info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Mexikó városok

Mexikói városok, helyek

Mexikóváros


A főváros 2200 méter magasan fekszik, de levegője ennek ellenére borzasztóan szmogos. A helyiek többsége beszél angolul, és szívesen elkalauzol minket bármely nevezetességhez, mint például a Zona Rosaba, a Rózsa-negyedbe, ahol több száz éves épületek és remek éttermek találhatók. A város történelmi belvárosa a Plaza de la Constitución, itt találhatók Mexikó legrégebbi épületei és templomai. Keleti részén található a a Palacio Nacional, mely ma az elnöki hivatalnak ad otthont. A csodálatos Catedral Metropolitana-t 1520-ban építették. A főváros egyéb látnivalót se hagyjuk ki! Nézzük meg az azték piacteret, az Alameda-t, a város legnagyobb parkját, a Bosque de Chapultepecet, a Guadalupe Bazilikát, és a Plaza Garibaldit is. Az utcákon pedig hallgassuk meg a tipikus mexikói zenészeket, a mariachikat.
 

Yucatan-félsziget


A Yucatan-félsziget Mexikó egyik legizgalmasabb területe, itt terül el a toltékok fővárosa, Chichén Itzá, amely megőrizte a hosszú ideig tartó maja kultúra emlékeit. A Tollas Kígyókultusz
jellegzetes emléke a Kukulkan piramis. A félszigeten szinte minden látnivaló kőből van. Csodás látványt nyújt a Jaguár-templom, és a Harcosok Épülete is, melynek tulajdonképpen csak az oszlopcsarnoka maradt épen, mivel a fából készült szentély leégett. A félszigeten fekszik az Uxmal és a Quintana Roo, melyek szintén világhírű turistalátványosságok.
 

Cancún


Alig több, mint 30 évvel ezelőtt Cancún csak egy lakatlan, napfényes terület volt a Yucatan-félsziget keleti részén. A sziget egy 26 km hosszú, keskeny földszakasz, amely a belső, édesvizű lagúnát választja el a Karibtengertől. A város a mai arculatát hihetetlen gyorsasággal érte el. A tervezők ötvözték a Karib-tengeri vidék természeti szépségeit a luxussal, így születtek meg az egyedülálló hangulatú szállodák és vendéglátóhelyek. A tengerpart legendás hófehér homokja mellett méltán híresek a térség történelmi látnivalói is, mindezek együtt emelték Cancúnt a világ tíz legnépszerűbb úticéljai közé.

 

Cozumel


A mexikói szárazföldtől kb. 20 mérföldnyi távolságban, a Karib-tengeren található álomszép sziget grandiózus víz alatti élővilággal. A szigetet elsősorban a búvárkodás szerelmeseinek ajánljuk. A világ második legnagyobb és legismertebb koralmezője várja itt a tengeri sport szerelmeseit.
 

Chichen Itza


A maya civilizáció legjelentősebb városa, a leghíresebb, leglátogatottabb ásatás a térségben. Főbb épületei: Kukulkan piramisa, a Csillagvizsgáló, Ezer oszlopcsarnok.
 

Tulum


Szépségét elsősorban nem az épületek, hanem a város fekvése adja. Egy gyönyörű tengerparti sziklafalra épült ősi maya varos maradványai találhatóak itt. Korának egyik jelentős halászfaluja volt, a település piacán kereskedtek.
 

Coba


Itt található a Yucatan-félsziget legmagasabb piramisa. Korának egyik legjelentősebb kereskedelmi központja volt.
 

Xcaret


Xcaret egy gyönyörű tengerparton fekvő eco-park, állat- és növénykerttel (kizárólag a félsziget állatait és növényeit találhatjuk itt meg), édesvizű barlangi folyóval, akváriummal.
 

Playa del Carmen


Cancún-nal ellentétben ezt a városkát nem a hatalmas szállodák jellemzik, inkább a meghitt hangulatú, családias, barátságos kisebb hotelek. Playa del Carmen karibi hangulatú utcáin rengeteg étterem és üzlet található. Bárok élőzenével, mexikói zenészek, tacos, kukorica-sör, tequila...
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.