info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Szicília városok

Szicília sziget

Szicília, melyet a helyiek a Nap szigeteként emlegetnek Olaszország déli részén, 3 tenger ölelésében fekszik. A sziget hagyományai, gazdag történelmi múltja és a kellemes tengerparti éghajlat garanciát jelent arra, hogy jól döntöttünk akkor, ha nyaralásunk színhelyéül ezt a szigetet választottuk.

Szicília a temperamentum szigete a maga minden bájával, számos sziklás és kavicsos tengerparti szakaszával, eldugott falvaival valamint változatos természeti szépségével. Természetesen nem szabad elfeledkeznünk a zamatos olasz borokról, az ízletes olasz ételekről sem, így a sziget tökéletes hely a kulináris élvezeteket kedvelők számára. Szicíliai utazás nyaralás üdülés A nyaralás mellett érdemes megtekinteni a szigeten található nevezetességeket, felmenni az Etna vulkánhoz vagy ellátogatni Taorminába, a görög színházhoz esetleg akár betérni Agrigento Archeológiai Múzeumába. A helyiek vendégszeretete, mely messzeföldön híres, kiegészülve a döbbenetes szépségű hegyekkel, az óriási kaktuszokkal, az útszéli színpompás virágokkal mindenkit magával ragad. Élvezze Ön is az életet Szicília szigetén!

Syracus vagy másként Siracusa görög színházCatania
400 ezer lakosú nagyváros, mely Palermo után a második legnagyobb város a szigeten. A történelem során az Etna közelsége miatt több alkalommal megsemmisült. A turistáknak ez a legélénkebb, legforgalmasabb és legvonzóbb nagyváros, charterjáratunk is ide közlekedik.

Syracusa
Egykor a Földközi-tenger egyik legnagyobb városa volt félmillió lakossal, ma kb. 120 ezren élnek itt. Látnivalói: Apolló kolostora, székesegyház, görög színház és a Dionüszosz füle 65 méter hosszú barlang. Látnivalói évente több százezer látogatót vonzzanak.

Szicília utazásGiardini Naxos – Letoianni - Fontane Bianche
Giardini Naxos és Letoianni turista központok, melyek elsősorban gyönyörű homokos-kavicsos partok miatt kedveltek. Naxos történelmi múltja sem utolsó, az első görög kolónia volt Szicília szigetén. Letoianni alig pár km-re, északra található az ókori Taormina várostól, amely a teljesen épen marad tókori színházáról nevezetes. A terület tele van éttermekkel, kávézókkal, nyüzsgő éjszakai élettel. Fontane Bianche turistaközpont, mely nevét a közelében található édes vizű forrásokról és a fehér sziklafalakról kapta. A fehér homokos partja és a kristálytiszta tengervíz a karibi térség tengerpartjaival vetekszik.

Terrassini
A világ egyik legnagyobb kiterjedésű, nemzetközi hírű üdülőfaluja, amely 2 km hosszan terül el a tenger fölött magasodó párkányon, jelképe a 4 szakaszból álló és a tengerben végződő csúszdarendszer.
Hangulatos, igazi mediterrán jellegű kisváros, melynek fő bevételi forrása az idegenforgalom mellett a borászat és a halászat. A város különlegességét két, egyedülálló gyűjteménye. az Etnográfiai és a Természettudományi Múzeum adja. A tengerpart mellett található Etnográfiai Múzeumban az ősi szicíliai fogathajtók használati tárgyait tekinthetik meg. A Természettudományi Múzeumban figyelemre méltó kövület, madár, rovar, illetve kagylófajták vannak kiállítva. Tengerpartja sziklás, kiépített lejárókkal, napozóteraszokkal. A település különlegessége a virágokkal dúsan díszített, botanikuskert jellegű park. Sportpályák, medencék, színpadok felülmúlhatatlan választékával várja Önt is Terrassini!

Szicília PalermóPalermói Riviéra
Látogasson el Ön is, élvezze a pálmák, kaktuszok látványát, a tenger kékjét és a szicíliaiak délies temperamentumát, vendégszeretetét. Szállásaink a kopár hegyvonulatokkal kísért, rendkívüli szépségű Palermói Riviéra város felőli, illetve a castellamarei öböl felőli részén találhatók.
Így a közelben van a repülőtér és olyan nevezetes helyek, mint Palermó, Monreale, a lenyűgöző San Vito - félsziget, Segesta, Erice. Isola Delle Femmine. A hangulatos kis halászfalu a sziget fővárosától, Palermótól mindössze 13 km-re, északnyugatra található. Trappeto Palermótól 36 km-re nyugatra elhelyezkedő kedves, jellegzetes szicíliai kisváros, a festői Castellamarei öböl központi részén. A várostól mindkét irányban több kilométer hosszan aranysárga homokos, sekély strand húzódik. Remek kiindulópont a környék számos látnivalójának felfedezésére.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.