Kenya körutazás körút fakultatív kirándulások

Kenya fakultatív utazás programok a last minute utazás alatt.

Érdemes sok fakultatív utazáson részt vennie, ha meg akarja ismerni Kenya csodálatos világát.

Lake Nakuru:
Nairobitól 156km-re északra található. A 188km²alapterületű nemzeti parkot 1960-ban nyilvánították védett területté. Az utunk során részesei lehetünk egy csodálatos látványnak a Rift Valley hasadéknak, mely a Holt-tengertől Mozabikig húzódik. Lake Nakuru egy nagyon sekély tó, kiterjedése 62km². A kis és nagy flamingók hatalmas populációi a kétmilliós számot is elérhetik. A tollazatuk színe az egész tájat csodálatos rózsaszínűvé varázsolja. A tó mellett elterülő nemzeti parkban szinte minden állatfaj megtalálható, köztük a keskenyszájú orrszarvú is, amely Kenyában itt látható a legnagyobb számban.

Masai Mara vagy másként Maasia Mara:

Nairobitól 175-km-re dél-nyugatra található. 1.672km² alapterületű rezervátum, Kenya leghíresebb parkja, amely a Serengeti fennsík kenyai részén található. A Nemzeti Parkban nyitott dzsipről láthatjuk a Big Five- nak nevezett öt nagyvadat (oroszlán, kafferbivaly, orrszarvú, elefánt, leopárd ) s mellettük még gepárdot, számos más antilop-és zebrafélét, vízilovat és változatos madárvilágot. A kínálkozó táplálék bősége miatt az oroszlánok populációja itt az egyik legsűrűbb egész Afrikában. A Mara-folyóban vízilovak játszanak, a folyóparton pedig krokodilok sütkéreznek. Évente gnúk milliói vándorolnak északra követve az esőt.

Amboseli:

Nairóbitól 240-km-re dél-keletre található,392km²-nyi területet foglal magába. A park teljesen sík, füves terület,közvetlenül a tanzán határon, a Kilimanjaro(5.895m) lábánál található. Több mint 50 fajta emlos otthonául szolgál. Igen gazdag patásokban, rengeteg elefánt él itt, de természetesen oroszlánnal és egyéb macskafélékkel, valamint sakállal, hiénával, marabuval, keselyuvel is találkozhatunk.

Tsavo East-West:
Tsavo East - Nairobitól 334km-re dél-keletre található, 11.742km²-nyi alapterületen. Tsavo West - Nairobitól 235km-re dél-keletre található, 9.065km²-nyi alapterületen. A két Tsavo együtt Kenya legnagyobb nemzeti parkja, félúton található Nairobi és Mombasa között. A két nemzeti parkot 2 állandó folyó osztja fel, a Tsavo-és az Athi-folyó. A Tsavo West a legfejlettebb része a parknak. A legcsodálatosabb természeti látnivaló a Chyulu hegy által táplált Mzima forrás (naponta 20millió liter kristálytiszta víz) és a Ngulia lejtő. Enyhén bozótos, nyugati oldalán hegyekkel határolt terület. A park igen gazdag antilopban, zebrában és elefántban, de szép számmal található itt pávián, zsiráf, sas és keselyű is. Kis szerencsével oroszlánokat is megfigyelhetünk néhány méter távolságból.

Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Adja meg e-mail címét és üzenetét!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.