info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492
Éppen most frissülnek az áraink. Várjon pár percet vagy kérjen ajánlatot az info@divehardtours.com e-mail címen!

Durres utazás kisokos

Albánia | Durres utazás kisokos

A főváros, Tirana után Durres egész Albánia második legnépesebb városa a maga 124 ezer lakosával. Igazi kikötőváros és turistacélpont egyben, ugyanis a tenger hullámai mellett a pezsgő életét is élvezhetjük. 
Durres Albánia strand
A kikötővárost a Kr. e. 7. században alapították, majd fontos szerepet töltött be a terület történetének alakulásában, például 1912-ben itt kezdték meg a függetlenségi mozgalmat. Jelentőségét mutatja, hogy testvérvárosa Isztambul. Manapság a kikötőből származó bevételeire és a turizmusra épít elsősorban.

Látnivalók Durres városában

A Kr. e. 2. században épült durresi amfiteátrum Albánia egyetlen amfiteátruma, ám méreteit és állapotát tekintve lehet, hogy kevésbé találjuk majd érdekesnek a helyszínen. Ettől függetlenül mindenképp látogassunk el ide, ha Durres környékén nyaralunk, hiszen az igazi érdekességet a hozzá tartozó folyósórendszer rejti, ahol egy Kr. u. 5. században épült keresztény kápolna található, ahol a falfestmények és a keresztelőkápolna nagy élményt jelenthetnek. Romantikus hangulatot áraszt a Kr. u. 15. századból ránk maradt várfal, valamint gyönyörű a város Nagymecsetje is. A Régészeti Múzeum és a bizánci fórum a történelem szerelmeseinek lesz fontos megálló, míg a Koloseo Művészeti Galéria a művészet iránt érdeklődőket csábítja majd.

Látnivalók Durres környékén 

Még több látnivalóért csak 35 km-t kell autóznunk, ugyanis Albánia fővárosa ennyire közel található. Ha a buszos megoldást választjuk, akkor is jól járunk, ugyanis félóránként indul járat és a jegy egy irányba csak 130 lekbe kerül. A vizes kalandok kedvelői szálljanak hajóra és ugorjanak át az Olaszországban található Bari városába, hogy megegyenek egy nagy tál pastát és megkóstolják a világhírű gelatot a legkülönfélébb ízekben. Albánia egyébként számos, a magyarok számára szinte teljes egészében ismeretlen látnivalóval kecsegtet, így kerekedjük fel és járjuk be a meglehetősen aprócska országot! 

Durres strandja

Durres strandja a legkedveltebb egész Albániában, ami méretéből is adódik, hiszen 10 km hosszan nyúlik el a Földközi-tenger partján, és amelyet évente mintegy 600 000 turista keres fel. A part homokos és a víz lassan mélyül, így minden korosztály imádni szokta. A romantika jegyében andalogjunk a naplementében a part mentén, és üljünk be egy hangulatos étterembe.

Durres kellemes éttermei 

Kiválóak a frissen fogott halakból és tengeri herkentyűkből készített fogások, amelyeket a legjobb, ha a közelben készülő Kokomai borral öblítünk le. Aki kevésbé kedveli a halakat, azoknak az albán grillételek fogják belopni magukat a szívébe. Az egyik legjobb hely a Troy Piceri Grill House, amely mindig ízletes ételekkel vár rendkívül kedvező áron. Egy-egy fogás már 400-800 lek áron elérhető. Érdemes a Kajser étterembe is ellátogatnunk, ugyanis gyönyörű kilátás nyílik innen a városra. 
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.