info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Albánia vásárlás és árak

Albánia vásárlás és árak

Albániában meglepően kedvező áron ehetünk-ihatunk. Összegyűjtöttük az aktuális átlagárakat, hogy Ön már az albániai nyaralás előtt tudja, hogy mennyi költőpénzt érdemes magával vinnie. 

Albánia árak

Albánia pénzneme az albán lek, amely 2,8 forintot ér 2020. februárban, tehát a legegyszerűbb, ha minden árat beszorzunk kettővel a nyaralás során. Érdekes információ lehet, hogy az albán átlagfizetés 39,4 ezer lek. 

Egy fogás egy kifőzdében 500 lek.
Három fogásos vacsora egy színvonalas étteremben 1.250 lek.
0,5L sör 150-200 lek
Kávé 138 lek
0,33L kóla 123 lek
1L tej 122 lek
1,5L víz 55 lek
1 üveg középkategóriás bor 700 lek
1 doboz cigaretta 320 lek
1L benzin 177 lek
Albánia vásárlás árak

Albánia vásárlás és szuvenír

Érdemes körülnézni a piacokon, hogy rábukkanjunk néhány albán kincsre. Szuvenírként ízléstől függően érdemes hazahoznunk egy-egy kézzel szőtt albán szőnyeget vagy sálakat. Gyönyörű, aranyból, ezüstből és rézből készült tárgyak és ékszerek között is válogathatunk, ám igen fontos, hogy csak megbízható árustól vásároljunk, ugyanis gyakori a hamisítvány. Akit magával ragad az albán zászló, az kifejezetten boldog lesz, ugyanis a hűtőmágnestől elkezdve pólókon át tányérokon keresztül szinte bármilyen tárgyat megvehetünk az albán zászló mintájával. Ínyenc barátainknak hozhatunk haza többféle albán olívabogyót, fügelekvárt egy üveg albán rakit avagy ánizspálinkát, valamint a híres, Scanderbeg albán konyakot. 

A legnagyobb tradícionális piac a fővárostól, Tiranától kb 20 km-re található, a neve Krujai Piac. Kruja történelmi jelentőségű kisváros Albánia középső részén, az azonos nevű Krujai kerület székhelye. Kruja városát történelmi jelentősége és festői fekvése miatt sok turista keresi fel. A városka történeti emlékei a szinte teljes hosszában bejárható középkori várfalmaradványok és a 20. században felújított citadella, valamint a 19. századi, szűk sikátoros bazár. Hangulatos utcácskákat találunk tele tradícionális kézműves szuvenírekkel Shkodra városában is az ország északi részén, közel a montenegrói határhoz. 

Frissítve: 2020. február 10.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.