info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Szicília időjárás

Szicília időjárás és tenger | Szicília utazás és szicíliai nyaralás

Szicília időjárása klasszikus mediterrán, forró nyárral és a hazaihoz képest enyhe téllel. Utazni májustól októberig érdemes, ekkor igazi nyaralóidő van. Napimádók júliusban vagy augusztusban utazzanak. Ezt saját tapasztalat alapján mondjuk, kollégáink már jártak Szicíliában, saját tapasztalat alapján adnak tanácsot és foglalnak Önnek utat! 

Last minute utazás előtt érdemes tájékozódnunk, hogy milyen időjárás vár ránk Szicíliában. Az olaszországi Szicília szigetére legtöbben július és augusztus hónapokban tesznek látogatást, mégis időjárást tekintve az ezt megelőző pár hét és ez utáni őszi időszak kellemesebb, mert júliusban és augusztusban jellemző a magas hőmérséklet és tegyük hozzá, hogy augusztusban legnagyobb a turista tömeg.

Szicília időjárása átlaghőmérsékletek


Utazzunk Szicília szigetére májustól októberig, ugyanis a tenger ekkor már alkalmas fürdésre. Július-augusztusban a tenger hőmérséklete a 26C fokot is eléri. Ezt nagyon kellemesnek fogjuk találni, ugyanis a nappali hőmérséklet 30C körüli. Ebben a két hónapban akkor érdemes mennünk, ha főleg a tengerparton töltenénk a nyaralást. Ha aktívabb nyaralást tervezünk, akkor érdemes a május, június, szeptember vagy október hónapok közül választanunk. Ekkor nappal általában 24-26C fok van, így a városnézés vagy a fakultatív programok sokkal kellemesebbek.

Elkerülné a tömegeket, de még a tengerpartra vágyik? Utazzon szeptember első 1-2 hetében, mert még szuper az idő, viszont már nincsenek annyian. Szeptember végén-október elején akkor érdemes Szicíliába látogatnunk, ha rajongunk a borért, ugyanis ez a szüret időszaka.

Szicília esetében a hűvösebb hónapok októbertől áprilisig tartanak. Ekkor a nappali hőmérséklet már 20C fok alá süllyed, január környékén alig éri el a 12C fokot. A tenger 14-16C fokos ebben az időszakban, bár nem hisszük, hogy bárkinek is kedve lenne ilyenkor fürdeni. A tél rövid és enyhe, így már kora tavasszal, februárban virágba borulnak a gyümölcsfák, illatoznak a kertek. Együtt pompáznak a mandulavirágok és a narancs és citrom érett gyümölcsei, mézédessé téve a levegőt. A tengerparton márciusban már nyári meleggel találkozunk, de az Etna oldalát még fehér hótakaró borítja, ami igazán csodálatos látvány.

Mit pakoljunk egy tavasztól őszig tartó szicíliai nyaralásra? Júliusban és augusztusban abszolút nyári ruhákat, fürdőruhát, estére egy könnyű, vékony pulóvert és egy hosszú nadrágot. Tavasszal és ősszel már befér egy vékony, tavaszi dzseki is, és több hosszú nadrág.

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.