info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Montenegró fakultatív

Egyik ámulatból estünk a másikba, amikor felfedeztük 2019-ben Montenegrót! Csodálatos hegyek, öblök, tengerpartok és történelmi emlékek érik egymást az országban. Csak bírjuk energiával! Magyar idegenvezető viszi ezeket a programjainkat, amelyeket kizárólag utasaink számára kínálunk. 

Montenegró szíve fakultatív program magyar idegenvezetővel

A nap első megállója Montenegró régi fővárosában, a 15. században alapított Cetinjében lesz. Cetinje ma az ország leleki és kulturális központja. Egy rövid sétát követően a városközpontban, a Királyi Palotát tekintjük meg (az ár tartalmazza a belépőjegyet). Az ezt követő szabadidő során érdemes megnézni a Ctinjei kolostort, ahol a montenegrói uralkodókat helyezték örök nyugalomra. Cetinje után a montenegrói kőtengeren keresztül vezet utunk egészen Nyegusi faluig. Itt született a híres író, költő és filozófus, egyben Montenegró egyik uralkodója, Petro Petrovics Nyegus. Ma mégsem ez a tény vonzza ide a turistákat. Nyegusi falu ínyencségeiről híres, a nyegusi sonkáról (prsut), sajtról és mézborról. Itt egy rövid pihenő keretében sonka-sajt-borkóstolót tartunk. Elhagyva Nyegusi falut, különleges út áll előttünk, a Boka-Kotori-öbölhöz megyünk a még az osztrákok által épített, 25 hajtűkanyarból álló, híres szerpentinen. 
Ár: 40 EUR / fő. 

Régi Bar - Shkodra város (Albánia)

Stari Bart a bizánciak alapították a Londza-fennsíkon, hogy a Rumija-hegység három oldalról is védelmet biztosítson neki. A másfél évszázada még virágzó város ma is lenyűgöző látványt nyújt, hiszen a velenceiek által emelt városfalak, a törökök által épített akvadukt, a középkori érseki palota és még sok minden más is nagyon jó állapotban maradt fent. A városnézést követően megtekintjük a több mint 2000 éves olajfát is. Ezután indulunk tovább a Shkodra városban található Rozafa albán várhoz. A velenceiek által épített várat kb. 700 méternyi fal, két kapu és több bástya is védte az ellenségtől. A várból csodálatos kilátás nyílik a Shkodrai-tóra. Fontos! A határátlépéshez személyi igazolvány vagy útlevél szükséges! 
Ár: 45 EUR / fő.

Horvátország - Dubrovnik

Autóbusszal utazunk a Boka-Kotori-öbölig, ahonnan komppal átszeljük az öblöt, majd Herceg Novin keresztül megközelítjük a horvát határt. Innen már csak 40 km távolságban fekszik Dubrovnik, Horvátország legelegánsabb városa, amely elnyerte az UNESCO Világörökség címet. A város, amely közel 6 évszázadon keresztül épült, hangulatos utcáival, gyönyörű épületeivel felejthetetlen élményt nyújt látogatóinak. A hajózást követően kb. 1 órás gyalogos városnézés során megismerhetik a város történelmét, fontosabb látnivalóit. Az ezt követő szabadidőben pedig önállóan fedezhetik fel a várost. Fontos! A határátlépéshez személyi igazolvány vagy útlevél szükséges!

Ár: 40 EUR / fő. 

Boka-Kotori-öböl hajókirándulás

A montenegrói hegyek közé szorult, majd 32 km hosszú Boka-Kotori-öböl lenyűgöző látványt nyújt mind a szárazföldről, mind a tenger felől érkezőknek. Hajókirándulásunk a tivati kikötőből indul egy kényelmes, kétszintes hajóval. A kirándulás során körbehajózzuk a Boka-Kotori-öböl legérdekesebb részeit, megtekintjük a Kék Barlangot. A kiránduláson fürdőzésre is lesz lehetőség. A hajókirándulás utolsó részében Peraszt, Prcsany és Dobrota települések mentén haladunk, majd a kotori kikötőben kötünk ki, és megtekintjük az UNESCO Világörökség listáján szereplő Kotori óvárost. Felár ellenében kérhető ebéd a hajón. Igényét előre jelezze az idegenvezetőnek a kirándulás befizetésekor.
Ár: 35 EUR / fő. 

Szkadari-tó Rijeka Crnojevica 

Az 1983-ban alapított Nemzeti Parkban, a Pastorvici-hegyek között terül el a Balkán legnagyobb tava, a Shkodrai-tó. Kristálytiszta vize, gazdag élővilága teszi igazán különlegessé, ugyanis több, mint 260 madár- és 40 halfaj található a Nemzeti Parkban. A kirándulás során kihajózunk a Shkodrai-tóra, hogy közelről gyönyörködjünk a park különleges élővilágában. A hajón montenegrói ételeket szolgálnak fel, és fürdésre is lesz lehetőség. Egy partmenti étteremben ebédelünk, majd megtekintjük Rijka Crnojevica települést, a Shkodrai-tóra épült montenegrói Velencét. 
Ár: 40 EUR / fő.

Dzsip szafari

Egy élménydús túra a Biogradska Gora Nemzeti Parkban. Azoknak ajánljuk, akik igazán aktív pihenésre vágynak. A túra útvonala olyan helyekre visz, ahova busszal vagy személyautóval nem lehet eljutni. A szállodától Kolasin városáig busszal utazunk, ahol reggelivel várják az utasokat. Reggeli után átülünk a kényelmes, zárt tetejű terepjárókba, és megkezdődik az igazi túra. Úticélunk a Belasica-hegység, amely Európa egyik legszebb nemzeti parkját rejti. Az út során többször is megállunk, hogy gyönyörködhessünk a lélegzetelállító tájban és készítsünk egy-egy fotót. Útiközben lehetőség van fakultatív lovaglásra is. A kirándulásnak része az ebéd. A terepjárókat utasaink nem vezethetik!
Ár: 70 EUR / fő.

FONTOS
  • A fenti fakultatív programok a montenegrói partnerünk jelenleg érvényes fakultatív programjai.
  • A kinti fakultatív programokra a kinti idegenvezetőnél lehet jelentkezni.
  • A fakultatív programokat a helyi beutaztató iroda szervezi, ezért irodánk csupán tájékoztatót tud nyújtani a programokról, de azokra semmilyen ráhatása és felelőssége nincs. Tehát, ha a kinti iroda más áron kínálja a fenti programokat, akkor az utas nem hivatkozhat arra, hogy ezen az oldalon más áron látta, a Dive Hard Tours a felelősségét ez alól kizárja.
  • Abban az esetben ha az utas nálunk fizette be az utazását, akkor irodánk, minden ellenszolgáltatás vagy külön díj megfizetése nélkül segítségére van a hozzá a kifejezetten ilyen kéréssel forduló Utasoknak, ekkor megadjuk a kinti helyi utazási iroda képviselőjének az elérhetőségeit.

Tájékoztató információk
A fakultatív kirándulások a helyszínen fizetendők telepített idegenvezetőinknél. A fenti árak tájékoztató jellegűek, helyi utazási iroda fenntartja a program- ill. árváltoztatás jogát. Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen kaphatnak. A megadott árak a túrák során felmerülő egyéb költségeket (belépők, kikötői illeték) nem tartalmazzák. Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött. Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást. A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek. A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában. A helyszínen történő befizetése esetén a szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait. A jelentkező (érdeklődő), tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul. A Dive Hard Tours illetve az utazásszervező az utassal nem köt szerződést fenti fakultatív programok egyikére sem, az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról. Az utas és az utazásszervező iroda közötti utazási szerződés hatálya a fakultatív programokra nem terjed ki.

Frissítve: 2020. február 11. 
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.