info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 30 547 1208

Mallorca városok

Mallorca városok

Mallorca

A sziget úgy fest, mintha két nagy darabot kikanyarítottak volna belőle, hogy abból alakítsák ki Bahia (öböl) de Alcudiát északkeleten és Bahia de Palma-t délnyugaton. A sziget nyugati oldalán végighúzódó Sierra de Tramuntana hegyvonulata óvja a szigetet az északi szelektől. A sziget közepe a leglaposabb rész.
Nyilvánvaló, hogy a turizmus Mallorca legfőbb bevételi forrása, de azért nem függ teljes egészében a turisták tömegétől. A sziget belső területein a teraszos földmőveléssel, amit több mint ezer évvel ezelőtt alakítottak ki, még ma is különféle gabonafajtákat termesztenek, valamint itt van Spanyolország cipőkészítő iparának egyik központja is.
Palma de Mallorca a legfőbb szolgáltató központ, és a Baleárok politikai fővárosa. A Baleár-szigetek Autonóm Közösségének kormánya és parlamentje szintén ebben a városban kapott helyet, ahol a várostervezéssel, turizmussal és közlekedéssel kapcsolatos legfőbb döntéseket hozzák.
Nagy mulasztás lenne egy mallorcai tartózkodás alkalmával végig a szálláshely közelében maradni, hiszen a sziget rendkívül változatos, és korántsem mindenhol zsúfolt és kiépített. Igencsak érdemes felkutatni Mallorca rejtettebb zugait is. A legfőbb jutalom az, hogy az ember maga fedez fel magának eldugott öblöket, strandokat, amikről talán még a turistairodák sem tudnak.


Palma De Mallorca

Palma de Mallorca, a sziget és az egész Baleárok fővárosa, egy hatalmas, kifinomult, kozmopolita város. A csodálatos, rejtett öbölben épült Palma városa az egész szigetcsoport közigazgatási, hivatali és turistaipari központja, valamint jelentős tengerészeti gócpont. Itt találjuk a legelőkelőbb szállodákat, éttermeket, szórakozóhelyeket és a hírességek otthonait. Palma városát a rómaiak alapították, a mohamedán időkben kulcsfontosságú város volt, majd amikor a keresztény seregek a 13. században meghódították és az Aragóniai Királyság része lett, jelentősége egyre nőtt. A város mindig is egy földközi-tengeri csomópont volt, és az idelátogatónak nyilván szemet szúr az az itáliai hatás, ami a várost virágkorában, a 14-15. század éveiben érte.
A városnak 3 elkülöníthető része van. Az egyik a régi negyed, másnéven Óváros, ami századunk elejéig körül volt falazva, ennek a katedrális a központja. Az öböl mentén nyugatra találjuk a modern, új várost. A harmadik városrész a kikötő és a sétálónegyed, a Paseo Maritimo, közvetlenül a katedrális alatt, magában az öbölben.
Sportolási lehetőségek: Palmán az egyik legnépszerőbb sport a vitorlázás, a jachtklubok a kikötőben vannak. A legtöbb szálló és üdülőközpont szinte minden sportlehetőséget tud kínálni, ezenkívül információval szolgál a vitorlázással, szörfözéssel, vízisízéssel és egyéb sportágakkal kapcsolatban.
 

El Arenal

El Arenal főtere minden héten kirakodóvásárral várja az érdeklődőket, a központjában lévő éttermekben, szórakozóhelyeken és üzletekben pedig lehetőség nyílik a spanyol konyha remekeinek megízlelésére, kikapcsolódásra és vásárlásra.
 

Playa De Palma

A homokos tengerparton kb. 6 km hosszan húzódó üdülőövezet központja Playa de Palma, mely üzletsorok és szórakozóhelyek színes kavalkádja. A hely hangulata mindenkit magával ragad és táncra csábít. Érdemes a pezsgő éjszakai életet is megnézni a parton közlekedő kisvasútról, vagy lovaskocsikról.
 

Santa Ponsa

A sziget fővárosától, Palma-tól kb. 18 km-re délnyugatra fekvő üdülőhely lenyűgöző villanegyeddel és szép fekvésű jachtkikötővel. A városka magja a jól védett, homokos öböl körül terül el, ahol kávéházakat és számos szórakozási lehetőséget találunk. El Arenal (katalánul SArenal) A rendkívül pezsgő éjszakai élet miatt főként a fiatalok körében népszerű üdülőhely, de a fokozatosan mélyülő, fürdésre kiválóan alkalmas 4 km hosszú homokos tengerpart kisgyermekes családok számára is ideális kikapcsolódást nyújt. Spanyolország legnagyobb idegenforgalmi üdülőközpontját a fővárossal, Palma de Mallorcával kiváló autóbusz-hálózat köti össze késő estig.
 

Paguera (katalánul Peguera)

Kedvelt, csendes üdülőhely, a sziget délnyugati részén. Santa Ponsa szomszédságában, Palma de Mallorcától 25 km-re fekszik. Hangulatos éttermei, szórakozóhelyei és homokos tengerpartja igényes kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára.
 

Palma Nova/Magaluf

Az üdülőhely kb. 13 km-re fekszik a sziget fővárosától. A sétálóutcákon esténként kellemes sétákat tehetünk, illetve meglátogathatjuk a számos üzlet, bár, étterem valamelyikét, ugyanis Magaluf és Palma Nova - El Arenal-hoz hasonlóan - leginkább a pezsgő éjszakai életet kedvelôk központja. A vízi-vidámparkban mindenki kellemesen szórakozhat. A város keleti részén pínea-fenyőkkel övezett öblöket találunk, illetve pálmákkal körülvett finom-homokos strandokat.
 

C an Pastilla

A város Palma-tól keletre körülbelül 7 km-re, Palma és El Arenal között nagyjából félúton helyezkedik el, amelyet fekvése miatt elsősorban a nyugodt pihenésre vágyók (nászutasok, kisgyermekes családok) számára javasoljuk. Homokos tengerpartján a napozás és pihenés mellett számos vízi sportolási és szórakozási lehetőség várja az ide látogatókat.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.