info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Kréta fakultatív programok

Kréta a legnagyobb görög sziget, így az utazás során Ön számos fakultatív programon vehet részt. Fedezze fel Kréta szigetét! Az alábbi programok csak utasaink számára elérhetők, és tájékoztató jellegűek, az egyik partnerünk kínálatát mutatják. Az aktuális fakultatív programlistát és a pontos árakat minden esetben az idegenvezető adja oda utasainknak érkezés után, ezekre befizetni is nála van lehetőség.

Knossos - Heraklion

Úticélunk a minoszi kultúra legimpozánsabb emléke Knósszosz, Minósz király egykori palotája a mitológiából ismert labirintus, amely helyszíne Thészeusz, Ariadné és a Minotaurusz legendájának. Teljes körű idegenvezetéssel ismerhetjük meg az ámulatba ejtő hely titkait és annak történelmét. Délután Heraklionban, Kréta fővárosában lesz bőséges szabadidő felfedezni a történelmi városrész látványosságait, a Morosini kutat, a Velencei Loggiát, a törökös bazárt, a kikötőnegyedet. Korzózhatunk kedvünkre, és meglátogathatjuk a régészeti múzeumot. A program nem tartalmazza a belépő árát.
Ár: 45 EUR / fő + belépő.

Samaria-szurdok

Célpontunk Kréta leglátványosabb szurdokvölgye, a Samaria-szurdok, amely páratlan természeti szépségekkel bír. A 18 km-es túraösvény az Omalosz fennsíkról indul. Lenyűgöző erdős tájakon keresztül 1200 méter magasról indulunk a Líbiai-tengerhez, és kis szerencsével találkozhatunk a krétai vadkecskével, a kri-krivel is. A leglátványosabb rész a Vaskapu, ahol a két hatalmas, magasba nyúló sziklafal közötti távolság 3 méterre szűkül. A túra teljesítéséhez megfelelő kondíció és felszerelés (túracipő vagy legalább zárt cipő) szükséges. A túra végén még juthat idő egy kis fürdőzésre és ebédelésre is Agia Roumeli faluban. Innen hajózunk át a másik kikötőben várakozó buszunkhoz. 
Ár: 37 EUR / fő + hajójegy + belépő.

Balos - Gramvoussa

Kissamos városka kikötőjében szállunk kényelmes tengerjáró hajónkra, hogy elérjük a legendás egykori kalózszigetet, Gramvousát. Fürdőzhetünk a sziget tiszta vízű sekély öblében vagy felkapaszkodhatunk az egykori velencei erődhöz, hogy megcsodáljuk az elénk táruló káprázatos panorámát. Innen indulunk tovább hajónkkal a Balosi lagúnákhoz, amely Kréta egyik leglátványosabb, legszebb partszakasza. Kikötés után fürdőzhetünk, hosszasan élvezhetjük a kék minden árnyalatában pompázó, sekély vízű lagúnákat és a páratlan természeti környezetet.
Ár: 37 EUR / fő + hajójegy + belépő.

Elafonissi 

Kirándulás a rózsaszín partokhoz, Kréta szinte karibi hangulatú, csodálatos partvidékéhez, mely elbűvöl minket sekély, kristálytiszta vízű, kéklő lagúnáival, hosszan elnyúló fövenyeivel, fehér homokdűnéivel. A különleges partvidék Natura 2000 természetvédelmi terület, ahol kagyló- és koralltörmeléktől lett rózsaszínű a tengerpart homokja. Utunk során átszeljük a fenséges Topolia-szurdokot és meglátogatjuk a titokzatos Chrisoskalitissa kolostort. Hazautunk előtt egy helyi tavernában lehetőségünk lesz étkezni, ahol ital-, olíva- és mézkóstolóval kedveskednek nekünk. Lesz időnk elmerülni a csodálatos panorámában, és felmenni az Agia Sofia-barlangba, amelynek hatalmas csarnoka egy sziklakápolnát rejt.
Ár: 38 EUR / fő.

Preveli 

Utunk során ellátogatunk Spili falvacskájának csodatévőnek hitt forrásaihoz. Damnoniban hajóra szállva érjük el Preveli pálmaerdővel övezett csodás tengerpartját, ahol hosszasan élvezhetjük a Líbiai-tenger mélykék vizének hullámait. Sétálhatunk a folyó menti pálmaerdőben, sőt a bátrabbak a folyóba is belemerészkedhetnek! Kora délután egy hangulatos tavernában lesz lehetőségünk étkezni, majd ezután érkezünk a nagy múltú és festői Preveli kolostorba. Bepillanthatunk a szerzetesek életébe, megcsodálhatjuk gazgag egyháztörténeti múzeumát, élvezhetjük a hely csendjét, a csodás panorámát. Hazautunkon megállunk egy rövid időre a lenyűgöző Kourtaliotiko-kanyonban, hogy a fölöttünk köröző sasokat is lencsevégre kaphassuk.
Ár: 38 EUR / fő + hajójegy.

Szantorini (katamaránnal) 

Egész napos hajókirándulás kényelmes és gyors tengerjáró katamaránnal, a legendás vulkanikus szigetre, Platón Atlantiszára, ahol a görög világ talán legszebb panorámái, kéklő tenger a végtelen horizonttal, a híres kék kupolájú templomok, nyüzsgő sikátorok sokasága és a még ma is működő vulkán vonzza a látogatókat. Ellátogatunk a festői Oia városkába, majd Firaba, Santorini fővárosába. Utunk során a teljes körű idegenvezetés mellett lesz időnk egyénileg is felfedezni a varázslatos hely csodáit. 
Ár: 165 EUR / fő + transzfer.

Fontos információk a kinti fakultatív programokon való részvételről

Amennyiben Ön más irodánál fizetett be az utazására:
 • Ne forduljon hozzánk olyan kéréssel, hogy csak a fakultatív programokon szeretne részt venni, mert ez nem lehetséges.
 • A helyi telepített idegenvezető csak a mi utasainknak nyújtja szolgáltatásait.
 • Információért se forduljon hozzánk, inkább keresse fel segítségért azt az irodát, akinél az utazását befizette.

Amennyiben nálunk fizette be utazását, akkor az alábbiakat kérjük olvassa el:
 • A fakultatív programokra a kinti telepített idegenvezetőnél lehet jelentkezni.
  • A helyszínen történő befizetése esetén a szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait.
  • A jelentkező (érdeklődő) tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul.
  • Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen kaphatnak.
  • Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött.
  • Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást.
  • A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Általában az aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában.
  • A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek.
 • Minden ellenszolgáltatás vagy külön díj megfizetése nélkül megadjuk a kinti helyi iroda által alkalmazott idegenvezető elérhetőségét , legkésőbb a megérkezéskor.
 • A fenti árak tájékoztató jellegűek, helyi utazási iroda fenntartja a program- ill. árváltoztatás jogát. Tehát, ha a kinti iroda más áron kínálja a fenti programokat, akkor az Utas nem hivatkozhat arra, hogy ezen az oldalon más áron látta, a Dive Hard Tours a felelősségét ez alól kizárja.
 • A Dive Hard Tours illetve az utazásszervező az utassal nem köt szerződést fenti fakultatív programok egyikére sem, az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról. Az utas és az utazásszervező iroda közötti utazási szerződés hatálya a fakultatív programokra nem terjed ki.

Frissítve: 2019. február 27. 
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.