info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Costa Brava látnivalók

Costa Brava látnivalók | Costa Brava utazás és nyaralás

A kristálytiszta tenger és a szikrázó napsütés mellett érdemes egy-két napot a környék felfedezésére szánnunk, ha Costa Braván nyaralunk, ugyanis életre szóló élményekkel gazdagodhatunk. Irány Costa Brava!
Spanyolország Barcelona utazás

1. Barcelona: Barcelona csak úgy tobzódik a látnivalókban. Igazából még nem ismerünk olyan embert, aki már járt volna itt, de nem szeretne visszatérni. Ez nem is csoda, hiszen a fenséges és lenyűgöző Sagrada Familia, Gaudí legfontosabb alkotása már önmagában csendre és ámultra késztet minket. Tippünk: mindenképp érdemes az idegenvezető mellett maradni, ahogy mesél az egyes részletekről, mert éppen ezekben rejlik a csoda. Természetesen ezen kívül a két Gaudí-ház, közel a Catalunya térhez kötelező; ahogy a Güell-park is, amely szintén Gaudínak köszönhető. Elsősorban kívülről érdekesek, de akár be is mehetünk. Kultúrára éheseknek ajánljuk a rengeteg múzeumot, többek között Dalí, Míro és Picasso múzeum is található Barcelonában. Az óváros apró utcácskái pedig felfedezésre csábítanak. Bátran sétáljunk, amerre a lábunk visz, minden apró utcában meglepetés vár. Egy tanácsot érdemes megfogadni: ha valami megtetszik a séta közben, azt fotózzuk le, és ha valamit megvennénk, vegyük meg - mert nagyon kicsi az esélye, hogy később visszatalálunk ugyanabba az utcába. Amennyiben az időjárás megengedi, a tengerpart is kötelező program Barcelonában. Balról a bálna szobor, jobbról pedig a kikötő és az ikonikus W hotel sziluettje szegélyezi a hosszan elnyúló homokos tengerpartot. Barcelona felfedezése közben pedig igazából a legfontosabb elv: élvezzük! Életre szóló élmény lesz.

Montserrat-hegy Spanyolország utazás

2. Montserrat-hegy és apátság: A Barcelonától nem messze található Montserrat-hegy 1.236 méteres magasságával már önmagában is csodálatos látványosság, azonban ami igazán feledhetetlenné teszi, az a bencés apátság, amely egyben fontos zarándokhely is. Érdekesség, hogy ebben az apátságban található a világ egyik legrégebb óta működő nyomdája, amely 1499-ben alapítottak. A bazilikában múzeum is található, ahol Dalí és Míro művek is megtekinthetők többek között. A kilátás is fantasztikus a hegyről, tiszta időben még Mallorca szigete is felsejlik a láthatáron.

Andorra utazás

3. Andorra - Fakultatív programként érdemes részt venni egy 1 napos kiránduláson, ahol vámmentes vásárlási lehetőség kínálkozik. Andorra Európa legnagyobb törpeállama Spanyolország és Franciaország között, lakossága még így is csak 72.000 fő.
Port Aventura Universal Studios utazás

4. Kalandparkok: Port Aventura: a Universal Studios által épített hatalmas vízi élménypark, amely csak a híres Disneyland-hez hasonlítható. Egyáltalán ne a mi Vidámparkunkra gondoljunk, hanem egy olyan valóban szórakoztató és igényes élményre, ami a kicsiken túl a felnőtteket is leköti. A Marineland Cataluna a víz alatti világ szerelmesei számára kihagyhatatlan: többek között delfineket és óriásfókákat láthatunk itt. A Water World szintén megér egy napot, ha a család imádja a vízi élményparkokat: számtalan csúszda és medence közül válogathatunk. Barcelonában járva a Tibidabo vidámpark a hegy tetején kicsit klasszikusabb vidámparki szórakozást ígér. Cserében viszont fantasztikus a kilátás és egy gyönyörű templomot is megtekinthetünk, méghozzá ingyenesen.
Katalán étterem utazás

5. Éttermek és bárok - A katalán ételek és italok messze földön híresek - és nem véletlenül. A legkülönfélébb tapasok a sült kolbásztól a spanyol sonkákon át az isteni kecskesajtig. Ezekkel egyszerűen nem lehet betelni. Kérjünk ki mellé minden esetben egy kancsó sangriát. A legjobb, ha mindezt egy tengerparti kis étteremben tesszük, miközben rálátunk a hullámokra.

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.