info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Szicília fakultativ

Szicíliai fakultatív kirándulások, utazások Cattania környékéről, a keleti partról

Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy a fakultatív programok árai és a programok leírása tájékoztató jellegűek. Pontos információért kérjük, forduljanak helyi idegenvezetőhöz! Bővebb tájékoztatás a lap alján található.
Szicília Carania utazás Ezek a szolgáltatások a helyi utazási iroda szervezése, ezért a kirándulással kapcsolatos bármilyen reklamációt kizárólag a tartózkodás helyén lehet elintézni. Hazatérés után a fakultatív kirándulásokkal kapcsolatos reklamációt irodánk nem tud elfogadni. A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és nem tartalmazzák a belépők árait. A részletekről, kérjük, érdeklődjenek helyi képviselőknél.

Lipari-szigetek - Lipari és Vulcano (egész napos kirándulás)
Irányár: kb. 70 EUR/fő
Gyermekeknek 11 éves korig: 35 EUR/fő
A kirándulás Giardini Naxos és Letoianni szállodáiból elérhető. Reggeli indulás busszal Milazzo kikötőjébe, majd onnan komppal Lipari szigetére. Megérkezés, Lipari városka megtekintése, majd tovább hajózás Vulcano szigetére. Itt lehetőség van felgyalogolni a Nagy Kráterre, ahol szolfatárákat (kénes gőzölgés) és fumarolákat (vízgőz kipárlás) láthatnak. Lehetőség van a fekete homokos strand meglátogatására és fürdésre az iszapos termál tóban. Este visszatérés Milazzo kikötőjébe, majd a szállodába. Az út minimum 12 fő jelentkezése esetén indul. Az ár nem tartalmazza az ebédet és a belépőket.

SiracusaSyracusa (egész napos kirándulás)
Irányár: kb. 70 EUR/fő
Gyermekeknek 11 éves korig: 35 EUR/fő
Reggeli indulás Syracusaba, mely időszámításunk előtt a legfontosabb görög kikötővárosok közé tartozott. Egész napos városnézés és vásárlási lehetőség. Az út minimum 12 fő jelentkezése esetén indul. Az ár nem tartalmazza az ebédet és a belépőket.

Etna (egész napos kirándulás)
Irányár: kb. 79 EUR/fő
Gyermekeknek 11 éves korig: 40 EUR/fő
Reggeli indulás Európa legmagasabb működő vulkánjára. 1923 méter magasan a Rifugio Sapienza felvonó állomás és környékének megtekintése. Itt megtekinthető a Silvester kráter. Innen fakultatív lehetőség felvonóval és jeeppel 2900 méteres magasságba eljutni (külön fizetendő:53,5 EUR).
EtnaVisszafelé Nicolosi városának megtekintése, kóstoló a helyi specialitásokból. Az út minimum 12 fő jelentkezése esetén indul. Az ár nem tartalmazza az ebédet és a belépőket.

Palermo, Monreale és Cefalu (egész napos kirándulás)
Irányár: kb. 90 EUR/fő
Gyermekeknek 11 éves korig: 45 EUR/fő
Egész napos buszos kirándulás Szicíliában. Monreale település és a bazilika megtekintése, majd továbbindulás Szicília fővárosába. Palermói városnézés, itt lehetőség van ebédelni is. Ezután továbbutazás Cefaluba, ahol a normann székesegyházat tekinthetik meg. Este visszatérés a szállodába. Az út minimum 12 fő jelentkezése esetén indul. Az ár nem tartalmazza az ebédet és a belépőket.
 

Fakultatív kirándulások Palermó-Cefalu környéki szállodákból

A programok minimum 10 fő részvételével magyar nyelvű idegenvezetéssel indulnak (kivéve Lipari-szigetek).

Taormina belvárosETNA-TAORMINA (egész napos)
Délelőtt Taorminába látogatnak el, mely Szicília egyik legszebb fekvésű kis városkája, gyönyörű mediterrán vegetáció veszi körül, távlatban a kalóriai partokkal, meredeken a kristálytiszta Jón tenger felett fekszik. A hangulatos kisváros fő látványossága a Görög színház, hátterében az Etnával. Belepő a görög színházba € 6,00. Az Etna Európa legnagyobb működő aktív vulkánja, természeti attrakció. A sohasem pihenő tűzhányót tisztes távolságból is megcsodálhatják, akik azonban a legutolsó 2002-es, még most is forró és füstölgő kráterét szeretnék teljes közelségből megtekinteni felvonóval ill. jeepekkel és vezető vulkanológusokkal körbe túrázhatnak a 2900 méteren lévő kráter gyűrű mentén (extra túra, a kirándulás ára nem tartalmazza, helyszínen fizethető teljes túra felvonó + jeep kb. 53,5 €, vagy csak felvonó €26,50).

LIPARI-SZIGETEK (egész napos)
Hajókirándulás a kis vulkanikus szigetekhez. Lipari-szigetén megtekintik a katedrálist, szabadidő vásárlási lehetőséggel. Majd áthajózás Vulcano szigetére a partszakasz mentén: Habkőhegyek, Grotta dei Cavalli ill. Piscina della Venere, Faraglioni sajátos természeti képződmények megtekintése a nyílt tengeren. Vulcano szigétén strandolási lehetőség, ahol iszapfürdőt is vehetnek a tengerpart mentén feltörő fumerolák mentén. Visszautazás Cefalú kikötőjébe. A szigeteken idegenforgalmi adó befizetése történik: 1,00 €. Nincs magyar nyelvű idegenvezetés a programon!

PALERMÓ-MONREÁLE (félnapos)
A kirándulás megismerteti a főváros történelmi és természeti szépségesben gazdag látnivalóit. Megtekintik a Királyi Kápolnát a csodálatos mozaikjaival díszítve, 8000 múmiáiról ismert kapucinus katakombát, mely a palermói nagypolgárság és papság 16. sz-i temetkezési helye volt majd a palermói dómban a védőszent, Szt. Rozália ereklyéinek őrzőhelyéül szolgáló ezüstládikát tekinthetik meg. Továbbutazás Monrealéba ahol megtekinthetik a világhírű normann kori katedrálist.

ISMERETLEN SZICÍLIA EST (félnapos)
Szicília igazi arculatát fedezhetik fel, elkalauzoljuk Önöket a sziget belsejébe a Madonie hegyek közé, amely egyben természetvédelmi park is. Megtekinthetik a középkori hangulatú San Mauro Castelverdét, amely 1100 m magasan fekszik, gyönyörű kilátással a környékre. A kirándulás fénypontja az igazi szicíliai vacsora egy helyi trattoriaban, Rosa mama házilag elkészített finomságait kóstolhatják meg szicíliai népzene kísérete mellett.

AGRIGENTÓ ÉS A TEMPLOMOK VÖLGYE (egész napos)
Pindarosz görög költő a halandók legszebb városának nevezte Agrigentót, ahol a tájat elfoglalja a fenséges Templomok völgye, fénykorát i.e. élte, ekkor alapították templomait. Concordia temploma az egyik legjobb állapotban fennmaradt az egész görög világban.

FONTOS

A kinti fakultatív programokra a kinti idegenvezetőnél lehet jelentkezni. A fakultatív programokat a helyi beutaztató iroda szervezi, ezért irodánk csupán tájékoztatót tud nyújtani a programokról, de azokra semmilyen ráhatása és felelőssége nincs.

Tehát, ha a kinti iroda más áron kínálja a fenti programokat, akkor az Utas nem hivatkozhat arra, hogy ezen az oldalon más áron látta, a Dive Hard Tours a felelősségét ez alól kizárja. Abban az esetben ha az utas nálunk fizette be az utazását, akkor irodánk, minden ellenszolgáltatás vagy külön díj megfizetése nélkül segítségére van a hozzá a kifejezetten ilyen kéréssel forduló Utasoknak, ekkor megadjuk a kinti helyi utazási iroda képviselőjének az elérhetőségeit.

Tájékoztató információk
A fakultatív kirándulások a helyszínen fizetendők telepített idegenvezetőinknél. A fenti árak tájékoztató jellegűek, helyi utazási iroda fenntartja a program- ill. árváltoztatás jogát. Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen kaphatnak. A megadott árak a túrák során felmerülő egyéb költségeket (belépők, kikötői illeték) nem tartalmazzák.
Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött.
Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást. A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek. A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában.

A helyszínen történő befizetése esetén a szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait. A jelentkező (érdeklődő), tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul.
A Dive Hard Tours illetve az utazásszervező az utassal nem köt szerződést fenti fakultatív programok egyikére sem, az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról. Az utas és az utazásszervező iroda közötti utazási szerződés hatálya a fakultatív programokra nem terjed ki.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.