info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Peloponészosz fakultatív

A Peloponészoszi-félsziget fantasztikus fakultatív programokat kínál, amelyeket Ön, mint utasunk magyar nyelvű idegenvezetéssel vehet igénybe. Az alábbi lista az egyik legnagyobb görögországi partnerünk fakultatív programjait tartalmazza, azonban más partnerekkel is dolgozunk és ez a lista is csak tájékoztató jellegű. Az aktuális kirándulásokat és árakat tartalmazó fakultatív programlistát minden esetben a helyi idegenvezető fogja odaadni utasainknak érkezés után, és nála is lehet befizetni a programokra. 
Peloponészosz fakultatív programok

Korintoszi-csatorna

A nap első állomásaként utunk a Korinthoszi-csatornához vezet, amely egy 6.343 méter hosszú vízi út az Égei-tenger és a Jón-tenger között, és amelyet a Korinthoisz-földszoros átvágásával hoztak létre. A Korinthoszi-csatorna már megépítésekor is csak a kor átlagos méretű hajóinak átbocsátására volt alkalmas. Bár szélessége és sekély vize nem teszi lehetővé, hogy a mai modern, hatalmas méretű hajók áthaladhassanak rajta, ennek ellenére még jelentős forgalmat bonyolít. Felejthetetlen élményt nyújt a csatorna áthajózása a 70-80 méter magas falak között. Következő megállónk rövid buszos út megtétele után az antik Korithoszban lesz, ami már a kőkorszakban is lakott hely volt. Az archaikus kor egyik legfejlettebb kereskedő- és ipari városa érdekes történelemmel rendelkezik, ennek emlékeit tekintjük meg a korinthoszi ásatási területen, ahol a szabadidő alatt a múzeum is megtekinthető. A hajó menetrendje átírhatja a programok sorrendjét. Belépő, étkezés és a hajózás árát a program nem tartalmazza.
Ár: 28 EUR / fő + belépő + hajó (kb. 30 EUR).

Athén 

Egész napos izgalmas kirándulás az ország fővárosába, Athénba. A program reggel 07:30 körül indul és este 18:45 és 19:15 között érkezünk vissza. Rövid buszos városnézés keretében ismerkedhetünk meg a nyüzsgő várossal, majd megtekintjük az őrségváltást a Parlament előtt. A nap fő attrakciója kétségkívül az Akropolisz meglátogatása. Bár Görögországban számos akropolisz található méretei és jelentősége miatt az athéni a legismertebb, és egyben az UNESCO Világörökség része is. Fénykorában szent helyként tisztelték, de majd 2500 évvel később is tekintélyt parancsolóan magasodik Athén városa fölé. Az óvárosban kb. 2 óra szabadidőt tölthetünk el, itt van lehetőség ebédelni is. A program ára a belépőt és az ebédet nem tartalmazza.
Ár: 38 EUR / fő + belépő (kb. 20 EUR).

BBQ hajó 

Nagyon jó hangulatú, vidám program, hajózással, fürdéssel, napozással, a bátrabbak pedig akár a hajóról is ugrálhatnak a kellemes, frissítő vízbe. A program ára tartalmazza az ebédet is, amely helyben készült szuflakiból, salátából, tzatzikiből és friss kenyérből áll. Az ebéd mellé bor, üdítő vagy ásványvíz választható.
Ár: 30 EUR / fő.

Epidavrosz - Nafplio - Mükéné

A nap egyik állomásaként meglátogathuk Epidavroszt, ahol az ókorból legjobb állapotban megmaradt, fénykorában 14 ezer főt befogadó színházat ismerhetik meg. A színház akusztikája napjainkban is szinte tökéletes, és nyaranta helyet ad az epidavroszi színházi fesztiválnak is. A hely másik érdekessége, hogy az ókori orvoslás központjaként ismert Aszklépiosz-szentély körbejárására is lesz lehetőség. Mindenképpen érdemes egy sétát tenni az ásatási terület múzeumában is, ahol több egyéb érdekesség mellett az ókori orvoslás eszközeiből készített kiállítás is megtekinthető. Utunk során ellátogatunk Mükénébe is. Ezt a települést 1876-ban Heinrich Schlieman tárta fel. A vár legismertebb látnivalója az Oroszlános kapu és a Királysírok területe, ahol 14 kilogrammnyi aranykincset találtak a régészek, aminek egy része az Athéni Régészeti Múzeumban van kiállítva, egy része pedig az itteni régészeti terület múzeumában tekinthető meg. Ugyanazzal a belépővel nézzük meg az ún. Atreusz kincsesház néven ismert álkupolasírt, ami a Kr. e. 1250. év környékén épült temetkezési hely. Ezután utunk Nafplionba vezet, az egykori görög fővárosba. Itt lehetőség van a rendelkezésre álló idő alatt egy kellemes sétát tenni az óvárosban, körbejárni a kikötőt. Az óvárosban sok hangulatos taverna és kávézó várja a vendégeket. A program a belépők és az étkezés árát nem tartalmazza.
Ár: 32 EUR / fő + belépő (kb. 25 EUR / fő). 

Fontos információk a kinti fakultatív programokon való részvételről

Amennyiben Ön más irodánál fizetett be az utazására, akkor:
  • ne forduljon hozzánk olyan kéréssel, hogy csak a fakultatív programokon szeretne részt venni, mert ez nem lehetséges. a helyi telepített idegenvezető csak a mi utasainknak nyújtja szolgáltatásait.
  • információért se forduljon hozzánk, inkább keresse fel segítségért azt az irodát, akinél az utazását befizette.
Amennyiben nálunk fizette be utazását, akkor az alábbiakat kérjük olvassa el:
A peloponszészosz-félszigeti fakultatív programokra a kinti telepített idegenvezetőnél lehet jelentkezni. A helyszínen történő befizetése esetén a szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait. A jelentkező (érdeklődő) tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul. Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen kaphatnak. Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött. Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást. A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Általában az aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában. A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek. Minden ellenszolgáltatás vagy külön díj megfizetése nélkül megadjuk a kinti helyi iroda által alkalmazott idegenvezető elérhetőségét , legkésőbb a megérkezéskor. A fenti árak tájékoztató jellegűek, helyi utazási iroda fenntartja a program- ill. árváltoztatás jogát. Tehát, ha a kinti iroda más áron kínálja a fenti programokat, akkor az Utas nem hivatkozhat arra, hogy ezen az oldalon más áron látta, a Dive Hard Tours a felelősségét ez alól kizárja. A Dive Hard Tours illetve az utazásszervező az utassal nem köt szerződést fenti fakultatív programok egyikére sem, az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról. Az utas és az utazásszervező iroda közötti utazási szerződés hatálya a fakultatív programokra nem terjed ki.

Frissítve: 2020. február 21.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.