info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Kolozsvári indulás tippek

Kolozsvárról indulna? Íme a legjobb tippjeink a kijutáshoz, a kolozsvári reptéri parkoláshoz és ahhoz is, ha ott töltene egy-két napot indulás előtt vagy után. Önnek is van bennfenntes tippje? Írja meg nekünk és örömmel bővítjük a listát! 

Kolozsvári indulású repülős utak (frissítve: 2021. május 6.)

A mi kínálatunkban az egyiptomi utak a legnépszerűbbek Kolozsvárról. Össze is szedtük, hogy mi az, amit érdemes tudni 2021 nyarán a kolozsvári indulású egyiptomi utakról: 
 • Romániába történő beutazási feltételek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?romania.
 • Az egyiptomi beutazáshoz szükséges egy, 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszt, amelyet mi itthon javaslunk elkészíteni. Van lehetőség Egyiptomban, az érkezés után, a reptéren 30 USD / fő áron elkészíteni a tesztet, de ezt mi nem javasoljuk, ugyanis számos hátránnyal jár, valamint most rengeteg az olyan fertőzött, akinek nincs tünete. Véleményünk szerint senki nem Egyiptomban akar azzal szembesülni, hogy koronavírusos. Tehát itthon érdemes a tesztet elvégeztetni, amellyel kapcsolatban fontos, hogy a saját tapasztalatunk az, hogy érdemes jó előre időpontot foglalni a kiszemelt tesztelő rendelőben, mert nehéz időpontot kapni. Arról is érdemes tájékozódni, hogy mennyi idő múlva lesz eredmény, mert ez is több napba is telhet. 
 • Hazafelé 10 nap karantén vár az utazókra, amely kiváltható védettségi igazolvánnyal vagy 2 db negatív, itthon elvégzett PCR-teszttel. Egyiptomi PCR-tesztet nem fogadnak el itthon a hatóságok. Tájékoztató a hazatérésről
 • Légitársaság: FlyEgypt, mostani tudnivalók: 
  • Fertőtlenítik a szállítóbuszokat és a repülőgépeket minden használat után.
  • A személyzet védőfelszerelést visel.
  • Egészségügyi nyilatkozatot kell kitöltenünk, amely letölthető innen mintaként: Health Declaration Form
  • Kötelező a távolságtartás (2 méter) az utasfelvételkor, a be- és kiszállás során, valamint az útlevél- és vámvizsgálat alkalmával.
  • Maszk viselése kötelező az utazás teljes időtartama alatt, tehát előre vigyünk magunkkal maszkot!
  • A papírok kitöltéséhez vigyünk magunkkal tollat.
  • Ellátás:
   • KOLOZSVÁR - HURGHADA szakaszon light catering szolgáltatás elérhető
   • HURGHADA - KOLOZSVÁR szakaszon nincs catering szolgáltatás
   • HURGHADA - KOLOZSVÁR szakaszon poggyászfóliázás kötelező
  • Feladható poggyász : 20 kg/fő , kézipoggyász: 5 kg/fő
 • Az egyiptomi vízum már nem ingyenes, a normál 25 USD/fő díjat kell fizetni érkezéskor a Bank feliratú ablaknál. FONTOS! Véletlenül se a rossz sorba álljon érkezéskor, ahol 28 EUR / fő áron adják a vízumot! Menjen egyből a Bank feliratú ablakhoz egyből.
 • Az útleveleknek szokás szerint a hazaérkezéstől számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lenniük.
 • Az ellátás elképzelhető, hogy korlátozottabb és/vagy a'la carte rendszerben működik, valamint a szállodák és egyes ellátások korlátozottan működnek. Részletek: Red Sea szállodák COVID-19 ellátás leírás
 • Bizonyos fakultatív programok nem indulnak jelenleg - erről részletesen a helyi partner tud tájékoztatást adni.
 • A Mahara Club szolgáltatásai átmenetileg szünetelnek.
 • A fentiek magyar állampolgárokra vonatkoznak. Más állampolgárságú utas tájékozódjon egyénileg.
 • A beutazási és járványügyi feltételekről való tájékozódás és az annak való megfelelés, az ezzel járó költségek az utas felelőssége. Ezekért sem irodánk, sem szervező partnerünk, sem a biztosító nem vállal felelősséget.
 • FONTOS! Újra tudunk érvényes biztosítást kötni! A PLUSZ biztosításaink térítenek egy itthoni esetleges pozitív PCR-teszt esetén. Részletek
 • Egyéb részleteket lásd az egyiptomi utazás aloldalunkon, valamint az általános koronavírus infókat az Utazási tanácsok 2020/2021 aloldalunkon.

Kolozsvár reptér busszal Budapestről

Van közvetlen buszjárat Budapestről Kolozsvárra. Jelenleg a retúr jegy ára 350 lej (kb. 26 ezer Ft) / fő. Még nem utaztunk ezzel a céggel, de nagyon normálisnak tűnik, és az út megvan 6-8 óra alatt egy irányban a megállók számától függően. Lásd: budapestkolozsvar.hu. Normál esetben a Flixbus is közlekedni szokott, de jelenleg nem látunk járatot. Érdemes ránézni mindenesetre erre az opcióra is, hátha újraindítják, ugyanis a Flixbust szokták szeretni utasaink. Kényelmesek a buszok, kulturáltak a körülmények, és általában igen jó a menetrend. Igazán nagy előnye ezeknek a buszos megoldásoknak, hogy közvetlenül a kolozsvári reptérre érkezünk velük és innen is indulunk haza.

Kolozsvár vonattal Budapestről

Vonattal a MÁV járatain utazhatunk akár átszállás nélkül vagy 1-2 átszállással. Az út hossza átlagban 8,5 - 9 óra, ami szerintünk kibírható - pláne, hogy vonaton általában kényelmesebb utazni, mint a buszon. Az elvira.hu oldalon tájékozódhatunk a menetrendről és vehetünk jegyet akár online is. Lényeges tudnivaló, hogy a vonat Kolozsvár főállomásra érkezik, ahonnan még el kell jutni a reptérre. Ezt könnyen megtehetjük az egész nap 25 percenként közlekedő 5-ös számú trolibusszal, amivel bő fél óra alatt érünk ki a reptérre.

Kolozsvár telekocsival

Amennyiben nincs autónk, a legkényelmesebb és leggyorsabb megoldás egyértelműen a telekocsi. Az oszkar.com oldal a legnagyobb és legmegbízhatóbb hazai telekocsi szolgáltatás, ahol gyorsan találhatunk autót, de érdemes ránézni a blablacar.hu oldalra is, amely a világ egyik vezető telekocsi szolgáltatója. 

Kolozsvár autóval és kolozsvári reptéri parkolás

Autóval érkezve Kolozsváron vagyunk Budapestről 6 óra alatt, meseszép tájakon áthaladva. Ha van autónk, akkor mi ezt a megoldást javasoljuk!
Útvonaltervhez használják például a Google Maps szolgáltatást. 
A legnépszerűbb reptéri és reptér közeli parkolók az alábbiak, amelyeket érdemes előre lefoglalni:
 • ParkingOK: szabadtéri parkoló, egyből a reptér mellett. Ára: 80 lej (kb. 6 000 Ft / 8 nap). Weboldal: https://parkingok.ro/en.
 • BestFly Parking: szabadtéri parkoló, egyből a reptér mellett. Ára: 80 lej (kb. 6 000 Ft / 8 nap). Weboldal: http://www.parcare-aeroport-cluj.ro/tarife.html. 

Kolozsvári nemzetközi repülőtér 

A kolozsvári repülőteret 1917-ben adták át, amely az utóbbi években már 2,5 millió feletti utasforgalmat bonyolít évente. A kolozsvári repülőtéren három terminál található, egy érkezési, egy indulási, és egy olyan terminál, amelyet a teherforgalom számára terveznek kialakítani. A reptér IATA-kódja: CLJ. Hivatalos honlap angol nyelven: http://airportcluj.ro/?id_limba=2. 

Kolozsvár látnivalók 

A legnépszerűbb kolozsvári indulású járatunk jelenleg reggel indul. Ha figyelembe vesszük, hogy az indulás előtt 2 órával ki kell érni a reptérre, akkor lehet, hogy úgy fogunk dönteni, hogy az utazás előtt éjszakát Kolozsváron töltjük, hogy kényelmesen utazhassunk és ne fáradtan érkezzünk meg a nyaralásra. Mi nagyon ajánljuk ezt a megoldást, hiszen Kolozsvár varázslatos város, ahol imádni fogjuk a helyiek vendégszeretetét. Íme néhány tipp, hogy hová látogassunk el, ha kolozsvári kiruccanással kötjük össze a repülős utunkat. Tippjeink:
 • Szállás tekintetében 1 éjszaka ára egy középkategóriás hotelben 15 ezer Ft körül mozog 2 főre. 
 • Kezdjük a városnézést az óvárosban található Főtéren, ahol a Szent Mihály templom és a Mátyás király szoborcsoport, valamint Mátyás király szülőháza a legfőbb látnivalók. A közelben található számos templom, a Piarista rendház, a Városháza, és a Babes-Bolyai Tudományegyetem épülete, amelynek udvarára érdemes besétálni. Mi itt egy szuper konferencián vettünk részt egyszer, végtelenül kedves volt mindenki. Ebéd gyanánt kiülhetünk piknikezni a Kis-Szamos partjára, ha az idő engedi. Ha egy rövid sétára indulnánk, akkor látogassuk el a Botanikus kertbe és a Házsongárdi temetőkertbe, ugyanis itt nyugszik többek között Apáczai Csere János, Kós Károly és Reményik Sándor. Ha a vírushelyzet engedi és kedvünk van, nézzünk meg este egy előadást az Állami Magyar Színházban, nagy élmény, saját tapasztalat alapján mondjuk. 
 • Vacsorázni és utána egy-két pohár italra abszolút kötelező a Bulgakov. Kolozsvár kultikus helye ez, ahol magával ragad majd minket a jó konyha és a pezsgés.

Van Önnek is szuper kolozsvári indulásos tippje? Küldje el nekünk az info@divehardtours.com e-mail címre és frissítjük is az oldalunkat! 

Frissítve: 2021. május 5.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.