info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Albánia látnivalók

Albánia látnivalók

Fedezze fel Európa rejtett kincsét, a vadregényes Albániát! Akár a hegyekbe, akár a tengerbe szerelmes, Albánia tárt szívvel várja Önt. Felsoroljuk a kedvenc látnivalóinkat, amelyből érdemes szemezgetni még a nyaralás előtt, hogy a leggazdagabb programot tudják szervezni. 

Butrint romvárosa

1992 óta az UNESCO Világörökség listáján szerepel Albánia egyik legfőbb látványossága, amelyet már Vergilius is megemlít. A Burint-tó partján fekvő településháromezer éves története igen gazdag eseményekben, hiszen már görögök és rómaiak is lakták. A modern korban 1928-ban kezdődtek a településen ásatások ezen a 18 hektáros területen. Szánjunk egy egész napot a város felfedezésére!
Albánia nevezetességek

Gjirokastra város 

Vadregényes környezetben fekszik ez "Kövek városaként" is emlegetett település, amelynek ékköve a gyönyörű állapotban megmaradt vár, amely fenségesen magasodik a környező völgy fölé. Több múzeumban ismerkedhetünk a 2008-ban Világörökséggé nyilvánított városka történetével, amely leggazdagabb időszakát a 14-19. században élte. 
Albánia legszebb helyei

Berat város

Berat lenyűgöző építészeti megoldása ámulatba ejt minden látogatót. Az Osum-folyó partján fekvő ottomán és bizánci stílusban épült házak különösen naplemente táján nyújtanak gyönyörű látványt. Templomokat, falfestményeket és mozaikokat pedig akkor tudunk felfedezni, ha a 47 ezer lakost számláló városka utcáin sétálunk. Berat 2008-ban került fel az UNESCO Világörökség listájára. 
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.