info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Costa Brava utazás hasznos

Costa Brava utazás információk

Costa Brava Spanyolország egy tengerparti szakasza, így a spanyol beutazási szabályok vonatkoznak rá. 

Costa Brava beutazási feltételek

Beutazáshoz elegendő az új típusú személyi igazolvány, amely legalább a hazaérkezés napjáig érvényes, de útlevéllel is beutazhatunk.

Costa Brava időeltérés

Magyarországgal megegyező időzónába tartozik, ugyanannyi az idő ott is, mint itt.

Costa Brava repülőgéppel

Irodánk kizárólag repülős utakat értékesít, így Costa Bravára velünk csak repülővel juthatnak el utasaink. Costa Brava repülési idő Budapestről kb. 2 óra 30 perc.
Az utazások többsége fapados légitársasággal történik, így az ár általában kis méretű kézipoggyászt tartalmaz csak és fedélzeti ellátás általában nincs a repülőn. Érdeklődjön irodánkban a feladható poggyászsúlyról, az elsőbbségi beszállásról, illetve arról, hogy a repülőn kell-e felárat fizetnie azért, hogy egymás mellé üljenek. A legtöbb esetben a légitársaságok szabályzatának értelmében a repülőúton a fixen egymás mellett történő utazás csak a fix ülőhely felár megfizetése mellett lehetséges! Felár megfizetése nélkül a légitársaság véletlenszerű ültetési rendszere miatt, az egy foglaláson belül szereplő utazók ülőhelye nem szól garantáltan egymás mellé. A légitársaság által megszabott fix ülőhely szolgáltatás aktuális díjáról igény esetén a foglalás során irodánk ad tájékoztatást. Fix ülőhely foglalás a szabad helyek függvényében, legkésőbb indulás előtt 48 órával, illetve 2 munkanappal lehetséges! A fix ülőhely szolgáltatás megvásárlásával az online check in elvégzésére, ezáltal a beszállókártyák kiállítására a légitársaság rendszerében korábban lehetőség nyílik – normál esetben ez a gép indulást megelőző 48 órán belül lehetséges - , így ezen szolgáltatás kifizetésével Utasaink elutazás előtt kézhez tudják venni a hazaúti beszállókártyáikat is. Nagy méretű kézipoggyász csak abban az esetben vihető fel garantáltan a fedélzetre, ha kérnek felár ellenében elsőbbségi beszállást; egyéb esetben a beszállás előtt térítésmentesen feladathatják a kézipoggyászt. Az elsőbbségi felár díjával kapcsolatban szintén irodánk ad tájékoztatást.

HASZNOS TANÁCSOK, INFORMÁCIÓK

Idegenforgalmi adó, kint fizetendő

Idegenforgalmi adó: 2-3* hotel esetén: 0,50 €/fő/éj; 4*-os hotel esetén: 1 €/fő/éj fizetendő a szállodába érkezéskor a helyszínen. Az adót 0-16 éves korú gyermekek esetében nem kell fizetni. Az árak tájékoztató jellegűek.

Costa Brava hivatalos nyelv

Barcelonában a katalán és a spanyol, idegenforgalmi helyeken beszélnek angolul vagy esetleg németül.

Costa Brava hivatalos pénznem

Euró (váltópénz: 100 cent). Bankautomaták mindenhol rendelkezésre állnak. Minden ismertebb hitelkártya elfogadott.

 

Costa Brava elektromos áram

220 V. Minden szállodában használható a magyar szabvány szerinti dugós csatlakozó.

Costa Brava autóbérlés

Minimum 21 éves életkor és legalább 1 éves jogosítvány megléte szükséges. Nemzetközi jogosítvány kiváltása is ajánlott, melyre a Központi Okmányirodában van lehetőség.

Costa Brava egészségügyi ellátás

Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez, de mi minden esetben javasoljuk az utasbiztosítás megkötését irodánkban.

Costa Brava szállodák értékelése

A megadott kategóriák a helyi hivatalos besorolást jelentik, mely eltérhet az általában elfogadott normáktól. Az apartmanok és stúdiók kivételével minden szállodánál szerepel irodánk értékelése is, amely a magyarországi normáknak megfelel.

Costa Brava vásárlás

Az üzletek általában reggel 9-től délután 1 óráig, majd délután 4-tôl este 8-9-ig tartanak nyitva. A spanyol emberekre jellemző déli szieszta idején alig található nyitva tartó üzlet, kérjük ezt vegyék figyelembe.

Costa Brava borravaló

Borravaló szempontjából igen demokratikusan bánnak a vendéggel. A visszajárót a felszolgálók kis tálcán az utolsó centig visszahozzák, majd abból annyit hagyunk, amennyit a szolgáltatás színvonala alapján gondolunk, a turizmusban általánosan elfogadott normák szerint, körülbelül a szolgáltatás értékének 10%-a az ajánlott.

Frissítve: 2023. szeptember 15.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.