Peloponészosz fakultatív programok utasaink részére

A Peloponészoszi-félsziget fantasztikus fakultatív programokat kínál, amelyeket Ön, mint utasunk magyar nyelvű idegenvezetéssel vehet igénybe. Az alábbi lista az egyik legnagyobb görögországi partnerünk fakultatív programjait tartalmazza, azonban más partnerekkel is dolgozunk és ez a lista is csak tájékoztató jellegű. Az aktuális kirándulásokat és árakat tartalmazó fakultatív programlistát minden esetben a helyi idegenvezető fogja odaadni utasainknak érkezés után, és nála is lehet befizetni a programokra. 
Peloponészosz fakultatív programok

Olympia

A kirándulás a félsziget északi részén fekvő ősi Olympia városába kalauzol el minket, amely majd 3000 évvel ezelőtt adott először otthont a híres Olimpiai Játékoknak. A gyönyörű környezetben elhelyezkedő ősi olimpiai falu romjai, templomai és épületei ámulatba ejtik a látogatót. Szinte láthatjuk magunk előtt, ahogy megelevenednek az ősi játékok, érezhetjük a hely elragadó atmoszféráját. Idegenvezetőnk elmeséli nekünk a hely varázslatos történelmét és a legendákat. Mindenképpen érdemes meglátogatni a múzeumot is, ahol érdekes, istenek tiszteletére készített alkotásokat, valamint Hermész és Apolló szobrait is megtekinthetjük. Hazaindulás előtt lesz szabadidő is, így lehetőségünk lesz egy ízletes, tradicionális görög ebédet is elfogyasztani egy helyi kis tavernában. A program az ebéd és a belépők árát nem tartalmazza.
Ár: 59 EUR / fő + belépő (kb. 12 EUR).

Athén és a Korinthoszi-csatorna

Egész napos izgalmas kirándulás az ország fővárosába, Athénba. Rövid buszos városnézés keretében megismerkedhetünk a nyüzsgő nagyváros legfontosabb látnivalóival. A nap fő attrakciója kétségkívül az Akropolisz meglátogatása. Bár Görögországban számos akropolisz található, méretei és jelentősége miatt az athéni a legismertebb és egyben az UNESCO Világörökség része is. Fénykorában szent helyként tisztelték, de majd 2500 évvel később is tekintélyt parancsolóan magasodik Athén városa fölé. A lábánál elhelyezkedő óvárosban némi szabadidőt tölthetünk el, itt lesz lehetőség ebédelésre is. A program következő és egybe utolsó állomása a híres Korinthoszi-csatorna, ahol egy rövidebb fotószünetre állunk meg. A program ára a belépőt és az ebédet nem tartalmazza.
Ár: 79 EUR / fő + belépő (kb. 20 EUR).

Hajózás a Messiniai-öbölben

A hajókirándulásunk Kalamata kikötőjéből indul. Az Albatross II fedélzetén dél felé vesszük az irányt. Az első megállónk Kardamili történelmi városánál lesz. Akinek kedve van, akár megmártózhat a tiszta kék vízben, vagy akár csak gyönyörködhet a fantasztikus látványban. A következő állomásunk Stoupa városkája lesz, amely egy festői település a kristálytiszta vizek mentén. Itt néhány óra szabadidőt kapunk, amelyet akár fürdéssel és napozással tölthetünk, akár elfogyaszthatunk egy kellemes ebédet valamelyik helyi tavernában (az ár nem tartalmazza). Napközben a hajón egy könnyed ebéddel kedveskednek nekünk, mely egyszerűbb fogásokból: szuflakiból és salátából áll (italt nem tartalmaz). A program végeztével visszahajózunk Kalamatára. 
Ár: 59 EUR / fő. 

A legendás Mystras és Spárta

A tengerparttól a hegyek felé vesszük az irányt, mintegy 1400 méteres magasságába. A legmagasabb ponton megállunk egy fotószünetre és gyönyörködünk a kilátásban. Utunk ezek után a híres Langada úton vezet majd, mely a magas hegyeken kanyarog, csodálatos kilátással, egyesek szerint ez egész Görögország leggyönyörűbb országútja. A következő megállónk Mystras városa, mely Konstantinápoly mellett a Bizánci Birodalom legfontosabb városa volt. A mintegy 800 éve épült épületegyüttes és palota máig is tekintélyt parancsolóan emelkedik ki a hegyoldalból. Idegenvezetőnk segítségével ismerhetjük meg a varázslatos hely történelmét és fedezhetjük fel az erődöt, az ősi falat, a házakat, templomokat, (melyekben még ma is megtalálhatók az eredeti freskók), és a palotát (a megóvás érdekében felújítási munkálatok előfordulhatnak). A legendás város elhagyása után az utolsó állomásunk Spárta lesz. A híres város körül számos legenda és mese kering a mai napig is. Az ókorban a szigorával, kemény kiképzéseivel, és katonai erejével szerzett magának hírnevet. Sajnos a dicső múltból mára már kevés látszódik, az ókori város helyén napjainkban egy modern, nyüzsgő nagyváros található. Itt megállunk, hogy szabadidő keretében mindenki ebédelhessen (a program ára az ebédet nem tartalmazza), vagy vásárolgasson a városban, majd hazaindulunk. 
Ár: 59 EUR / fő + belépő (kb. 12 EUR / fő). 

Fontos információk a kinti fakultatív programokon való részvételről

Amennyiben Ön más irodánál fizetett be az utazására, akkor:
  • ne forduljon hozzánk olyan kéréssel, hogy csak a fakultatív programokon szeretne részt venni, mert ez nem lehetséges. a helyi telepített idegenvezető csak a mi utasainknak nyújtja szolgáltatásait.
  • információért se forduljon hozzánk, inkább keresse fel segítségért azt az irodát, akinél az utazását befizette.
Amennyiben nálunk fizette be utazását, akkor az alábbiakat kérjük olvassa el:
A peloponszészosz-félszigeti fakultatív programokra a kinti telepített idegenvezetőnél lehet jelentkezni. A helyszínen történő befizetése esetén a szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait. A jelentkező (érdeklődő) tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul. Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen kaphatnak. Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött. Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást. A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Általában az aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában. A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek. Minden ellenszolgáltatás vagy külön díj megfizetése nélkül megadjuk a kinti helyi iroda által alkalmazott idegenvezető elérhetőségét , legkésőbb a megérkezéskor. A fenti árak tájékoztató jellegűek, helyi utazási iroda fenntartja a program- ill. árváltoztatás jogát. Tehát, ha a kinti iroda más áron kínálja a fenti programokat, akkor az Utas nem hivatkozhat arra, hogy ezen az oldalon más áron látta, a Dive Hard Tours a felelősségét ez alól kizárja. A Dive Hard Tours illetve az utazásszervező az utassal nem köt szerződést fenti fakultatív programok egyikére sem, az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról. Az utas és az utazásszervező iroda közötti utazási szerződés hatálya a fakultatív programokra nem terjed ki.

Frissítve: 2019. február 27.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.