Mexikói utazás információk

Egyes útjainkra az alábbi utazási feltételek vonatkoznak, bővebb felvilágosításért forduljanak irodánkhoz:

Utazás, ha Prágából indul
Budapest - Prága - Budapest: utazás egyénileg autóval, busszal vagy menetrend szerinti repülőjárattal (várakozás Prágában: akár 12-24 óra). Prága - Cancún-Prága charterjárattal, odafelé 2 technikai leszálással a Zöld-foki szigeteken és Porlamaban, visszafelé leszállás a Bermudákon és az Azori-szigeteken a Travel Service járatán, Boeing B737-800 géptipussal. A megengedett poggyász súlyhatár: 15 kg/fő.
ÁRAINK TARTALMAZZÁK:
- A charter repülőjegy árát oda-vissza Prága - Cancún - Prága útvonalon, technikai leszállással
- Transzfert a szállodába/szállodából
- A szállodai elhelyezést, ellátást árjegyzék szerint
- A helyi magyar nyelvű idegenvezető által nyújtott szolgáltatásokat (körutak esetében angol nyelvű idegenvezető)
- A körutak esetében az Áraink tartalmazzák és a Külön fizetendő részeket megtalálják a körutak leírásánál
KÜLÖN FIZETENDÕ:
- Illetékek (reptéri, biztonsági): 79.900 Ft (az árváltozás jogát fenntartjuk!)
- Sztornóbiztosítás: a részvételi díj 1,2 %-a
- Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP):CLASSIC 550 Ft/fő/nap,
- A fakultatív programok árai (helyben, a telepített képviselőnél kell befizetni)

2017. január 1-től környezetvédelmi adó
Mexikó Quintana Roo tagállamában (Yucatán-félsziget keleti része) 2017. január 1-től környezetvédelmi adó néven új idegenforgalmi adó került bevezetésre, melynek mértéke 20,- MXN (kb. 1,- USD)/szoba/éjszaka. Az összeget a helyszínen, elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni.

FONTOS INFORMÁCIÓK
Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy karácsonyi és szilveszteri turnusainknál egyágyas szobák csak lekérésre, de általában nem igényelhetőek!

PRÁGAI ÁTSZÁLLÁS
Tekintettel arra, hogy a repülőút során menetrend szerinti (Budapest-Prága), illetve charter gép (Prága-egzotikus úti cél) kombináció van, a charterjárat menetrendje miatt Prágában hosszabb időtartamot, akár 12-24 órát is várakozni kell odafelé, vagy visszafelé, vagy esetleg mindkét irányban (ez lehet éjszaka is). Ilyenkor kénytelenek vagyunk utasainkat (aznapi járat hiányában) odafelé előző nap átszállítani Budapestről Prágába, illetve visszafelé csak másnap hazaszállítani Prágából Budapestre.
Lehetőség van azonban a prágai repülőtér közelében található hotelben igény szerint szobát foglalni (helyek függvényében), melyben irodánk adminisztratív segítséget tud nyújtani. E szállás költsége egyénileg, a helyszínen fizetendő, ezt irodánknak nem áll módjában fedezni. Ilyen irányú igényüket kérjük, hogy már az utazás megrendelésekor jelezzék.
Továbbá tájékoztatjuk Utasainkat, hogy - tekintettel a légitársaság szabályzatára - a menetrend szerinti járat repülőjegye (Budapest-Prága-Budapest) nem sztornózható, így az utazás lemondása esetén ezen útszakasz repülőjegy árát semmilyen esetben sem tudjuk visszatéríteni, még részben sem. Sztornóbiztosítás köthető (5 %)
Amennyiben az utasok egyénileg, nem a Dive Hard Tours-n keresztül foglalják a menetrend szerinti Budapest-Prága-Budapest jegyet, a Dive Hard Tours az esetleges késésekből, menetrendváltozásokból adódó tranzitszállást, illetve repülőjegy átfoglalásokat nem intézi, és nem tud segítséget nyújtani. Ezt az utasoknak egyénileg kell intéznie és külön kell fizetnie. Kérjük, a fentiek szíves megértését!

Mexikói Egyesült Államok diplomáciai képviselete
1023 Budapest, Vérhalom u. 12-16. III. 31-33.
Tel.: 326-0486, Fax: 326-0485

Magyar Köztársaság Nagykövetsége:
Mexikóváros, Paseo de las Palmas 2005, Lomas de Chapultepec, Del. Miguel Hidalgo, DF
Tel.: (+52)5596-1822 , Fax: (+52)5596-2378

Beutazási szabályok: Magyar állampolgár a kiindulási országtól függetlenül, turizmus, valamint üzleti tárgyalás céljából 90 napig vízum nélkül léphet be, és tartózkodhat Mexikóban, azonban a belépéshez vízum űrlap kitöltése szükséges az utazás során. Az útlevélnek a belépéstől számított 6 hónapig kell érvényesnek lennie. Az országba élelmiszert bevinni tilos, azt elkobozhatják.
Külföldi állampolgárságú utasok a beutazási szabályokkal kapcsolatban érdeklődjenek az adott konzulátuson, illetve nagykövetségen. Kérdezzék meg, hogy kell-e útlevél vízum stb.  A befogadó ország beutazási feltételeiről egyénileg kell tájékozódnia az Utasnak.

Hivatalos pénznem: mexikói peso. Az amerikai dolláris használatban van, azonban fizetéskor pesóban adják a visszajárót. Az árfolyam kb. 1 MXN=15 HUF, 1 USD= 10 MXN

Időeltolódás: -8 óra (nyári időszámítás szerint: -7 óra).

Biztonság: Az általános biztonság kielégítő, Mexikó az utóbbi években a legbiztonságosabb latin országok egyike lett.

Hivatalos nyelv: spanyol.

Elektromos hálózat: az általában 110 V, amihez külön aljzat szükséges, ezért érdemes átalakítót vinni magunkkal. Azonban átalakítóval is csak azok az elektromos készülékek működtethetők, amik 110 V-ról is képesek üzemelni.

Klíma: Trópusi. A téli hónapokban 25-28 fok az általános, mely tavaszig folyamatosan emelkedik és márciustól kánikula jellemző. Májusban kezdődik az esős évszak, még forróbb levegővel. A páratartalom egész évben 80%, és a folyamatos szeles időjárás a jellemző az óceán közelsége miatt.

Öltözködés: Érdemes a nyári ruhák mellett egy-egy hosszú nadrágot, kardigánt is vinni a hűvösebb estékre, vagy az erősen légkondicionált helyiségekbe.

Étkezés: minden tekintetben az alapvető higiénia betartása ajánlott A csapvíz fogyasztása helyett palackozott víz fogyasztását javasoljuk. A mexikói konyha rettentő fűszeres, legfontosabb és legismertebb ízesítőjüka chili, mely több száz fajtát nemcsak ismerik de használják is még sörök, és sütemények készítéséhez is.

Védőoltás: nincs kötelező védőoltás, azonban Hepatitis A és B ajánlott. A klíma- és étrendváltozás miatt egy házi patika összeállítása javasolt.

Borravaló: általában elvárják a szolgáltatásokért.

Telefon: Magyarországról 00 (nemzetközi előhívószám) + 52 (Mexikó hívószáma) + a helyi telefonszám.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.