info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Kréta nyugat utazási információk

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK
Nyugat-Kréta Rethymno tökéletes kiindulási hely a hosszú sziget nyugati felének bejárásához. Többek között kényelmesen felfedezhetjük az álomszép Elofonissi és Balos strandokat, a méltán világhírű Samaria Szurdokvölgyet. Hania velencei óvárosa, a döbbenetes látványt nyújtó déli parti Plakias és … strandok, apró hegyi falvak, kolostorok egyórás Rethymno autózással vagy buszos kirándulás keretében elérhetők.

2018. január 1-től a görög kormány idegenforgalmi adót vezet be az üdülőhelyeken az alábbiak szerint:
 
1 vagy 2 csillagos szálloda esetén: 0,50 € / szoba / nap
3 csillagos szálloda esetén: 1,50 € / szoba / nap
4 csillagos szálloda esetén: 3,00 € / szoba / nap
5 csillagos szálloda esetén: 4,00 € / szoba / nap
A stúdiók, apartmanok kategória besorolásától függően: 0,25 € - 1,00 € / szoba / nap.

Ajánlott üdülőhelyek
Rethymno
Különleges szépségű, műemlékekben gazdag történelmi város, festői velencei kikötővel. Érdemes megismerkedi az északi part legszebb városának értékeivel, barangolni hangulatos utcáin, terein vagy meginni egy kávét az elbűbölő kikötőben.

Kavros
Egy nemrég fejlesztett, szellősen tervezett, éppen ezért nagyon népszerű tengerparti üdülőhely meseszép hosszú homokos stranddal; 20 km-re Rethymno és 30 km-re Hania központjától.

Bali
Kréta északi partjának legszebb részén fekvő Bali, apró halászfalu, ideális kiindulópont felfedezni a sziget középső és nyugati részének impozáns tájait.

Fakultatív programok    
Knossos-i palota és Történeti Múzeum
A Knossos-i palota Kréta egyik legizgalmasabb látnivalója, tökéletes választás a történelmet kedvelőknek. A legősibb emléke Krétának, ennek bizonyítéka, hogy az egyik legfejlettebb civilizáció a mínoszi már időszámításunk előtt 500 évvel a szigeten folytatta tevékenységét. Körülbelül Krisztus előtt 1350-ben a palotát lerombolták és csak egy széleskörű újjáépítéssel, melyet Sir Arthur Evans álmodott meg, sikerült olyan állapotba hozni, hogy látogatók újra megcsodálhatják. A palota területe 20 000 m2. Az építőanyagok változatos felhasználása, valamint a szobákat és folyosókat díszítő falfestmények lenyűgöző látványt nyújtanak a látogatóknak. Az akkori fejlett technológia vonásairól a komplex csatorna és vízellátó rendszer tanúskodik. A Knossos-i palota után utunkat folytatva Kréta fővárosában Heraklionban állunk meg, ahol a Történeti Múzeumot látogatjuk meg, mely az országban fontossági szempontból második az athéni Történeti Múzeum után. A legnagyobb mínoszi régiség gyűjtemény a heraklioni múzeumban található, ez által a világon és a mínoszi civilizáció legjelentősebb múzeumaként tartják számon. Hasznos információ:
1. A Knossos-i palotába és a Történeti Múzeumba a belépőjegyet az ár nem tartalmazza. Gyerekeknek 18 év alatt a belépés ingyenes. Diákkedvezményre az érvényes diákigazolvány felmutatásával van lehetőség.
2. A programra szükséges: kényelmes cipő, kalap vagy sapka, kényelmes viselet
3. Lehetőség nyílik vásárlásra  
Felnőtt: 14.900 Gyerek 6.800

Elafonissi – A rózsaszín tengerpart
Elafonissi egy kis sziget Kréta délnyugati részén, területe 3 km2. Krétához egy sekély zátony köti (max 1m mély), mely lehetővé teszi a gyalogos átkelést. A hőmérséklet itt mindig magasabb, mint a többi parton. Elafonissi partján sétálva a növények változatosságával találkozik a látogató melyet természetvédelmi területté nyilvánítottak az elmúlt évek alatt. Híres a védett fajokról, mint a helyi kistermetű békáról és különböző gyíkfajtákról. A görög természetvédelmi minisztérium szerint a sziget a caretta-caretta tengeri teknős egyetlen tenyészeti helyének minősül. Másik különlegessége a szigetnek, hogy a tengerpartján a homok rózsaszínű.Az Agaia Sofia barlangtemplom és a legendás Chrisoskalitis lépcsők, valamint a jelenéseiről híres ikon felfedezésére is alkalom nyílik. A templom látogatása után lehetőség van pihenésre és napozásra a parton.
Hasznos információ:
A programra szükséges: kényelmes cipő, kalap vagy sapka, kényelmes viselet. Ajánlatos fürdőruhát, naptejet és törölközőt is hozni.
A kolostor látogatásához a hölgyek vállait el kell takarni és térd fölé érő rövidnadrág vagy szoknya viselete nem megengedett.
A belépőjegyeket az ár nem tartalmazza.
Visszafelé lehetőség nyílik helyi kiskereskedő házi készítésű tömjén mézet, olíva olajat és egyéb készítményeket vásárolni.
Ebédet az ár nem tartalmaz.
Felnőtt: 13.500 Gyerek 5.800


Gramvousa-Balos
A középkor végén a Gramvousa-öböl a kalózcsaták helyszíne volt. A velenceiek egy impozáns erődítményt építettek ide (137 m-rel a tengerszín fölé), amely megannyi titkot és kincset rejt magában, mára az erőd romjai tekinthetők meg. Hajónk kikötése után a Balos-lagúna nem mindennapi látványa fogadja a látogatókat. Gramvousa szigete a csodálatos erdeivel épp szemben látható. Gramvousa különlegessége, hogy területén találkozik a három tenger az Égei, a Líbiai és a Jón. A tenger vize olyannyira tiszta, hogy a kék 15 árnyalatát is meg lehet különböztetni. Figyelem: 1. A programra szükséges: kényelmes cipő, kalap vagy sapka, kényelmes öltözet. Ajánljuk, hogy hozzanak: fürdőruhát, naptejet és törölközőt.
2. A hajón, további díj befizetése ellenében ebéd rendelhető valamint ernyő bérelhető.
3. A helyszínen további természetvédelmi díj kerül felszámolásra. 
Felnőtt: 14.900 Gyerek 6.800

Szamaria szurdok
Kréta szigete a Szamaria szurdok híres, mely Európában a legnagyobb szakadék, a világ egyik legszebb pontja, és Kréta egyik legkedveltebb látnivalója. Egy hosszú 16 km-es séta Omalos fennsíktól le Agia Roumeli falucskába, a Líbiai-tenger partjára. A Szamaria szurdok a leghosszabb Európában és káprázatos szépségéről híres, citrusfák és fenyőfélék mellett haladva a hegyek sziklás oldalai közt igazán egyedi hangulatban érezheti magát a túrázó. Folyton más és más csodálatos természeti látvány tárul elénk és a forrásvizet első kézből élvezhetjük. A túra egy hajóúttal Agia Roumeli-ből Sougia-ba fejeződik be. Hasznos információ: 1. A belépőjegyeket a szurdokhoz és a hajóútra az ár nem tartalmazza. Gyerekeknek a szurdokhoz történő belépése ingyenes. 2. A kiránduláshoz szükséges: keménytalpú sportcipő, zokni, kalap vagy sapka, fürdőruha, naptej és törölköző.   
Felnőtt: 13.900 Gyerek 6.500

Krétai est
Krétai estünk alkalmával betekintés nyerhető a helyiek hagyományaira. Mint tudjuk, a görögök büszkén mutatják be népzenéjüket és néptáncaikat- nem is lenne teljsen egy nyaralás zene és tánc nélkül. Lehetőség nyílik a táncok elsajátítására, mint például a híres Sirtaki és Tsifteteli mozdulatainak megismerésére. Az este folyamán a népzene és tánc mellett a görög konyha ízeit is megismerhetjük, valamint a jó hangulatról egy- egy pohár bor is gondoskodik. A krétai estünk 23:00-kor ér véget, kérjük, ne felejtsenek el meleg öltözetet is magukkal hozni
Hasznos információ:
Szükségük lesz kényelmes viseletre, kényelmes cipőre.
A vacsorát és a bort az ár tartalmazza.
Felnőtt: 14.900 Gyerek 6.800
 
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.