info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Portugália utazás infók

Portugália utazási információk

Portugália Európa délnyugati csücskében, a Pireneusi-félszigeten fekszik. Keletről Spanyolország, délről és nyugatról az Atlanti-óceán határolja. Egyedülálló fekvésének köszönhetően Portugália csodáit az egyenetlen partjai és az óceán közelsége jelenti. Ettől függetlenül viszonylagosan elszigetelt, így a mai napig őrzi egyedi vonásait. Portugália nem tartozik a legkeresettebb európai úti célok közé, így sehol sem egyszerűbb eltűnni és élvezni a zavartalan pihenést.
 

Portugália koronavírus tudnivalók

A 2020. augusztus 28-i kormányinfón elhangzottak alapján 2020.szeptember 1. után a külföldről - tehát Portugáliából is - hazatérő magyar állampolgárokra 2 hét karanténkötelezettség vár, melyet két, 48 óra különbséggel, Magyarországon elvégzett, negatív PCR teszttel lehet kiváltani.

Portugália - Beutazási feltételek

Magyar állampolgároknak érvényes útlevél vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, amely a visszaúttól számítva még három hónapig érvényes.
 

Portugália - Időeltérés

Magyarországnál 1 időzónával nyugatabbra található, így -1 óra az időeltérés.
 

Portugália - Hivatalos nyelv

Portugál, de az idegenforgalmilag népszerű helyeken szinte mindenhol beszélnek angolul vagy németül
 

Portugália - Hivatalos pénznem

Euro (EUR). Váltópénze a cent (1 EUR= 100 cent). Bankautomaták rendelkezésre állnak. Minden ismertebb hitelkártya elfogadott.

Átlaghőmérsékletek:     Levegő | Víz
máj.     23 | 17
jún.     25 | 20
júl.     29 | 22
aug.     29 | 22
szept.     27 | 21
okt.     22 | 19
 

Portugália - Egészségügyi ellátás

Csapvíz nem fogyasztható. Hasmenéses megbetegedés előfordulhat, ezért az érzékeny gyomrúaknak érdemes házi patikával felkészülniük. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez.
 

Portugália - Szállodák értékelése

A megadott kategóriák a helyi hivatalos besorolást jelentik, mely eltérhet az általában elfogadott normáktól. Minden szállodánál szerepel irodánk értékelése is, amely a magyarországi normáknak megfelel.

Áraink tartalmazzák
  • A menetrend szerinti repülőjegy árát oda-vissza Budapest - Lisszabon - Faro - Lisszabon - Budapest útvonalon lisszaboni átszálással
  • Transzfert a szállodába/szállodából.
  • A szállodai elhelyezést és ellátást árjegyzék szerint.
  • A telepített magyar nyelvű képviselő által nyújtott szolgáltatásokat.

Külön fizetendő
  • Illetékek (reptéri, biztonsági): 39.900 Ft (Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!)
  • Sztornóbiztosítás: a részvételi díj 1,2 %-a,
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP): Classic 550,- Ft/fő/nap
  • A fakultatív programok árai (helyben, a telepített képviselőnél kell befizetni)
 

Portugália

Portugália ősi történelme során kelta, római, vizigót majd muszlim megszállás követte egymást. A területre nagy hatással volt az arab kultúra és a helyi konyha is átvette az arab ételek jellemzőit. A királyság 1297-ben jött létre, határai a mai Portugália határaival megegyezőek voltak. A portugálok tengeri expedíciókat indítottak, így ennek köszönhetően hatalmas gazdagságra tettek szert. Afrikából arannyal és rabszolgákkal, Ázsiából fűszerekkel kereskedtek. Portugália a 20. században lett köztársaság. Az I. Világháború után Salazar diktátor jutott hatalomra. A 70-es években a gyarmati rendszer megszűnt, a 80-as években Portugália az Európai Unió tagja lett. Ma egy kb. 10 millió lakosú ország, fővárosa Lisszabon, területéhez tartozik Madeira és az Azori-szigetek is.
Üdülőhelyek
 

Portugália - Algarve

Algarve a legnépszerűbb portugál üdülőterület az ország déli részén, hírnevét a széles tengerpartnak és az egész évi napsütésnek köszönheti. A név még a mór megszállás idejéről származik, ők a területet Al-Gharbnak keresztelték, mely nyugatot jelent. A mór hatás nagyon sok helyen jelen van, a műemlékek a mai napig láthatóak. A sok sportolási lehetőség, a gasztronómia ínyencségei és a romantikus táj minden utast elvarázsol. A legkedveltebb helyek közé tartozik a Monchique hegy, gyógyforrásait már a rómaiak is ismerték. A terület fővárosa Faro, centrumában sok kis utca található, éttermeiben megkóstolhatják a frissen kifogott halakat is.
 

Portugália - Albuferia

Albufeira a legnagyobb és legismertebb üdülőhely Algarve térségében. A település történelmi városrésze egy kis halászfalu volt a meredek sziklákon álló fehér házakkal és mór stílusú teraszokkal. Nagyon sok lehetőség van a vízi sportok kedvelői számára, valamint számos étterem, éjszakai klub és bár található itt. Az üdülőhely neve az arab "Al - Buhera" elnevezésből ered, amely tengeri várat jelent. A város a portugál gasztronómia központja.
 

Portugália - Vilamoura

Vilamoura az egyik legnagyobb luxus üdülőhely Európában. A központjában egy kikötő található szállodákkal, egy nagy kaszinó, valamint néhány étterem és bár. A kikötőnél lehetőség van vízi sportokra (vízisí és parasailing) vagy hajós kirándulásokat tenni a part menti barlangokhoz.


Portugália - Porches

Porches városka egy hegyen található, főként boráról híres, de népszerűek a helyi lakosok kézzel festett kerámia tárgyai is. Az üdülőhelyen számos portugál finomság megkóstolható és itt mindig találhatnak egy csöndes helyet vagy és kis partszakaszt, ahol saját maguk lehetnek.
 

Portugália - Quarteira

Quarteira térségét már a rómaiak is lakták, 1999-ben lett város egy nyugodt halászfaluból. Jelenleg egy ismert üdülőhely aranyló homokkal és kitűnő halakkal, amelyeket meg is kóstolhatnak a helyi éttermekben. Kedvelt sétálóhelyek közé tartozik a pálmafákkal övezett Sagres part menti sétány, ahol éttermeket és bárokat találhatnak. A térségben néhány kitűnő szolgáltatást nyújtó golfpálya és aquapark is található.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.