info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492
Éppen most frissülnek az áraink. Várjon pár percet vagy kérjen ajánlatot az info@divehardtours.com e-mail címen!

Azori-szigetek

9 sziget az Atlanti-óceánban

Portugália Azori-szigetek last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Szűrők
Az Azori-szigetek közigazgatási központja a maga 45 000 fős lakosságával igazi metropolisz, amely nagyjából félúton van Budapest és New York között. A sziget, amelyen elterül, a legnagyobb azori földdarab. A 760 négyzetkilométer területű São Miguel már a repülőből szemlélve is a legzöldebb dolognak tűnt, amit valaha láttam. Aztán kiderült, hogy van ennél zöldebb is.
Az Azori-szigetek Portugália egyik autonóm körzete. Itt van Európa nyugati határa: a Flores-szigethez tartozó kis szikladarab, az Ilhéu do Monchique hivatalosan is Európa legnyugatibb pontja. Egy hipotézis szerint az Azori-szigetek az egykor elsüllyedt Atlantisz hegycsúcsainak tengerszint felett maradt része, és ennek az elméletnek egész komoly tábora van. Igaz vagy sem, az Azori-szigetek a természetrajongók egyik legizgalmasabb európai úti célja.
Az Azori-szigetek egy csodálatosan szép, vulkáni szigetcsoport az Atlanti-óceánon. A szigetek Portugália részét képezik. A rengeteg bennszülött növényfajjal rendelkező, különleges éghajlatú szigeteken varázslatosan szép tájakat találunk - főleg a festői Sao Miguel-en,
Portugál, vagy mégsem?
Ezen a pár vulkáni eredetű földdarabon valami egészen különös módja alakult ki az ember és a természet együttélésének. A települések határozottan portugál jelleget mutattak a hófehér és a sötétszürke jellegzetes kombinációjával, a késő gótikus Mánuel-stílus és az azulejo csempetechnika gyakori alkalmazásával. Hogy mégsem az észak-portugáliai falvakban jártunk, abból derült ki, hogy itt pedáns tisztaság és szépen karban tartott épületek fogadták a látogatót.
A helyiek többsége egyáltalán nem felelt meg a sztereotip portugál alaptípusnak: busa szemöldök, napcserzette bőr, bajusz, fekete haj. Mint azt a régi Panoráma útikönyvből megtudtuk, a szigeteken a gyarmatosító portugálok érkezését követően nagyszámú flamand és kelta breton bevándorló telepedett le a 17-18. században, és keveredett a portugál népességgel. Ezért olyan sok a fehér bőrű, világosbarna hajú, kék szemű ember az Azori-szigeteken.
Az Azori-szigetek legfőbb attrakciója azonban a csodás anyatermészet, amely káprázatos dolgokat alkotott. Kissé nehezíti az azori barangolást, hogy a különböző szigetek eléggé messze vannak egymástól, így ajánlatos előre eldönteni, melyiken akarjuk tiszteletünket tenni. A legkeletibb Santa Maria és a legnyugatabbra fekvő Flores között 700 kilométer a távolság, így a szigetek közötti ingázás nem mindig rövid délutáni sétahajózást jelent.
Madeirához és a Kanári-szigetekhez hasonlítva az Azori-szigetek egy kissé elhanyagolt mostohatestvérnek tűnt. Mivel klimatikus viszonyai nem elégítik ki maradéktalanul a napimádó és strandolni vágyó turisták igényeit, inkább a természetjárók Mekkájaként emlegetik, nem pedig felkapott nyaralóhelyként. Az azori időjárás minden meteorológus álma, hiszen akármit jósolnak, az másnap valószínűleg beigazolódik. Egyetlen azori napon – a hóesésen kívül – szinte minden meteorológiai jelenséget megtapasztalhatunk.
A Portugáliához tartozó Azori-szigetcsoport 9 különálló szigetből áll az Atlanti-óceán közepén, Portugália partjaitól 1500 km-re, Észak-Amerika partjaitól 3900 km távolságra. A XV. században portugál tengerészek felfedezték fel a szigeteket az „Újvilág” felé vezető úton. Vulkanikus eredetük miatt a világon egyedülálló természeti szépségűek:: óriási kráterekben kialakult szikrázóan kék vizű tavakkal, magas hegyek övezte óceánpartokkal, buja-zölden hullámzó völgyekkel, magas ásványianyag tartalmú, meleg vizű forrásokkal. A 250 000 fős lakosság egy része a városokban él, de vidéken még mindig tisztelik és őrzik a hagyományokat és tapintható a nyugalom, az életöröm, mely felgyorsult mindennapjainkban oly sokszor hiányzik. A mezőgazdaság és halászat fontos meghatározója a sziget gazdaságának, sajtjaik, teájuk, helyi ételeik különlegesek.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.