info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Szicília utazás

Olaszország legszebb tengerpartjai

Szicília utazás, nyaralás last minute akciós olcsó üdülés

Ezen az oldalon 5 szálloda közül választhat.

Szűrők

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Kultúra

Szicília szigetén találhatjuk Olaszország egyik legszebb tenger-partját. A tengerpart talán még szebb, mint a sziget belseje: a sziklás, vagy aprókavicsos partszakaszok közé gyönyörű, homokos strandok ékelődnek, a tengervíz az éghajlatnak köszönhetően kellemesen meleg egész évben. A tengerparti városokban az egyszerűbb apartmanok és a luxusnyaralók között szűk kis ösvények vezetnek le a legszebb részekhez. Válassza ki az Önnek legjobb utazást az alábbi ajánlatok közül.

Mit is kínál Önöknek Olaszország déli szigete? Mindenekelőtt mediterrán életstílust a maga minden bájával, számos sziklás és kavicsos tengerparti szakaszt, szinte eldugott falvakat a sziget belsejében és változatos, természeti szépségekben gazdag hegyeket és völgyeket. A sziget hagyományai, gazdag történelmi múltja és a kellemes tengerparti klíma a garancia arra, hogy jól választottunk, ha nyaralásunkat itt töltjük el. Természetesen nem szabad elfelejtkeznünk az ízletes olasz ételekről és a zamatos borokról sem! A nyaralás mellett érdemes megtekinteni a szigeten található nevezetességeket, felmenni az Etna-vulkánhoz, ellátogatni Taorminába a görög színházhoz vagy akár Agrigento Archeológiai Múzeumába. A régi paloták, a szűk, kanyargó utcácskák eredeti házai és a helyiek vendégszeretete mindenkit magával ragad. Jöjjenek velünk, és élvezzék az életet Szicíliában, a Nap szigetén!
Szicília hódítói mindannyian nyomot hagytak a sziget kultúráján, építészetén, ebből adódóan nagyon sokrétű és felettébb érdekes. Az ősi építmények, az ókori Szicília sok látnivalót kínál. Több ókori római villa, szobrok, mozaikok maradtak ránk. A királyság első időszakára jellemzően királyi megrendelésre készültek az alkotások és épületek. Egészen elképesztő módon keveredik az itáliai építészet az arab díszítésekkel és a román szobrászattal.

Az antik városok romjait elsősorban Agrigento-ban, Heraclea Minoa-ban és Imera-ban nézhetjük meg. Palermo-ban járva megtekinthetjük a Királyi Palotát és a Capella Palatina-t, mely Szent Péternek emelt palota kápolna, továbbá Európa egyik legnagyobb színházát is láthatjuk a városban, a Teatro Massimo-t. Segesta-ban, Selinus-ban és Agrigento-ban járva gyönyörű templomokat láthatunk, továbbá a Cefalúi Katedrális az egyik legszebb, melyet még II. Roger építtetett. Katedrálisokat láthatunk még Messinában, Cataniában és Monreale-ban a Cattedrale di Monreale-t, melyet II. Vilmos építtetett. Várakat is láthatunk a térségben, legnagyobb a Castello Euralio, mely a siracusai erődítmény, de ebben a városban van a Castello Maniace is, továbbá láthatunk még várakat Cataniában a Castello Ursino-t, Augustában és Milazzóban. Notóba és Ragusába látogatva a barokk építészetet csodálhatjuk meg, melyhez a helyi vörös homokkőt használták fel.

Szicília művészei között akadtak világhírűek. Itt született a híres szobrász, Tommaso Geraci. Zeneszerzők közül szicíliaiak voltak Vincenzo Bellini és Alessandro Scarlatti. Leghíresebb írók és költők voltak, Luigi Pirandello, Giovanni Verga, Salvatore Quasimodo és Gesualdo Bufalino. A híres Szicíliai Iskola elején jött létre, mely megfelelő műveltségi mércét állított a későbbi korok számára.

Mai napig léteznek hagyományos bábszínházak, melyek kézzel gyártott marionett bábuk segítségével a régi Roland-énekeket mesélik el. Ugyanezeknek a Roland-énekeknek a jeleneteit fedezhetjük fel a régi szamárkordék díszítése képpen.

Amennyiben Cataniába látogatunk igen érdekes lehet, hiszen a város alig 30 kilométerre van az Etnától. Érdekes, ahogy a fekete láván kihajtanak a növények, főként a citromfa ad érdekes kontrasztot. Az utolsó nagy kitörés a XVII. században volt. Nagy kitörések hozzávetőlegesen négyszáz évente vannak, de a földrengések gyakoriak, melyek igen jelentős károkat okoznak a városban.
Szicília lakói főként citrom és narancs termesztéssel foglalkoztak, mivel ezek hatalmas ültetvényeken zajlottak, a városokból könnyű volt a termést megdézsmálni. A XIX. században szerveződött egy csoport a Palermo környéki ültetvények védelmére.

Azután gyorsan világossá vált számukra, hogy az erős egység és védelmi rendszer, amit felépítettek, sok minden másra is felhasználható az ültetvények védelmén túl is. Ezután ez a csoport terjeszkedni kezdett, végül kormányzati körökben is szoros kapcsolatokat alakítottak ki, így alakult ki a maffia.
A fasiszta uralom idején Cesare Mori prefektus jogokat kapott Mussolini-től a maffia üldözésére, ekkor a szervezet több tagja külföldre menekült, többnyire az USA-ba. Ekkor a hatóságok kijelentették, hogy felszámolták a maffiát. Ekkor már Joseph Bonanno volt az USA-ban a szicíliai maffia feje. A háború alatt az USA hírszerzése felhasználta maffia kapcsolatait, egyes vélemények szerint ez nagy hatással volt a háború kimenetelére, cserébe az Egyesült Államok hagyta, hogy a maffia megerősítse gazdasági és társadalmi létezését, ez alapozta meg a maffia működését az USA-ban.

Egyes vélemények szerint ez alaptalan feltételezés, de ha megnézzük a maffia ma is létező erős szervezetét, nem valószínű, hogy ez állami támogatás nélkül létrejöhetett volna. Híres maffiózók, többek között Tommaso Buscetta szerint a maffia szó csak egy kitalált szó. A szervezet valódi neve Cosa Nostra, mely annyit tesz, a mi ügyünk, és ez teljesen fedi a szervezet zártságát. Ugyanezt vallotta a két kiugrott maffiózó Antonio Calderone és Salvatore Contorno is. A maffia elnevezést azok találták ki, akik úgy gondolták kell a külvilágnak egy elnevezés, ahogy a szervezetet emlegethetik. A Cosa Nostra elnevezés nem volt közismert egészen a hatvanas évekig, amikor Joseph Valachi maffiózó kénytelen volt tanúskodni a McClellan bizottság előtt és ezt a kifejezést használta. Azóta a média ezt elterjesztette, így közismertté vált ez a kifejezés is. A maffia nagyon sok írót és filmrendezőt ihletett meg, talán a titokzatossága és a számunkra furcsa szicíliai összetartása miatt.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.