info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Albánia fakultatív

Fedezze fel Albániát az elsők között, méghozzá magyar idegenvezetéssel! Válogasson gazdag programkínálatunkból, hogy Önt is annyira elvarázsolja ez az ország, mint minket 2019-ben. Ezek a programok kizárólag a nálunk befizetett utazók számára elérhetők, jelentkezni rájuk az Önöket a reptéren váró magyar idegenvezetőnél lehet. Kirándulásaink Durresből indulnak.

Albániai magyar nyelvű fakultatív programok

Vlora - Karaburun magyar nyelvű fakultatív program | Albánia

Találkozás a szálloda recepcióján. Utazás Albánia második legnagyobb kikötővárosába, Vlorába, amely egyben Albánia függetlenségének a városa. Ismerkedés a várossal, amely során elsőként a zászlóteret keressük fel, ahol a hatalmas függetlenségi szobrot nézzük meg. A parkban megtekintjük még Ismail Qemali, az albán államalapítás első elnökének a síremlékét. A déli órákban a városnézést követően a kikötőbe megyünk, hajóra szállunk, és kihajózunk Karaburun-félsziget felé, amely Albánia legnagyobb lakatlan szigete. A félsziget természetvédelmi terület, egyik része azonban még katonai terület, ahol tengeralattjáró-bázis működik, míg a környező Karaburun-Sazan Nemzeti Tengeri Park részét képezik. Ezen a területen találkozik a Jón- és az Adriai-tenger. Sazan szigetét is láthatjuk a hajóról, amely egészen a közelmúltig katonai bázis volt, különleges szubtrópusi flottájáról vált ismertté, valamint 15 km hosszú partja mentén akár a víz alól 40 méter mélységből kinyúlü szikláit is megcsodálhatjuk. A Sazan tengerparti elhelyezkedésének köszönhetően rendkívül szokatlan Albániában. A növényzet eltér Albánia többi részétől, mivel szubtrópusi. Végül Haxhi Aliu kalózbarlangját tekinthetjük meg, majd ezután egy kis öbölben a kristálytiszta vízben úszkálva frissíthetjük fel magunkat. Az ár tartalmazza a hajójegy árát.
Ár: felnőtt: 50 EUR, gyerek (12 éves korig): 25 EUR.

Berat - Cobo borászat | Albániai magyar fakultatív program

Találkozás a szálloda recepcióján, majd indulás Beratba, amely Albánia egyik múzeumvárosa, 2008-tól az UNESCO Világörökség része. Ezerablakos városnak is nevezik. A város mögött húzódnak a Tomori-hegység hófödte csúcsai. Az első, amit megpillantunk, a városra és a folyóra tekintő Citadella, amely Európa egyik legrégebbi és legnagyobb építménye. Ezt követi a látogatás az 1797-ben épült, Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt ortodox templomban, ami jelenleg az Onufri Nemzeti Ikonográfiai Múzeumnak ad otthont. Ebéd után egy rövid utazást követően megérkezünk a Mangalem és a Gorica városnegyedekbe, amelyek a Seven folyó partján épültek. A kis kőházak és a keskeny utcák mintha hozzánőttek volna a hegy lábához. Ezután utazás a Cobo Borászat területére, amely a Tomori-hegység lábánál helyezkedik el. Területén szőlőskertek, egy hagyományos albán építészeti stílusban épület kulla, azaz kőből épült több emeletes ház, és maga a borászat épülete látható. A túra alkalmával lehetőség nyílik széles körű betekintést nyerni a borkészítés folyamatába, majd egy borkóstoló keretében bort, albán sajtokat és helyi termesztésű olívabogyót is kóstolni. A túra végén visszautazás a szállodába. Ebéd extra fizetendő, igény esetén, egy tradicionális albán étteremben. Az ár tartalmazza a Citadellába és az Onufri Múzeumba, valamint a borkóstolót a Cobo borászatban. 
Ár: felnőtt: 45 EUR, gyerek (12 éves korig): 20 EUR.

Durres - Szkander bég konyakgyár | Albániai fakultatív kirándulás magar idegenvezetéssel

Találkozás a szálloda recepcióján. Városnézés idegenvezetővel Durres ókori városrészében. Rövid utazás után túránkat a Torra nevezetű velencei bástyánál kezdjük, amely a város védőfalának a része volt a 15. század óta. Látogatás a 2. században épült amfiteátrumbn. Az ókori amfiteátrum egy ovális építmény, 120m a leghosszabb átmérője, 20m magas, 15 ezer nézőt tud befogadni. Néhány érdekes történet megismerése közben megcsodálhatjuk a mozaikfalat, majd látogatást teszünk a Régészeti Múzeumban, amely az amfiteátrumtól nem messze, a tengerparton elnyúló sétányon található. Továbbutazás a város szélén lévő, 1933-ban alapított "Gjergj Kastrioti Szkander bég" gyárba, Albánia legnagyobb konyakgyárába. Kóstoló keretében megismerkedünk a Szkander Bég konyakkal, amely minőségének és egyedi ízének köszönhetően a kommunizmus óta világhírű, Albánia nemzeti itala. Ezt követően visszatérés a szállodába. Az ár tartalmazza a belépőt a konyakgyárba kóstolóval.
Ár: felnőtt: 20 EUR, gyerek (12 éves korig): 10 EUR.

Kruja - Tirana - Dajti fakultatív kirándulás magyarul

Találkozás a szálloda recepcióján. Utazás Albánia fővárosába, Tiranába. Látogatás az 1821-ben épült Óratoronynál, amely közel 200 év alatt a város szimbólumává vált. Megtekintjük az Ethem Bej-mecsetet, amelynek tornya 2,25m x 2m x 9m magas, minaretje 37 szintnyi kőből épült, néhány közülük az albán tradíciókat követő geometriai- és növénymotívumokkal díszített. Séta a város üzleti- és a volt kommunista vezetők villanegyedében. Továbbutazás Krujába, a hős városba, amelynek neve a Szkander béggel nőtt ösze, hiszen ebben a városban minden a nemzeti hősről szól. Látogatás az 5-6. században épült várban. A közeli Etnográfiai Múzeum egy hatalmas lakóházban kapott helyet, amely a város egyik legbefolyásosabb családjának tulajdonában volt. A múzeumban megismerkedhetünk az oszmánok életével és társadalmuk működésével. Hangulatos bazársorán különböző ajándéktárgyakat vásárolhatunk. Utazás ezt követően a Dajti Nemzeti Parkba, ahol egy Albániában egyedülálló kabinos drótkötélfelvonóra szállva egészen a Dajti-hegy tetejéig juthatunk fel, ahonnan káprázatos kilátás tárul a szemünk elé. A túra végén visszautazás a szállodába. Az ár tartalmazza a belépőt a várba és a felvonójegyet oda-vissza. 
Ár: felnőtt: 38 EUR, gyerek (12 éves korig): 18 EUR.

Pogradec - Saint Naum - Ohrid magyar nyelven 

Találkozás a szálloda recepcióját. Utazás Pogradec városába, amely az Ohridi-tó partján fekszik festői hegyek ölelésében. Az Ohridi-tó 347 km2 területű, legmélyebb pontja 289m mély. Továbbutazás a Szent Naum-kolostorba. A kolostor a tó felett egy sziklás dombon épült. Szent Naum gyógyító és csodatevő volt a 10. században. Munkásságát a kápolna - Michael és Gabriel arkangyaloknak felszentelt - freskói őrzik. Továbbutazás a Fekete Drin-folyó torkolatához, amelynek érdekessége, hogy vize az Ohrid-tóba ömlik. Fakultatív ebédelési lehetőség egy helyi étteremben, extra költségért. Ezt követően továbbutazás az Ohrid-ba. Városnézés az idegenvezetővel: Szt. Cyril, és Szt. Method szobrok, Alsó és Felső-kapu, Szent Zsófia templom és a római amfiteátrum megtekintése. Túránk az ohridi piacon ér véget. Hazaút során rövid megálló Struga városkában, a Fehér Drin-folyó forrásának hazájában. Az ár tartalmazza a belépőt a Szent Zsófia-templomba.
Ár: felnőtt: 45 EUR, gyerek (12 éves korig): 25 EUR.

Dzsip- és hajótúra a Koman-tónál

Tapasztalja meg Albánia kalandos oldalát! Az egész napos túra során Észak-Albániában két fő programon vehet részt: dzsipszafarin a Vau i Dejes-tó partján és hajókázáson a Koman-tavon. Mindezek mellett bepillanathat a helyi mindennapjaiba. A Koman-tótól nem messze található Shkodra városáig utazunk, ami Észak-Albánia egyik rejtett kincse, a Koman-tó Dukagijn délnyugati részén található. A tó 1978-ban alakult ki, amikor a Fierza hidroelektronikus gát épült, A tavat tápláló folyók a Drini i Zi, Drini i Bardhe és a Luma. A helyszín világszerte ismert természeti kincs, ahol úgy tartják, hogy a spirituális energiák olyan magasak, hogy egyfajta életerő-töltő tulajdonsággal bír. A megérkezésünket követően hajóra szállunk, amivel végighajózunk a helyek és a sziklák között elterülő kristálytiszta vízen. Végül megállunk a Shala-folyónál, amit az idelátogatók úgy neveznek, hogy a Koman gyöngyszeme. Itt fogyaszthatjuk el ebédünket extra költségért, ha szeretnénk, egy tradicionális albán étteremben. Az ebédet követően visszaindulunk Tiranába. Várandósoknak, egészségügyi problémákkal küzdőknek nem javasoljuk a programot. 
Ár: felnőtt: 70 EUR, gyerek (12 éves korig): 50 EUR.

Jeep túra a Thethi Nemzeti Parkban

Túránk Durresből indul a kora reggeli órákban egészen Theth falujáig, ahol egy rövid látogatást teszünk, majd bejárjuk a környéket. Utunk során lehetőségünk van egy falusi vendégházban extra költségért ebéd elfogyasztására, ahol a helyiek látnak minket vendégül és eredeti, hamisítatlan albán ételeket szolgálnak fel nekünk. Ezt követően utunkat tovább folytatjuk a völgy mélyébe, ahol megtekinthetünk egy eredeti kullát, amely egy toronyszerű épület, rajta kicsi ablakokkal. Ide menekültek régebben a férfiak azok a családok elől, akikkel vérbosszúban álltak. Innen tovább folytatjuk utunkat a kanyonhoz és a Grunas-vízeséshez, amelyet egy 40 perces sétával érünk el. Ez a gyönyörű vízesés természetes emléknek számít és állami védelem alatt áll. A vízesés magassága 30 méter, vize a felolvadt hóból származik. Miután felfedeztük Albániának ezt a csodálatos táját, dzsippel visszaérkezünk a szállodába a késő esti órákban.
Ár: felnőtt: 70 EUR, gyerek (12 éves korig): 50 EUR.
FONTOS
 • A programok minimum 10 fő esetén indulnak.
 • 2 év alatt ingyenes a részvétel.
 • Minden további, fent nem jelzett belépő és általában az ebédek fakultatívak és külön fizetendők.
 • A kinti fakultatív programokra a kinti idegenvezetőnél lehet jelentkezni. Itthon nincs lehetőség előzetes jelentkezésre.
 • A fakultatív programokat a helyi beutaztató iroda szervezi, ezért irodánk csupán tájékoztatót tud nyújtani a programokról, de azokra semmilyen ráhatása és felelőssége nincs. Tehát, ha a kinti iroda más áron kínálja a fenti programokat, akkor az Utas nem hivatkozhat arra, hogy ezen az oldalon más áron látta, a Dive Hard Tours a felelősségét ez alól kizárja.
 • Abban az esetben ha az utas nálunk fizette be az utazását, akkor irodánk, minden ellenszolgáltatás vagy külön díj megfizetése nélkül segítségére van a hozzá a kifejezetten ilyen kéréssel forduló Utasoknak, ekkor megadjuk a kinti helyi utazási iroda képviselőjének az elérhetőségeit.
 • A helyi utazási iroda fenntartja a program- ill. árváltoztatás jogát.
 • Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen kaphatnak.
 • Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött. Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást.
 • A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek.
 • A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában.
 • A helyszínen történő befizetése esetén a szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait. A jelentkező (érdeklődő), tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul. A Dive Hard Tours illetve az utazásszervező az utassal nem köt szerződést fenti fakultatív programok egyikére sem, az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról. Az utas és az utazásszervező iroda közötti utazási szerződés hatálya a fakultatív programokra nem terjed ki.

Frissítve: 2020. február 10.  
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.