info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Montenegró utazás

Montenegró az Adriai-tenger gyöngyszeme

Montenegró tengerparti utazás Budva, Becici, Herceg Novi, Canj, Rafailovici és Sutomore városokba

Ezen az oldalon 1 szálloda közül választhat.

Szűrők

Minden amit tudni érdemes

Információk
Látnivalók
Fedezze fel a vadregényes montenegrói tengerparti szakaszt repülős utazással! 

Montenegró (avagy Crna Gora/fekete hegy) kis balkáni ország az Adriai-tenger partján. Montenegró a volt Jugoszlávia része, Albániával, Szerbiával, Bosznia és Hercegovinával, valamint Horvátországgal határos. Mindössze 13 812 négyzetkilométeres a területe, és 629 ezres a lakossága (2019-es adat). A lakosok 74 százaléka ortodox keresztény, 17 százaléka muzulmán. Montenegró fővárosa: Podgorica.

A hivatalos nyelv a montenegrói, ami valójában majdnem ugyanaz, mint a szerb, a horvát és a bosnyák. A montenegróiak többet használják a latin betűket, mint a cirillt.
Érdekes módon Montenegróban az euró a fizetőeszköz, holott nem teljesítette a szigorú pénzügyi feltételeket.

Magyar állampolgároknak nem kell vízum a Montenegróba való beutazáshoz. Útlevél- és személyi igazolvány ellenőrzés van.
A magyar utazókat elsősorban a montenegrói nyaralás lehetőségei érdeklik. A két legjelentősebb nyaralóhely: Budva és Becici. Montenegró 293 kilométeres partszakaszából kb. 73 kilométeres szakasz strandolásra ilyen-olyan mértékben alkalmas.

Van azért a nyaraláson kívül kulturális látnivaló is. Kotor erődítményes város és külön Perast, egy gyönyörű kis falu az UNESCO világörökségének a részei. A Kotor-régió természeti és kultúrtörténeti értékei az UNESCO világörökségének a részét képezik. A Durmitor nemzeti park az UNESCO természeti világörökségének a része. Nagyon szép az Ostrog szerb ortodox kolostor.

A magyar turisták sajnos alábecsülik Montenegrót, mint lehetséges úti célt, nyaralóhelyet. Ez egy könnyen megkedvelhető ország, hisz gyönyörű a természet, kristálytiszta a tengervíz, kedvesek a helybéliek és rengeteg programlehetőség kínálkozik. Igazi mediterrán hangulatuk van az Adriai-tenger partján épült üdülővárosoknak, főleg Budvának. A természetkedvelők szuper kirándulásokat tehetnek a madár populációjáról híres Skadari-tónál és a környező nemzeti parkban, a hegyi túrákra is jók a lehetőségek.

Az árak a magyarok számára is vonzóak, ugyanis nem mentek még fel olyan mértékben, mint Horvátországban. Meglepően olcsón vásárolhatunk élelmiszert, vagy ülhetünk be egy frissítő kávéra a tengerparton. A nyaraló településeken nagymértékű építkezés folyik évek óta, sorra épülnek a szállodák, ám a szezon megkezdődésével szigorúan le vannak állítva a munkálatok, nyugalmat biztosítva az itt nyaralóknak.
Herceg Novi a mediterrán térség szívében, a világ egyik legszebb öblére néz. Az 1382-ben alapított Herceg Noviban különböző nemzetek és civilizációk váltották egymást az idők során, alakítva és mély nyomot hagyva ezzel a kultúrában és a szokásokban egyaránt. A napsütéses napok száma átlagosan évente 200 nap, mely időszak alatt a város tereit, lépcsőit, utcáit beragyogja a napsütés. A város büszkélkedhet a legmagasabb átlaghőmérséklettel az Adrián, meleg száraz nyári időszakával és enyhe telével. Herceg Noviban mintegy 250 fajta egzotikus növény teszi a parkokat, kerteket egyedülállóvá. A város felett magaslik az Orjen-hegy csúcsa gazdag turistaútvonal hálózattal. Herceg Novi riviérája 15 km hosszú, összesen 7 turisztikai településsel.
A Bartól 10 km-re található Sutomore az egyik legkedveltebb üdülőközpont, mely 2 km hosszú, homokkal borított strandjával vált híressé. A sutomori strand déli része a Ratac csúccsal végződik, melyen a Benedek kolostor romjait találjuk egy sziklás pici nudista stranddal. A strandot az északi oldalon a Golo Brdo emelkedő határolja. Itt egy török erődítmény, a Haj Nehaj romjait állnak 232 m magasan egy dombtetőn. Innen tökéletesen látni a hegyek gyűrűjét, ahogy Sutumore köré fonódva védik a várost a szárazföldi éghajlat viszontagságaitól. A városban található még egy VIII. századi templom a Szt. Telka és 2 velencei erőd. Rengeteg teraszos kávézó, szórakozóhely várja a kikapcsolódni vágyókat.
A Budvához szorosan kapcsolódó tengerparti fürdőhelyet a várossal egy 2 km hosszú sétány köti össze. Itt találhatóak a montenegrói elitnek a villái is, de a 2 km körüli homokos strandját, mely már egyszer a Földközi tenger legjobb strandja címet is elnyerte, bárki szabadon használhatja. Szórakozási lehetőségeket igazából Budva biztosítja, itt a nyugalom és a csendé a fő szerep, bár a strandra főidényben ez nem teljesen igaz. A kellemes nyaralóhely bárkinek ajánlható.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.