info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Unitravel koronavírus tájékoztató

Partnerünk, az Unitravel az alábbiakról tájékoztatott minket a koronavírusra való tekintettel. 

Unitravel koronavírus tájékoztató (új hírek felül)

"Kedves Kollégák!

Először is szeretnénk megköszönni mindenkinek a türelmét és együttműködését ezekben a nehéz és embert próbáló hetekben.

Sok kérdés érkezik cégünkhöz a partnereinken keresztül foglalt utasoktól, melyekre igyekszünk választ adni jelen tájékoztatásunkkal.

Miért nem vagyunk elérhetőek?

Telefonon irodánk hétfőtől péntekig délelőtt 10 és délután 14 óra között áll az Utasok és a Partnerek rendelkezésére. Ezen időintervallumon kívül irodánk adminisztrációs munkát végez.Kollégáink biztonságos munkavégzését támogatva bevezettük a „home-office” munkavégzést, ezért a telefonos és e-mailes rendelkezésre állás több erőforrást emészt fel, így az ügyintézési folyamatok - melyeket a legnagyobb figyelemmel kezelünk most is – a korábbiakhoz képest lassabban haladnak. A megnövekedett adminisztrációs terhek miatt türelmet szeretnénk kérni a válaszadási és ügyintézési határidők tekintetében.A mobiltelefonjaink speciális VOIP-SIP összeköttetésben vannak a benti asztali telefonokkal, azonban egyes jobban leterhelt időszakban elveszhetnek bejövő hívások.

Miért nem kapok választ az e-mailemre?

Elnézést kérünk a késedelmes válaszok miatt! Az otthoni munkavégzés legnagyobb igyekezetünk ellenére sem olyan hatékony, mint a hagyományosan a munkahelyen végzett feladatok teljesítése, így egyes folyamatok lassabban haladnak. Ugyanakkor mindenkinek válaszolunk, minden kérdésre, azonban a legnagyobb igyekezetünk ellenére is, megesik, hogy ezt csak hosszabb-rövidebb csúszásokkal sikerül teljesíteni. Kollégáinknak, mint mindenki másnak is, alkalmazkodniuk kell ahhoz, hogy jelen helyzetben az általuk szeretett munkának nem a szebbik részét kell végezniük.
 
Miért nem kapja az utasom vissza a pénzt a törvényi határidőre?

Fontos azt tudni, hogy az Utasok által befizetett előlegek általunk már továbbfizetésre kerültek a szolgáltatók felé, ezeket az összegeket a szállásadók például karbantartásra, felújításra, festésre és az alkalmazottak téli fizetésére fordítják.

Görögországot követve több ország is törvényi szinten rendelkezik arról, hogy az előlegként megfizetett összegeket a helyi szolgáltatóknak nem kötelességük visszafizetni többek közt az Unitravel felé sem. Azokat kizárólag utazási utalványként adhatják vissza, leghamarabb 2021 végén lesznek pénzre válthatóak.

Ezek alapján az Utasok lemondása miatt cégünknek a meg nem valósuló, lemondott foglalásokat a speciális nemzetközi jogi helyzet miatt kényszerűen tovább, akár több mint egy évig finanszírozni kell– mindemellett a külföldről vissza nem kapott összeget vissza kell téríteni az ügyfeleknek.

Nyilvánvalóan a lemondásokból eredő visszafizetési kötelezettségünket nem tudjuk azonnal és egyszerre teljesíteni, mert egy azonnali kritikus likviditási problémát okozna – számunkra fontos, hogy gondoskodni tudjunk azon több ezer utasról is, akiknek a foglalása továbbra is él. Jelen pillanatban is dolgozunk a háttérben, hogy a visszafizetéseket felgyorsíthassuk, azonban ez a mostani helyzetben a legnagyobb igyekezetünk ellenére is lassabban halad. A mai napig már több száz utas pénzét utaltuk vissza részben, vagy teljes egészében, és sajnos még legalább ennyi utas van beütemezve.

Mikor indulnak az utazások?

Bízunk benne, hogy hamarosan elindul a szezon és a lemondások helyett végre a foglalások töltik ki a munkaidőnket. Cégünk természetesen felkészül a legrosszabb eshetőségre is, miszerint több nyaralóhely – ország nem lesz látogatható még sokáig, vagy nem lesz népszerű a hazai utazóközönség számára. A befizetett és le nem mondott utazásokat minden esetben igyekszünk teljesíteni, jogszabályi kötelezettségünk szerint. Törekszünk az eredetileg megrendelt szolgáltatásokat biztosítani, azonban pár esetben elképzelhetőek kisebb változások a csomag tekintetében. Amennyiben csekély számban, de változtatnikényszerülünk, akkor minden esetben jogszabálykövetőek maradunk, és az eredeti utazási csomag tartalmát megtartva teljesítjük az utazásokat.

Nyári utazásaink árai és a kapacitások véglegesítésre kerültek a foglalási rendszerünkben.

Utazási utalványra érvényes a Vagyoni biztosíték?

Ahogyan korább levelünkben megírtuk, technikai foglalást teszünk minden utalvány mögé, így az 510.000.000 Ft biztosítékunk érvényes az utalványokra, de hiszünk benne, hogy nem lesz szükség ezen biztosítás igénybevételére.

Kérjük, ne feledjétek, hogy az utazási utalvány felhasználásakor az alapjutalékon felül extra jutalékot fizetünk partnereinknek is.

Hogy vészeli át az Unitravel ezt a krízist?

Ahogyan minden felelős és túlélni szándékozó cég, mi is megtettünk fontos költségcsökkentő lépéseket az ügyben. Kollégáink közül mindenki a fedélzeten maradt, de csökkentett munkaidőben, némely esetben váltott napokon végzik munkájukat. Pályázunk munkabér támogatásra, elindítottunk további biztonsági likviditás finanszírozó lépéseket, felkészülve arra az eshetőségre is, hogy a több százmilliós külföldre kifizetett előlegeket esetlegesen idén nem tudjuk majd felhasználni. Az Unitravel tulajdonosa és minden kollégája elkötelezett a folytatásban, bízunk benne, hogy Ti is támogatjátok törekvésünket.
 
Frissítve: 2020.05.08

"Tisztelt Utasunk!
A kialakult járvány, illetve a veszélyhelyzet kihirdetése mindenki életére hatással van, nem kímélve a gazdaság egészét, de vannak különösen érintett ágazatok, ezek közé tartozik a turizmus is. A lezárt országhatárok, a vírus terjedése és az evvel kapcsolatban kialakult bizonytalanság különösen stresszes és embert próbáló időszak mindenkinek, amilyenre nem volt még példa. Ennek a helyzetnek a kezelése kihívás elé állítja a cégeket. Irodánk folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket és a Magyar Kormány által bejelentett intézkedéseket. Irodánkra, Kollégáinkra megnövekedett ügyintézés és adminisztrációs teher hárul, folyamatosan azon dolgozunk, hogy minél gyorsabban tudjuk az ügyfélmegkereséseket kezelni és a szükséges intézkedéseket megtenni.

Fontos azt tudniuk, hogy az Utasok által befizetett előlegek már kifizetése kerültek a szolgáltatók felé, ezeket az összegeket a szállásadók például karbantartásra, felújításra, festésre és az alkalmazottak téli fizetésére fordítják. Nyilvánvalóan a lemondásokból eredő összes előleget nem tudjuk visszafizetni egyszerre, mert olyan likviditási problémát okozna, melyet nem tudnánk átvészelni. De nem csak mi, hanem a szállásadók és partnereink sem. Ezért arra kérjük most Önöket, hogy lehetőleg ne mondják le, hanem halasszák el utazásukat, úgy tűnik, hogy ez ennek a szektornak az egyetlen túlélési lehetősége.

Cégünk folytatja működését, igyekszik az összes Ügyfél mindennemű igényét kielégíteni, így a 2020.03.11-i veszélyhelyzet kihirdetését követő lemondásokat egységes visszafizetési ütemezéssel fogjuk teljesíteni:
- A visszatérítendő összeg 30%-ának utalását a mai napon elindítjuk.
- A második 30% a következő hat héten belül kerül megfizetésre.
- A fennmaradó 40%-ot a második kifizetést követő hat héten belül teljesítjük.

Kérjük Tisztelt Utasunkat, hogy szíveskedjen jelezni, hogy a további utalásokat közvetlenül saját bankszámlára teljesítsük, vagy az Önök által igénybe vett utazási irodánál kívánják átvenni. Amennyiben saját bankszámlára kérik a visszatérítést, úgy a bankszámlaszámuk adatait (név és bankszámla száma), a partnerirodán keresztül vagy az ugyintezes@unitravel.hucímre elküldve szíveskedjenek megadni részünkre!

Őszintén bízunk benne, hogy hamarosan mindannyiunk élete visszaáll a régi megszokott kerékvágásba, ehhez legfőképpen jó egészséget kívánunk Önöknek!

Köszönjük szíves megértését és türelmét!
Tisztelettel,
Unitravel Összes Kollégája
Budapest, 2020.05.06."

Frissítve: 2020.05.06.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.