Albánia vásárlás és árak

Albániában meglepően kedvező áron ehetünk-ihatunk. Összegyűjtöttük az aktuális átlagárakat, hogy Ön már az albániai nyaralás előtt tudja, hogy mennyi költőpénzt érdemes magával vinnie. 
Albánia szuvenírek és árak

Albánia árak

Albánia pénzneme az albán lek, amely 1,9 forintot ér, tehát a legegyszerűbb, ha minden árat beszorzunk kettővel a nyaralás során. Érdekes információ lehet, hogy az albán átlagfizetés 37,2 ezer lek. 

Egy fogás egy kifőzdében 630 lek
Három fogásos vacsora egy színvonalas étteremben 1.200 lek
0,5L sör 96-120 lek
Kávé 133 lek
0,33L kóla 106 lek
1L tej 122 lek
1,5L víz 56 lek
1 üveg középkategóriás bor 600 lek
1 doboz cigaretta 300 lek
1L benzin 168 lek
1 kg olívabogyó 350 lek. 
Frissítve: 2016.09.26.
Albánia vásárlás árak

Albánia vásárlás és szuvenír

Érdemes körülnézni a piacokon, hogy rábukkanjunk néhány albán kincsre. Szuvenírként ízléstől függően érdemes hazahoznunk egy-egy kézzel szőtt albán szőnyeget vagy sálakat. Gyönyörű, aranyból, ezüstből és rézből készült tárgyak és ékszerek között is válogathatunk, ám igen fontos, hogy csak megbízható árustól vásároljunk, ugyanis gyakori a hamisítvány. Akit magával ragad az albán zászló, az kifejezetten boldog lesz, ugyanis a hűtőmágnestől elkezdve pólókon át tányérokon keresztül szinte bármilyen tárgyat megvehetünk az albán zászló mintájával. Ínyenc barátainknak hozhatunk haza többféle albán olívabogyót, fügelekvárt egy üveg albán rakit avagy ánizspálinkát, valamint a híres, Scanderbeg albán konyakot. 

A legnagyobb tradícionális piac a fővárostól, Tiranától kb 20 km-re található, a neve Krujai Piac. Kruja történelmi jelentőségű kisváros Albánia középső részén, az azonos nevű Krujai kerület székhelye. Kruja városát történelmi jelentősége és festői fekvése miatt sok turista keresi fel. A városka történeti emlékei a szinte teljes hosszában bejárható középkori várfalmaradványok és a 20. században felújított citadella, valamint a 19. századi, szűk sikátoros bazár.
Hangulatos utcácskákat találunk tele tradícionális kézműves szuvenírekkel Shkodra városában is az ország északi részén, közel a montenegrói határhoz. 
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.