info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Ibiza utazás hasznos

Ibiza utazási információk, Ibiza utazás last minute olcsó akciós áron nyaralás

Diplomáciai képviselet
Magyarország Köztársaság Nagykövetsége
28016 Madrid, C/ Angel de Diego Roldan 21.
Tel. 34/91/413/7011. Ügyelet: 34/619/221 929,
email: info@embajada-hungria.org
A Kanári-szigetek tiszteletbeli konzulátusa: Hermann Nóra Henrietta,
Tel.: 00 34 639209197 (Tenerifen működik),
Apartado de Correos 404, 38.650
Los Cristianos, Arona, Tenerife

Személyi igazolvány, útlevélBeutazás:
Az Európai Unióhoz való csatlakozás napjától a magyar állampolgárok számára az Európai Gazdasági Térség tagállamai területére történő beutazás érvényes magyar személyazonossági igazolvány birtokában is lehetővé vált. A zökkenőmentes határátkelés érdekében a Külügyminisztérium javasolja az érvényes útlevél használatát! Kiskorúak továbbra is csak önálló érvényes útlevél birtokában utazhatnak külföldre.

Devizaszabályok
Spanyolországban a fizetőeszköz az Euró. A jelenleg érvényben lévő devizaszabályok szerint korlátlan összegben vihető ki, azonban az egymillió forint értéket elérő vagy azt meghaladó Euró kivitelét a vámhatóság felé jelezni kell.

Hitelkártya
A legtöbb hitelkártyát elfogadják az üdülőhelyeken, azonban ésszerűbb itthon valutát váltani az árfolyamveszteség elkerülése érdekében. Hivatalos nyelv: spanyol, az üdülőhelyeken angol és német nyelv szintén használatos.

Vallás
Spanyolországban a katolikus vallás terjedt el, templomokban illő öltözet (fedett váll és térd) elvárt.

Hálózati feszültség: 230 V

Egészség
Kötelező védőoltás nincs. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, helyette palackozott italok fogyasztása javasolt. Betegségek tüneti kezelésére való felkészülés érdekében úti házi patika összeállítását javasoljuk. Érdemes betegségbiztosítást kötni, mivel az orvosi ellátás drága az üdülőhelyeken.

Időeltolódás
Magyarországhoz viszonyítva nincs időeltolódás.

Telefon
Magyarország hívószáma: 00 36, Spanyolország hívószáma 00 34. A mobilhálózatok terjeszkedése és fejlődése folytán az országok lefedettsége kielégítő, a telefonálás akadálymentes. A szállodák recepcióin térítés ellenében telefon és fax lehetőség egyaránt a vendégek rendelkezésére áll.

Nyitva tartási idő
A munkahét a hazai gyakorlattal megegyezően hétfőtől péntekig tart, ezért szombaton és vasárnap a bankok, hivatalok, posták zárva tartanak, ellenben az üdülőhelyeken az üzletek, vendéglátó- és szórakozóegységek folyamatosan üzemelnek. Mediterrán országok szokásaihoz hűen Spanyolországban is tartanak sziesztát, naponta 13.00 és 17.00 óra között az üzletek zárva tartanak. A kiesett időtartamot pótolják, késő estig is nyitva tartanak.

Ruházat
Spanyolországban a nyár csapadékmentes, száraz és igen meleg. Ajánlatos a könnyű len-, pamutruházat, a kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg, papucs, valamint a hűvösebb estékre melegebb ruhadarab. A szállodák éttermeiben a rövid, sport- vagy strand viselet nem illendő.

Borravaló
A számla kiegyenlítésekor, az összeget a fizető tányérra kell helyezni, megvárni a visszajárót, ezután lehet borravalót hagyni. Ha valaki az étellel vagy a kiszolgálással nem elégedett, kb. a számlaösszeg 5%-át, ha kitűnő volt az étel vagy a kiszolgálás, akkor a 10%-ot, nem többet. All inclusive szolgáltatások: Többnyire a szállodák saját szervezésű programjain (sport, vetélkedők, műsorok, animáció) történő díjtalan részvételt jelentik, valamint egyes sporteszközök használatát (ez szállodánként eltérő lehet). Nem tartalmazzák viszont a különféle vízisportokat, motorizált sporteszközöket, fitnesz és wellness szolgáltatásokat.

Minibár
A szállodák többségében hűtőszekrény is található a szobákban, amit kérésre feltöltenek - térítés ellenében, így minibárként is szolgál.

Légkondicionálás
Spanyolországban az alacsonyabb kategóriájú szállodákban nem általános. A legtöbb esetben központilag szabályozzák, és szakaszosan, az időjárásnak megfelelően üzemeltetik.

Strandhasználat
Spanyolországban a szállodák nem rendelkeznek saját partszakasszal, ezért a napernyőket, napágyakat a hotelek medencéinél ingyenesen, a strandokon csak térítés ellenében vehetik igénybe, melynek ára átlagosan 3-4 €/nap. Strandtörülközőket a recepción lehet bérelni.

Autóbusz, vasút
A városi autóbuszok bátran használhatók, jól szervezett útvonalhálózat és menetrend jellemzi őket. Menetjegy ára átlagosan 1,5 €. A napi közlekedésen felül nosztalgiavasutak is üzemelnek, melyeket érdemes kipróbálni.

Bérautó
Átlagban 30 EUR naponta a bérleti díj, útlevél és jogosítvány szükséges.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.