info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Korfu időjárás

Korfu időjárása

Korfu időjárás - január

A hőmérséklet átlagosan 10C fok, nagyon sok csapadék hullik. A leghidegebb hónap Korfu szigetén egy igen különleges periódussal, amelyet Halcyon Napoknak neveznek. Ekkor az időjárás teljesen tavasziasra fordul, a hőmérséklet a 15 C fokot is meghaladja.

Korfu időjárás - február

Általában 2C fokkal melegebb, mint a január, több napsütéssel, de több esővel is. Korfu szigetén már februárban elkezdenek virágba borulni a fák.

Korfu időjárás - március

Korfu márciusban gyakorlatilag ugyanolyan, mint februárban, kicsit több napsütéses órával.

Korfu időjárás - április

Indul a tavasz Korfu szigetén! A hőmérséklet erősen emelkedik. Az esős napok száma a hónapban hatra csökken, mindenfelé gyönyörű virágok nyílnak, az élet robbanásszerűen borítja be Korfut, igazán különleges időszak, ami egyben a turistaszezon kezdete is.

Korfu időjárás - május

Napos, meleg, gyönyörű hónap 22 fok feletti nappali hőmérsékletekkel, napi 10-12 napsütéses órával. Május első hete után már nem igazán fogunk esőt látni a szigeten és a Meltemi a jellegzetes északi szél sem kezd még el fújni. Május a legjobb hónap arra, ha Korfu szigetén outdoor programokat (túrázás, sátrazás, sziklamászás) tervezünk. Ha kint maradunk éjszakára, érdemes könnyű széldzsekit is magunkkal vinni.

Korfu időjárás - június

Napos, és forró, a hőmérséklet 25 fok felett 2-3 nap esős periódussal, a gyorsan érkező esők olyan gyorsan távoznak, hogy a standról sem kell feljönnünk. Korfu lakói úgy tartják, hogy ezek a gyors, senkit sem zavaró, de a növényzetet tápláló esők annak köszönhetőek, hogy maga isten tartja zölden a szigetet.

Korfu időjárás - július és augusztus

A legforróbb hónapok, erős napsütéssel. A déli órákban érdemes árnyékban maradni, és ezekben a hónapokban erős naptej használata is javasolt.

Korfu időjárás - szeptember

Ez a hónap Korfu szigetén a júniusi időjárást másolja. A fokozatosan csökkenő átlaghőmérséklet miatt a májusról elhalasztott túrák, kirándulások terveit most leporolhatjuk, és akár meg is valósíthatjuk, ha nem felejtünk el széldzsekit vinni magunkkal.

Korfu időjárás - október

Korfu októberi időjárása leginkább kiszámíthatatlan. Még elég meleg a túrázáshoz, de olyan ruházatban vágjunk neki bármilyen kinti aktivitásnak, ami vízálló. A turistaszezon már véget ér, ezért a történelmi emlékművek, vagy Korfu város meglátogatására kitűnő ez a hónap.

Korfu időjárás -november

Ekkor már közelít a tél Korfu felé is. A napi átlaghőmérséklet 18 fok alá esik erős szelek, esős napok következnek.

Korfu időjárás -december

A legcsapadékosabb hónap, azonban, novemberinél több napsütés is meglephet minket. Kiszámíthatatlan, és csak egy dolog biztos. Meleg ruhát vigyünk magunkkal.

Korfu éghajlata, általános leírás az időjárásról

Korfu szigetén tipikus földközi-tengeri éghajlat uralkodik 25°C körüli éves átlaghőmérséklettel. A szezonális időjárás viszonylag állandó - derült, vagy majdnem derült időjárás uralkodik, 30°C körüli hőmérséklettel. A nyár párásnak bizonyul, főként júliusban és augusztusban a hőmérséklet 35°C körül ingadozik. Néha természetesen előfordulnak záporok, viharok, de az ilyenfajta időjárás maximum egy napig tart. A legmelegebb Görögország déli részén van, főleg Krétán és a Kükládokban. A hőmérséklet itt nyáron akár 40 °C fölé is emelkedhet. Ami a csapadékmennyiséget illeti, a legtöbb csapadék Görögország északnyugati részén, Korfun esik, még a tél folyamán. A turisták többsége azért utazik Görögországba, hogy élvezze a napsütést és a tengerben való fürdőzést, ezért fontos megemlíteni a tenger hőmérsékletét, ami áprilistól novemberig 20-25 °C körül mozog. Nyaranta Görögországon friss szél söpör végig, amit meltéminek neveznek, a tengerparton csak ennek a viszonylag kellemes szélnek köszönhetően viselhető el a hőség. Főleg augusztusban fúj forró déli szél, amit a helyiek livasnak neveznek, ami fordításban líbiait jelent.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.