Costa Brava utazás információk

Spanyolország, Costa Brava utazás hasznos

Costa Brava beutazási feltételek

Beutazáshoz érvényes útlevél, vagy Uniós tagságunk révén új típusú kártyás személyi igazolvány is elegendő. Az útlevélnek a visszaúttól számítva még 1 hónapig érvényesnek kell lennie.
 

Costa Brava időeltérés

Magyarországgal megegyező időzónába tartozik, ugyanaz az időszámítás.
 

1.) Utazás busszal

Ezúton tájékoztatjuk Utasainkat, hogy ajánlataink buszos utazásra vonatkoznak és lekérésre foglalhatók. A foglalás csak a busztranszfert biztosító cég és a szálloda általi visszaigazolást követően válik véglegessé.
A rendszerben foglalható szabad helyek nem feltétlenül jelzik azt, hogy az adott szállodában az adott időpontban még van szabad szoba és lehetőség van még a buszon helyet foglalni!

A Costa Brava buszos utakkal kapcsolatban felmerülő néhány kérdés:

Mennyi idő a buszos út oda és vissza?
A buszok Pestről indulnak pénteken reggelente 6 órakor és kb. szombatonként 10 óra körül érnek Costa Bravara, visszafelé 13-14 óra körül indulnak vissza szombatonként és vasárnaponként 18 óra körül Budapestre (a körül arra vonatkozik, hogy éppen melyik üdülőhelyre mennek). Tehát kb. 27-30 óra az utazás a távolságtól, forgalomtól és határátlépéstől függően.

Csak egy helyen vagy több helyen is fel lehet szállni a buszra?
Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Balatonlelle, Nagykanizsa. De irányonként + 5000 Ft-ért (oda-vissza 10 ezer) vidéki gyűjtőjáratok is vannak, amelyek csaknem minden nagyvárosból indulnak.

Milyen busszal történik az utazás?
Általában emeletes buszok közlekednek (típus stb. előre nem tudjuk)  Az autóbusz légkondicionált, videóval és toalettel felszerelt (kisbuszok esetében csak légkondi), valamint dönthető es kihúzható ülések biztosítják a kellemes utazást. Pihenők az autópályák melletti parkolókban általában négyóránként .

A félpanziós ellátás a buszos utazás idejére is érvényes?
A buszon nincs ellátás, az utasok csak a szállodai ellátást fizetik. Az útra olyan szendvicseket célszerű csomagolni, amik hűtést nem igényelnek

Hány éjszakát tölt az utas a szállodában 7 vagy 14 éjszakás út esetén?
A turnus 10 nap és 7 éjszakás buszos út esetén. Az utasok 7 éjszakára fizetik az ellátást és a szállást a szállodában, a többi az utazás, tehát az Utas az üdülőhelyen szombattól szombatig tartózkodik, azaz 7 éjszakát vagy másként mondva egy hetet. Két hetes utazásnál ugyanez a helyzet.

Mennyi csomagot vihet magával az Utas?
Személyenként 1 utazótáska vagy bőrönd és 1 kézitáska lehet a poggyász.

 

2.) Utazás repülőgéppel

Costa Brava repülési idő Budapestről kb. 2 óra 30 perc.
Az utazások többsége un. fapados légitársasággal történik.
Pl:  Wizzairnál:
POGGYÁSZKAPACITÁS: FEJENKÉNT 1 DB KÉZIPOGGYÁSZ (MAX. 10 KG, 55X40X23 CM).

A feladható poggyászsúlyról, az elsőbbségi beszállásról illetve arról, hogy a becsekkolás után egymás mellé szól-e a repjegye, feltétlen érdeklődjön irodánkban, hogy ne érje Önt meglepetés!!

Felhívjuk kedves Utasaink figyelmét, hogy a légitársaság szabályzatának értelmében a repülőúton a fixen egymás mellett történő utazás csak a fix ülőhely felár megfizetése mellett lehetséges! Felár megfizetése nélkül a légitársaság véletlenszerű ültetési rendszere miatt, az egy foglaláson belül szereplő utazók ülőhelye nem szól garantáltan egymás mellé. A légitársaság által megszabott fix ülőhely szolgáltatás aktuális díjáról igény esetén a foglalás során irodánk ad tájékoztatást. Fix ülőhely foglalás a szabad helyek függvényében, legkésőbb indulás előtt 48 órával, illetve 2 munkanappal lehetséges!

A fix ülőhely szolgáltatás megvásárlásával az online check in elvégzésére, ezáltal a beszállókártyák kiállítására a légitársaság rendszerében korábban lehetőség nyílik – normál esetben ez a gép indulást megelőző 48 órán belül lehetséges - , így ezen szolgáltatás kifizetésével Utasaink elutazás előtt kézhez tudják venni a hazaúti beszállókártyáikat is.

A kézipoggyász csak abban az esetben vihető fel garantáltan a fedélzetre, ha kérnek felár ellenében elsőbbségi beszállást; egyéb esetben a beszállás előtt térítésmentesen feladathatják a kézipoggyászt. Az elsőbbségi felár díjával kapcsolatban szintén irodánk ad tájékoztatást.

HASZNOS TANÁCSOK, INFORMÁCIÓK

 

Idegenforgalmi adó, kint fizetendő

Idegenforgalmi adó: 2-3* hotel esetén: 0,50 €/ő/éj; 4*-os hotel esetén: 1 €/fo/éj fizetendő a szállodába érkezéskor a helyszínen. Az adót 0-16 éves kor alatti gyermekek esetében nem kell fizetni.
 

Costa Brava hivatalos nyelv

Barcelonában a katalán és a spanyol, idegenforgalmi helyeken beszélnek angolul vagy esetleg németül.
 

Costa Brava hivatalos pénznem

Euro (váltópénz: 100 cent). Bankautomaták mindenhol rendelkezésre állnak. Minden ismertebb hitelkártya elfogadott.
 

Costa Brava nyaralás, utazások, last minute utazás üdülésDiplomáciai képviselet

Magyarország Nagykövetsége
C/Fortuny 6. Piso 4. 28010 Madrid
Dr. Tóth Gábor nagykövet
Tel.: (00 34 91) 413 7011
Fax: (00 34 91) 413 4138
 

Costa Brava elektromos áram

220 V. Minden szállodában használható a magyar szabvány szerinti dugós csatlakozó.
 

Costa Brava autóbérlés

Minimum 21 éves életkor és legalább 1 éves jogosítvány megléte szükséges. Nemzetközi jogosítvány kiváltása is ajánlott, melyre a Központi Okmányirodában van lehetőség.
 

Costa Brava egészségügyi ellátás

Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez.
 

Costa Brava szállodák értékelése

A megadott kategóriák a helyi hivatalos besorolást jelentik, mely eltérhet az általában elfogadott normáktól. Az apartmanok és stúdiók kivételével minden szállodánál szerepel irodánk értékelése is, amely a magyarországi normáknak megfelel.
 

Costa Brava vásárlás

Az üzletek általában reggel 9-tôl délután 1 óráig, majd délután 4-tôl este 8-9-ig tartanak nyitva. A spanyol emberekre jellemző déli szieszta idején alig található nyitva tartó üzlet, kérjük ezt vegyék figyelembe.
 

Costa Brava borravaló

Borravaló szempontjából igen demokratikusan bánnak a vendéggel. A visszajárót a felszolgálók kis tálcán az utolsó centig visszahozzák, majd abból annyit hagyunk, amennyit a szolgáltatás színvonala alapján gondolunk, a turizmusban általánosan elfogadott normák szerint, körülbelül a szolgáltatás értékének 10%-a az ajánlott (legfeljebb 15%).
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Adja meg e-mail címét és üzenetét!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.