info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Dalaman utazás

Gyönyörű strandok, tradicionális éttermek

Dalaman last minute üdülés akciós nyaralás

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Szótár
Dalaman Törökország dél-nyugati részén elhelyezkedő város, amely nemzetközi repülőteréről, valamint a környezetének páratlan természeti szépségéről ismert. Gyönyörű strandok, tradicionális éttermek, teázók, kávézók várják a turistákat. Kiváló infrastruktúrával rendelkezik, hiszen összeköttetésben áll a legfelkapottabb turistaparadicsomokkal, mint Fethiye, Marmaris, Kalkan vagy Ölüdeniz. Dalamanból tömegközlekedési eszközzel vagy autóval is könnyedén eljuthatunk a környék látnivalóihoz, amely között ősi romokat valamint bizánc kori építészeti maradványokat is találhatunk. Az idelátogató turisták többsége jellemzően ma még továbbutazik valamelyik nyüzsgőbb üdülővárosba.

Dalaman és környékének természeti szépsége minden ide látogatót elbűvöl, évente mintegy 2 millió turista választja nyaralóhelyéül Törökország ezen régióját. A türkizkék tengerrel, gyönyörű lagúnákkal, csodás partszakaszokkal és gyönyörű zöldellő pínea erdőkkel övezett terület csodás kikapcsolódási és sportolási lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A közelben található Dalaman-folyó raftingtúrái felejthetetlen élményt nyújtanak a sport szerelmeseinek. Kiváló éttermek, széles kategóriájú szállodák és nyüzsgő éjszakai élet gondoskodnak a turisták kikapcsolódásáról.
Dalaman saját repülőtérrel rendelkezik, így közvetlenül utazhatunk a régióba. Fekvésének köszönhetően innen könnyen elérhetőek az olyan látnivalók, mint például a Iztuzu strand, Göcek városa, a Kapda-félszigeten található ókori romok, vagy a Dalaman-folyó, amely Törökország egyik legfelkapottabb rafting helyszíne. Dalaman tehát ideális alapot biztosít egy felejthetetlen, aktív nyaraláshoz - történelmi látnivalókkal, vízi sportokkal és fantasztikus tengerpartokkal. A környék felfedezése mellett a nyaralóvárosok is tartogatnak bőven programlehetőséget. Itt találhatóak Fethiye felfedezésre váró, apró szigetecskéi vagy Marmaris hangulatos kikötővárosa, valamint a festői, völgybe simuló Ölüdeniz. Ha belevetné magát a Riviéra természeti szépségeibe vagy aktívan pihenne egy turistatömegektől mentes üdülőhelyen, akkor Dalaman a tökéletes úti cél! Most kedvező áron elérhető a hatalmas "Dalaman előfoglalási akció" keretében!

Dalaman egy város, és egyben egy turisztikai régió az Égei-tenger partján, Törökország délnyugati részén. A Dalamani nyaraló régió a Lykia-partvidék egy részét alkotja. Dalaman 1437 kilométerre van Budapesttől délkeleti irányban. Dalama térsége mintegy 280 kilométerre nyugatra fekszik az Alanya, Antalya, Side, Kemer nyaralós helyeket magába foglaló Török Riviérától. Isztambul kb. 470 kilométerre van Dalamantól, az északi irányban. A régió természeti szépségét a tengerparton kívül a látványos hegyvonulatok adják. A tengerpart szépségét kellően jelzi, hogy a Dalaman térség partvonala része a Türkiz Partnak (angolul: Turquoise Coast), aminek a neve a fehér homokos strandokat gyönyörű türkiz színű vízre utal. A Dalaman-térség előnye a Török Riviérával szemben, hogy itt még nem lett a természet a szállodai fejlesztések áldozata. Sok hotel közvetlenül eredeti állapotában nagy mértékben megőrzött természeti környezetben terül el.
Ami Dalaman klímáját illeti, nos a jó hír az, hogy Törökországnak ez a térség az egyik legdélebbre fekvő pontja. A Lykia-partvidéken belül Dalaman régiója számít a napsütésben leggazdagabb területnek. Több más török tengerparti helyhez képest Dalaman térségében nyáron sincs túl nagy hőség: a 30-32 fok körül nappali hőmérséklet igazán kellemes.

Augusztus a legmelegebb hónap. Dalaman térsége némileg északabbra fekszik, mint a Török Riviéra, ezáltal a nyári hőség enyhébb. Októberben, az utószezonban is gyakran van nappal 27 fok körüli meleg. Ami az esőt illeti, június nyáron a legszárazabb hónap, de júliusban és augusztusban is nagyon ritkán rondít bele eső a nyaralásba. Nem véletlen, hogy az esős Angliából ezrek telepedtek le állandó jelleggel ebbe a térségbe. A Dalaman-i strandoknál a tengervíz hőmérséklete a statisztikai átlag szerint júniusban 23 fok körüli, júliusban 25, augusztusban 26.
A szíriai harcok, a menekültprobléma és a törökországi merényletek kapcsán természetesen felmerül az utazást tervezőkben, hogy biztonságos-e Törökországba, pl. Dalamanba utazni nyaralás céljából. Az egyszerű válasz az, hogy nyugodtan lehet menni nyaralni Dalaman térségének bármelyik részére. Mik az érvek? Először is a törökországi merényletek kizárólag nagyvárosokban fordultak elő. A terroristák ott szeretnek robbantgatni, ahol nagy a tömeg. Dalaman nem ilyen hely. A menekülthullám nem érinti ezt a térséget, mert a Dalaman turista régió partvidéke túl messze van a görög szigetektől. Ami a szíriai háborút illeti: Dalaman a szíriai-török határvonalaktól 700-800 kilométerre, a háborús térségektől mintegy 1000 kilométerre fekszik. Lássuk be, hogy azért nagyon nagy távolság a válságzónától. A Dalaman-i nyaralás biztonsági kockázata legfeljebb az lehet, hogy egy sörözőben ne lökjön fel minket egy ittas angol jóember, vagy a tengervízben ne lépjünk rá egy tengeri sün tüskéire.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.