info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Marokkó utazás városok

Marokkó

Kevés olyan változatos, természeti látványosságokban gazdag része van az arab világnak, mint a legnyugatibb kelet országa, Marokkó. Ebben a közel 700.000 km2 területű országban, csodálatos tájakra juthatunk el. Egyedülálló élmény, hogy az Atlasz hegység hófedte csúcsait egy pálmafaliget árnyékából szemlélhetjük, egy mesés homokstrandon heverünk, miközben a müezzin hangjára indul a nap, vagy egy mór palota narancsillatú kertjében teázgathatunk forró délutánokon. Ki ne vágyott volna valaha a klasszikus filmből olyannyira ismert Casablancába? Ki ne képzelte volna magát teveháton selymes dűnék tetején szemlélve a végtelen sivatagot? A Rejtő Jenő könyveiben megjelenő Marrakesh a világ egyik legrégibb egyetemének városa Fez, a Napkirály csodálójának letűnt városa Meknes, a ragyogó fehér Rabat és az arab világ kényeztető vendéglátása tárul ki körútjaink során mindazoknak, akik szeretnék felfedezni ezt a vonzó világot. Egy kicsit mediterrán, ugyanakkor izgalmasan keleties és változatosan afrikai világ ez, tuaregekkel, berber hegylakókkal, mosolygós arab kereskedőkkel, zsidó és keresztény hatásokkal. Egy ország, ahol megelevenedik az Ezeregy éjszaka világa, és ahol Nyugat-Afrika vándor népei, varázslói színesítik a mindennapokat.

Marokkó Saidia - Oujda

Turisztikai központ a Földközi-tenger partján, ahol a szállodáink találhatóak. A város „kék gyöngy”-ként ismert, gyönyörű 14 km hosszú arany homokos tengerpartja van, a városban sok üzlet, és étterem található. Oujda Marokkó legkeletibb városa, lakosainak száma mintegy fél millió fő. A régió fővárosa, repülőterére érkezik meg charterjáratunk.

Marokkó Agadir

Mrokkó utazás AgadirMarokkó déli részén található kisváros, mely  a legismertebb és legjobban látogatott turista központ az országban. Agadir az Atlanti-óceán partján található, a tengerpart hosszú homokos, a városra a nyüzsgés jellemző.

Marokkó Marakesh

Az egyik legérdekesebb város Marokkóban, egyik oldalról sivatag, másik oldalról az Atlasz havas csúcsai határolják. A városban minden nevezetes épület vörös színű. Marakesh rengeteg kis utcából áll, romantikus és egzotikus palotából, múzeumból  és mecsetből. A városi parkokban még mindig a 11.századi öntözőrendszert használják. Látnivalók a turisták részére Kotubi mecset, Calais el Badi palota, a Djeema el Fna – főtér amely az egész medina központja és az egyik legismertebb tér a világon. Itt találkozhatnak fűszer és bőrárusokkal, kígyóbűvölőkkel, zsonglőrökkel vagy muszlim nőkkel, akik hennával díszítik a turistákat.

Marokkó Casablanca

Marokkó egyik legnagyobb kikötője és egyben a legnagyobb marokkói város 3 millió lakossal. Casablancában megvan minden, ami a nyugati világvárosokban. Nagyon sok divatüzlet található itt, nyüzsgő éjszakai élet jellemzi. Turistacsalogató a 25 ezer ember befogadására alkalmas Hassana ll. mecset, mely a legismertebb mecset Marokkóban. Ide a nem muszlinok is beléphetnek. A minaret 210 méter magas.
Casablanca Marokkó gazdasági motorja, az ország ipari termelésének és kereskedelmének jelentős része itt zajlik. A városban jelentős a foszfát termelés, halászat, halfeldolgozás, bútorgyártás, üveggyártás, textilipar.
Casablanca tengerpart menti részén jelentős átépítések, fejlesztések zajlanak.
Marokkó elmaradottsága Casablancában is látható, a jómódú helyiek kis csoportja mellett a város szélén találhatóak a vidékről a városba költözött szegények nyomornegyedei. A városban folyamatosan erősödik az iszlám hatás, egyes helyeken jelentős a szegénység és bűnözés.

Marokkó Rabat

Marokkó fővárosa, mely hihetetlenül zöld város, legszebb része a Kasbah Oudaias. További látnivalók: gyönyörű partok, régészeti múzeum, Hassanova torony, Chellah római romok.

Marokkó Fes

A legöregebb és a legfontosabb királyi város Marokkóban, mely a 8. században alapult. A település hosszú ideig a muszlim vallás központja volt, tele van történelmi emlékekkel. Fés két részből áll – a Fes al Bali központi óváros részből és Fes al Dzsid új városrészből. A helyi piac az egyik legnagyobb a világon.

Marokkó Tanger

Már a kezdetektől ez a város védte a stratégiailag fontos Gibraltári szorost. Kedvező fekvésének köszönhetően sok nemzet váltotta itt egymást. Ennek köszönhetően Tanger se nem marokkói se nem európai város, hanem több kultúra keveréke. Amikor a marokkói szultán a 18-ik század végén megszerezte Tangert, a marokkóiak a 19-ik század közepéig megvédték. Ezt követően Tanger a Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Anglia és Németország közti háborúk tárgya lett. 1956-ban a franciák elhagyták Marokkót és Tangert ismét az országhoz csatolták. Napjainkban Tanger egy modern, Földközi-tenger menti város, a művészek és az írók kedvelt helye.

Marokkó Melilla

A fekvését tekintve nem tartozik a környék leglátogatottabb városai közé, de a történelmi városközpont és a központban található felújított gyarmati időkben épült házak biztosan elnyerik mindenki tetszését. Melilla óvárosa egy dombon helyezkedik el a Földközi-tenger felett, a spanyolok és a portugálok építették a 16.-17. században. Jelenleg spanyol enklávé, belépéshez útlevélre van szükség.  

Marokkó Tiznit

Egy igazi páros program ez a város az Anti-Atlasz hegység lábánál, Agadirtól 97 kilométerre délre: a férfiakat az erődítmények, az asszonyokat pedig a falakon belüli, labirintusszerű piac ékszerei nyűgözik majd le. A falak a látszat ellenére viszonylag újak a 19. században emelték őket, de attól még remekül néznek ki. Ha a helyi élet is érdekli, csütörtökre időzítse a kirándulást – ekkor van ugyanis Tiznit hagyományos piacnapja, amikor a környező falvakból még a szokásosnál is több árus és vevő érkezik.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.