info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Kolozsvári indulás tippek

Kolozsvárról indulna? Íme a legjobb tippjeink a kijutáshoz, a kolozsvári reptéri parkoláshoz és ahhoz is, ha ott töltene egy-két napot indulás előtt vagy után. Önnek is van bennfenntes tippje? Írja meg nekünk és örömmel bővítjük a listát! 

Kolozsvári indulású repülős utak (frissítve: 2023. január 1.)

Kolozsvár reptér busszal Budapestről

Van közvetlen buszjárat Budapestről Kolozsvárra. Jelenleg a retúr jegy ára 360 lej (kb. 29 ezer Ft) / fő. Még nem utaztunk ezzel a céggel, de nagyon normálisnak tűnik, és az út megvan 6-8 óra alatt egy irányban a megállók számától függően. Lásd: budapestkolozsvar.hu. Normál esetben a Flixbus is közlekedni szokott, de jelenleg nem látunk járatot. Érdemes ránézni mindenesetre erre az opcióra is, hátha újraindítják, ugyanis a Flixbust szokták szeretni utasaink. Kényelmesek a buszok, kulturáltak a körülmények, és általában igen jó a menetrend. Igazán nagy előnye ezeknek a buszos megoldásoknak, hogy közvetlenül a kolozsvári reptérre érkezünk velük és innen is indulunk haza.

Kolozsvár vonattal Budapestről

Vonattal a MÁV járatain utazhatunk akár átszállás nélkül vagy 1-2 átszállással. Az út hossza átlagban 8,5 - 9 óra, ami szerintünk kibírható - pláne, hogy vonaton általában kényelmesebb utazni, mint a buszon. Az elvira.hu oldalon tájékozódhatunk a menetrendről és vehetünk jegyet akár online is. Lényeges tudnivaló, hogy a vonat Kolozsvár főállomásra érkezik, ahonnan még el kell jutni a reptérre. Ezt könnyen megtehetjük az egész nap 25 percenként közlekedő 5-ös számú trolibusszal, amivel bő fél óra alatt érünk ki a reptérre.

Kolozsvár telekocsival

Amennyiben nincs autónk, a legkényelmesebb és leggyorsabb megoldás egyértelműen a telekocsi. Az oszkar.com oldal a legnagyobb és legmegbízhatóbb hazai telekocsi szolgáltatás, ahol gyorsan találhatunk autót, de érdemes ránézni a blablacar.hu oldalra is, amely a világ egyik vezető telekocsi szolgáltatója. 

Kolozsvár autóval és kolozsvári reptéri parkolás

Autóval érkezve Kolozsváron vagyunk Budapestről 6 óra alatt, meseszép tájakon áthaladva. Ha van autónk, akkor mi ezt a megoldást javasoljuk!
Útvonaltervhez használják például a Google Maps szolgáltatást. 
A legnépszerűbb reptéri és reptér közeli parkolók az alábbiak, amelyeket érdemes előre lefoglalni:
  • ParkingOK: szabadtéri parkoló, egyből a reptér mellett. Ára: 140 lej (kb. 11 300 Ft / 8 nap). Weboldal: https://parkingok.ro/en.
  • BestFly Parking: szabadtéri parkoló, egyből a reptér mellett. Ára: 160 lej (kb. 12 900 Ft / 8 nap). Weboldal: http://www.parcare-aeroport-cluj.ro/tarife.html. 

Kolozsvári nemzetközi repülőtér 

A kolozsvári repülőteret 1917-ben adták át, amely az utóbbi években már 2,5 millió feletti utasforgalmat bonyolít évente. A kolozsvári repülőtéren három terminál található, egy érkezési, egy indulási, és egy olyan terminál, amelyet a teherforgalom számára terveznek kialakítani. A reptér IATA-kódja: CLJ. Hivatalos honlap angol nyelven: http://airportcluj.ro/?id_limba=2. 

Kolozsvár látnivalók 

A legnépszerűbb kolozsvári indulású járatunk jelenleg reggel indul. Ha figyelembe vesszük, hogy az indulás előtt 2 órával ki kell érni a reptérre, akkor lehet, hogy úgy fogunk dönteni, hogy az utazás előtt éjszakát Kolozsváron töltjük, hogy kényelmesen utazhassunk és ne fáradtan érkezzünk meg a nyaralásra. Mi nagyon ajánljuk ezt a megoldást, hiszen Kolozsvár varázslatos város, ahol imádni fogjuk a helyiek vendégszeretetét. Íme néhány tipp, hogy hová látogassunk el, ha kolozsvári kiruccanással kötjük össze a repülős utunkat. Tippjeink:
  • Szállás tekintetében 1 éjszaka ára egy középkategóriás hotelben 20 ezer Ft körül mozog 2 főre. 
  • Kezdjük a városnézést az óvárosban található Főtéren, ahol a Szent Mihály templom és a Mátyás király szoborcsoport, valamint Mátyás király szülőháza a legfőbb látnivalók. A közelben található számos templom, a Piarista rendház, a Városháza, és a Babes-Bolyai Tudományegyetem épülete, amelynek udvarára érdemes besétálni. Mi itt egy szuper konferencián vettünk részt egyszer, végtelenül kedves volt mindenki. Ebéd gyanánt kiülhetünk piknikezni a Kis-Szamos partjára, ha az idő engedi. Ha egy rövid sétára indulnánk, akkor látogassuk el a Botanikus kertbe és a Házsongárdi temetőkertbe, ugyanis itt nyugszik többek között Apáczai Csere János, Kós Károly és Reményik Sándor. Ha a vírushelyzet engedi és kedvünk van, nézzünk meg este egy előadást az Állami Magyar Színházban, nagy élmény, saját tapasztalat alapján mondjuk. 
  • Vacsorázni és utána egy-két pohár italra abszolút kötelező a Bulgakov. Kolozsvár kultikus helye ez, ahol magával ragad majd minket a jó konyha és a pezsgés.

Van Önnek is szuper kolozsvári indulásos tippje? Küldje el nekünk az info@divehardtours.com e-mail címre és frissítjük is az oldalunkat! 

Frissítve: 2023. január 1.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.