info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Szicília utazás

Olaszország legszebb tengerpartjai

Szicília utazás, nyaralás last minute akciós olcsó üdülés

Ezen az oldalon 14 szálloda közül választhat.

Szűrők

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Kultúra

Szicília szigetén találhatjuk Olaszország egyik legszebb tenger-partját. A tengerpart talán még szebb, mint a sziget belseje: a sziklás, vagy aprókavicsos partszakaszok közé gyönyörű, homokos strandok ékelődnek, a tengervíz az éghajlatnak köszönhetően kellemesen meleg egész évben. A tengerparti városokban az egyszerűbb apartmanok és a luxusnyaralók között szűk kis ösvények vezetnek le a legszebb részekhez. Válassza ki az Önnek legjobb utazást az alábbi ajánlatok közül.

Mit is kínál Önöknek Olaszország déli szigete? Mindenekelőtt mediterrán életstílust a maga minden bájával, számos sziklás és kavicsos tengerparti szakaszt, szinte eldugott falvakat a sziget belsejében és változatos, természeti szépségekben gazdag hegyeket és völgyeket. A sziget hagyományai, gazdag történelmi múltja és a kellemes tengerparti klíma a garancia arra, hogy jól választottunk, ha nyaralásunkat itt töltjük el. Természetesen nem szabad elfelejtkeznünk az ízletes olasz ételekről és a zamatos borokról sem! A nyaralás mellett érdemes megtekinteni a szigeten található nevezetességeket, felmenni az Etna-vulkánhoz, ellátogatni Taorminába a görög színházhoz vagy akár Agrigento Archeológiai Múzeumába. A régi paloták, a szűk, kanyargó utcácskák eredeti házai és a helyiek vendégszeretete mindenkit magával ragad. Jöjjenek velünk, és élvezzék az életet Szicíliában, a Nap szigetén!
Szicília hódítói mindannyian nyomot hagytak a sziget kultúráján, építészetén, ebből adódóan nagyon sokrétű és felettébb érdekes. Az ősi építmények, az ókori Szicília sok látnivalót kínál. Több ókori római villa, szobrok, mozaikok maradtak ránk. A királyság első időszakára jellemzően királyi megrendelésre készültek az alkotások és épületek. Egészen elképesztő módon keveredik az itáliai építészet az arab díszítésekkel és a román szobrászattal.

Az antik városok romjait elsősorban Agrigento-ban, Heraclea Minoa-ban és Imera-ban nézhetjük meg. Palermo-ban járva megtekinthetjük a Királyi Palotát és a Capella Palatina-t, mely Szent Péternek emelt palota kápolna, továbbá Európa egyik legnagyobb színházát is láthatjuk a városban, a Teatro Massimo-t. Segesta-ban, Selinus-ban és Agrigento-ban járva gyönyörű templomokat láthatunk, továbbá a Cefalúi Katedrális az egyik legszebb, melyet még II. Roger építtetett. Katedrálisokat láthatunk még Messinában, Cataniában és Monreale-ban a Cattedrale di Monreale-t, melyet II. Vilmos építtetett. Várakat is láthatunk a térségben, legnagyobb a Castello Euralio, mely a siracusai erődítmény, de ebben a városban van a Castello Maniace is, továbbá láthatunk még várakat Cataniában a Castello Ursino-t, Augustában és Milazzóban. Notóba és Ragusába látogatva a barokk építészetet csodálhatjuk meg, melyhez a helyi vörös homokkőt használták fel.

Szicília művészei között akadtak világhírűek. Itt született a híres szobrász, Tommaso Geraci. Zeneszerzők közül szicíliaiak voltak Vincenzo Bellini és Alessandro Scarlatti. Leghíresebb írók és költők voltak, Luigi Pirandello, Giovanni Verga, Salvatore Quasimodo és Gesualdo Bufalino. A híres Szicíliai Iskola elején jött létre, mely megfelelő műveltségi mércét állított a későbbi korok számára.

Mai napig léteznek hagyományos bábszínházak, melyek kézzel gyártott marionett bábuk segítségével a régi Roland-énekeket mesélik el. Ugyanezeknek a Roland-énekeknek a jeleneteit fedezhetjük fel a régi szamárkordék díszítése képpen.

Amennyiben Cataniába látogatunk igen érdekes lehet, hiszen a város alig 30 kilométerre van az Etnától. Érdekes, ahogy a fekete láván kihajtanak a növények, főként a citromfa ad érdekes kontrasztot. Az utolsó nagy kitörés a XVII. században volt. Nagy kitörések hozzávetőlegesen négyszáz évente vannak, de a földrengések gyakoriak, melyek igen jelentős károkat okoznak a városban.
Szicília lakói főként citrom és narancs termesztéssel foglalkoztak, mivel ezek hatalmas ültetvényeken zajlottak, a városokból könnyű volt a termést megdézsmálni. A XIX. században szerveződött egy csoport a Palermo környéki ültetvények védelmére.

Azután gyorsan világossá vált számukra, hogy az erős egység és védelmi rendszer, amit felépítettek, sok minden másra is felhasználható az ültetvények védelmén túl is. Ezután ez a csoport terjeszkedni kezdett, végül kormányzati körökben is szoros kapcsolatokat alakítottak ki, így alakult ki a maffia.
A fasiszta uralom idején Cesare Mori prefektus jogokat kapott Mussolini-től a maffia üldözésére, ekkor a szervezet több tagja külföldre menekült, többnyire az USA-ba. Ekkor a hatóságok kijelentették, hogy felszámolták a maffiát. Ekkor már Joseph Bonanno volt az USA-ban a szicíliai maffia feje. A háború alatt az USA hírszerzése felhasználta maffia kapcsolatait, egyes vélemények szerint ez nagy hatással volt a háború kimenetelére, cserébe az Egyesült Államok hagyta, hogy a maffia megerősítse gazdasági és társadalmi létezését, ez alapozta meg a maffia működését az USA-ban.

Egyes vélemények szerint ez alaptalan feltételezés, de ha megnézzük a maffia ma is létező erős szervezetét, nem valószínű, hogy ez állami támogatás nélkül létrejöhetett volna. Híres maffiózók, többek között Tommaso Buscetta szerint a maffia szó csak egy kitalált szó. A szervezet valódi neve Cosa Nostra, mely annyit tesz, a mi ügyünk, és ez teljesen fedi a szervezet zártságát. Ugyanezt vallotta a két kiugrott maffiózó Antonio Calderone és Salvatore Contorno is. A maffia elnevezést azok találták ki, akik úgy gondolták kell a külvilágnak egy elnevezés, ahogy a szervezetet emlegethetik. A Cosa Nostra elnevezés nem volt közismert egészen a hatvanas évekig, amikor Joseph Valachi maffiózó kénytelen volt tanúskodni a McClellan bizottság előtt és ezt a kifejezést használta. Azóta a média ezt elterjesztette, így közismertté vált ez a kifejezés is. A maffia nagyon sok írót és filmrendezőt ihletett meg, talán a titokzatossága és a számunkra furcsa szicíliai összetartása miatt.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.