általában elfogadott normáktól. Az apartmanok és stúdiók kivételével minden szállodánál szerepel irodánk értékelése is, amely a magyarországi normáknak megfelel.

Frissítve: 2019. március 7.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.