info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Málta utazás

Ragyogó napsütés, tökéletes pihenés

Málta akciós utazás, olcsó last minute nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 8 szálloda közül választhat.

Szűrők

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Kultúra
Málta az egyszerűbb szállásoktól a hihetetlen luxusig többféle hotelt kínál más-más árfekvéssel. Ha olcsón utaznánk, akkor is megtaláljuk a számításunkat, de ha azt szeretnénk, hogy minden földi jóval kényeztessenek minket a máltai nyaralás ideje alatt, akkor erre is van lehetőség. Last minute utazás, olcsó akciós nyaralás üdülés ajánlatok. Nézzük a máltai szállodák kínálatát!
Szicília és Tunézia között, egy évezredek óta fontos hajózási útvonalon fekszik Málta. Máltán mindig fiesta van! Azaz nincs olyan hét, hogy a sziget valamely településén ne tartanának tradicionális ünnepi felvonulást, melyet egyszerűen látni kell! Ajánljuk a szigetet a kultúra iránt érdeklődőknek, a nyelvtanulóknak, a vízi sportok szerelmeseinek illetve a pihenni és napozni vágyóknak is! A Földközi-tenger szívében található sziget sík északnyugati és dombos délkeleti része a meredek, romantikus partszakaszokkal tökéletes hátteret biztosít a kirándulásokhoz és túrákhoz. Az aktív pihenés kedvelői számos sportolási lehetőség (pl. golf, búvárkodás, mountainbike-ozás, vízi sportok) közül is választhatnak.
A mediterrán térség központjában, Európa és Afrika között található parányi sziget, mindössze 93 kilométerre fekszik Szicíliától. A sziget fölötti uralomért az évszázadok során sok nagyhatalom harcolt. Ez a különleges hangulatú mediterrán szigetcsoport a ragyogó napsütés, kristálytiszta tenger és az élő történelem szigete. Aligha van még egy olyan hely a Földön, ahol ilyen szűk területen ennyi kultúrtörténeti műemlék, emléktárgy és az emberiség valamennyi korszakából származó egyéb alkotás maradt volna fenn, mint itt, Máltán. A történelmi városok szűk macskaköves utcái, a katedrálisok és barokk paloták tündökölnek a ragyogó napsütésben. A 136 kilométer hosszú partszakaszán aprócska kikötők, izgalmas barlangok, toronymagasságú sziklafalak mellett nagyszerű homokos tengerpartok is találhatók. A sziget az aktív mozgásra és kikapcsolódásra vágyók paradicsoma. Ezalatt nemcsak azokat értjük, akik a sportokat részesítik előnyben, hanem minden olyan látogatót, akik a tengerparti nyaralás mellett érdeklődnek az ott élő emberek és a helyi történelem iránt. Fedezze fel Ön is!

Mindnyájunkat más és más vonz egy adott országba vagy városba, szigetre, tengerpartra.Sokan a mókuskerékből akarunk kitörni pár napra megismerve egy idegen kultúrát és annak történetét, vagy csak sós levegőt akarunk szívni pár napig a nagyvárosi szmog helyett (allergiára a legjobb terápia), és a tenger zúgását hallgatni a nap végén a mentők süvöltése helyett… mások vagyunk, más miatt utazunk, de egy biztos: tudnunk kell, miért. Ez az utazás legelső és legfontosabb pontja. Ha ezt tudjuk, nagyobb eséllyel találjuk meg a megfelelő helyet és marad életre szóló élmény a nyaralás.

Málta meglátogatását tervező magyar utazónak szeretnénk segíteni abban, hogy reális elvárásokat alakítson ki magában a szigetországról.
Fontos tudni, hogy Málta nem a megszokott strandolós, tengeri nyaralásos úti cél. Aki tengerparton akar naphosszat heverni, fürdőzni, passzívan pihenni, annak nem igazán érdemes Máltát választani. Nagyon kevés homokos strandja van és azok is elég zsúfoltak. A keleti, délkeleti partvidéken vannak a szebb partszakaszok, de itt sincsenek más országok tengerpartjain szokásos strandok. A tengerparton, a szállodákhoz nem, vagy csak néhol tartoznak, kiépített, tágas partszakaszok, és többnyire sziklás, köves terepen kell beereszkedni a vízbe. Napsütés viszont van bőven. Málta az egyik legjobb klímájú ország Európában. A jobb hoteleknek kellemes medencéi vannak, de szerintünk a túrabakancsot és a fényképezőgépet legfeljebb 1-2 napra érdemes lecserélni a fürdőruha, a naptej és az otthonról hozott magazin kedvéért. A passzív pihenés Máltán inkább arra való, hogy a turista a sziget felfedezését meg-megszakítsa egy fél- vagy egész napos lustálkodással.

Sokak szerint a földközi-tengeri térségben Málta az egyik legérdekesebb, legsajátosabb úti cél. Az apró, csaknem mindig napsütéses szigetország vonzereje elsősorban a markáns egyediségében van. Ínyenc utazási élmény mindazoknak, akik kellően kíváncsiak más országok, népek történelme, kultúrája, jellegzetességei iránt.

Van, aki szerint egész Málta egy valóságos szabadtéri múzeum, mert tele van a fordulatos történelmének emlékeivel és izgalmasan vegyes kultúrájának jelenségeivel. Rengeteg a látnivaló és emiatt van mód egyéni érdeklődés, kedv szerint szelektálni.
Valletta Málta fővárosa és egyben a világörökség részét képezi. Sokszor illetik olyan nevekkel, mint „szabadtéri múzeum” vagy éppen „a világ legtörténelmibb városa”. A Máltai lovagrend építette fel Vallettát, miután az 1565-ös nagy ostromból Málta jött ki győztesen. Ez a város öt századnak emlékét hordozza és mutatja be. Természetesen nem csak a történelem az, ami vonzza az embereket. A múltnak köszönhető ragyogás mellett a jelenlegi város tele van kitűnő éttermekkel, vendéglőkkel és kávézókkal. Az, hogy melyik utat választjuk, rajtunk áll: a kikötők kellemes hangulatában elfogyaszthatunk egy italt, vagy akár végigsétálhatunk a régi bástyákon. Érdemes megnézni a Szent János-társkatedrálist is, melyben felbecsülhetetlen értékű festményeket is őriznek, mint a Keresztelő Szent János lefejezése Caravaggiótól.
Málta egyik legfelkapottabb üdülőövezete. Az 5 kilométer hosszú tengerpart Xemxijától Qawráig terjed. A tengerparton vezető, több kilométer hosszú sétánya segítségével könnyedén, gyalogszerrel is bejárhatjuk a környéket. Qawra a térség legfiatalabb üdülővárosa. Különlegessége egy étterem, ami a Redin Grand Master által építtetett toronyban található. Bugibba igazi lüktető kisváros, a St Paul’s Bay leglátogatottabb üdülőhelye, számtalan szórakozási és vásárlási lehetőséggel. Központjában éttermek, szórakozóhelyek, bárok, üzletek sokasága található.

Bugibba régi városrésze nagyon hangulatos, régi homokkőből épített gyönyörű épületek fedezhetők fel itt. Qawrán és Bugibbán található sziklás strandok (némelyik fizetős strandklub) a tengerparti sétány mellett találhatók, melyeket általában lépcsőn lehet megközelíteni. A sziklalapokon sok helyen nyugágy és napernyő bérlésére van lehetőség, illetve vízi sportolási eszközök széles választéka várja a strandolni vágyókat. A tenger itt rögtön mély, a lapos, sziklás tengerparti részről korlát vagy lépcső segítségével lehet a kristálytiszta tengerbe merülni. Bugibba központjában a közelmúltban kialakításra került egy durva homokkal feltöltött partszakasz is, ahol a parton lévő sziklalapokra homokot terítettek, ennek köszönhetően a strandolás itt kényelmesebb.
Bugibba Málta második legnépszerűbb üdülőközpontja. A St. Pauls Bay turisták által kedvelt két városának tengerpartjáról csodálatos a kilátás a nyílt tengerre illetve a szemközti St Paul szigetekre. A hirtelen mélyülő tenger lapos sziklákkal övezett partja kiválóan alkalmas a napimádók számára, és remek fürdőzési lehetőséget nyújt a lépcsőkön megközelíthető kristálytiszta vízben, ahol a búvárkodás szerelmesei is hódolhatnak szenvedélyüknek. A tengerparti sétányon számtalan üzlet, étterem, kávézó és bár nyújt lehetőséget a szórakozni kívánó turistáknak.
A sziget északnyugati részén található a híres Golden Bay öböl, Málta egyik legszebb homokos strandja. Főleg a napfény és a vízisport rajongóinak ajánljuk az itt található szállodákat. Menetrend szerinti buszjáratokkal, illetve az ajánlott fakultatív programok keretében könnyen bejárhatók a sziget egyéb strandjai és látnivalói is.
A Marfa-félsziget és környéke a nagyvárosból kiszakadni vágyó és pihenésre áhítozók ideális üdülőhelye. Az itt található Madonna-szobor és kápolna mellől csodaszép kilátás nyílik Gozóra és Cominó szigetecskére. A Riviera Hoteltől és Cirkewwa-ról menetrendszerűen közlekedő kis hajókkal átutazhatunk Cominóra a Kék Lagúnához illetve a Paradise Bay Hotel melletti kompkikötőből Gozóra. Paradise Bay a sziget egyik legromantikusabb homokos tengerpartja, amely a sziget északnyugati részén található, csendes, nyugodt környezetben. A hely meglehetősen kiépítetlen, népszerűsége a természetes környezetének köszönhető. A sziget egy eldugottabb részéről van szó a környéken pár szállodán és báron kívül nem található más. A mozgalmasabb éjszakai élet kedvelőinek Mellieha városkát ajánljuk felkeresni, mely mindössze öt km távolságra van.
Az öböl mögött található történelmi város, a magaslaton, dombtetőre lett építve, katonai védelmi szempontok figyelembevételével. A városban számtalan étterem, kávézó, üzlet mellett gyönyörű százéves épületek és egy csodálatos 18. században épült templom található. A Mellieha Bay a legnagyobb és legnépszerűbb homokos tengerparttal büszkélkedhet Máltán. Minden áramlattól mentes, lassan mélyülő homokos tengerpartja biztonságos és komfortos strandolást ígér felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. A homokos tengerparton pár üzlet, büfé és étterem várja a vendégeit. A hely ideális a vízi sportolásra is, a szörftől a banánig mindenféle szórakoztató vízi eszköz bérelhető. A városból a tengerpart kb. 1,5 km távolságra van, azonban ez a távolság gyalogosan eléggé megterhelő, ezért javasolt tömegközlekedési eszközöket használni, amelyek rendszeresen közlekednek, kedvező jegyárakkal.
A Máltával szomszédos sziget területe kilencvennyolc négyzetkilométer, fővárosa Victória. A sziget nyugodtabb és békésebb mint Málta. A "Calypso sziget" a legenda szerint az a hely, ahol a Calypso nimfa elbűvölte Odüszszeuszt, és hét évig révületben tartotta. Ezt a vonzódást könnyű megérteni, ha személyesen is végigjárunk a szigeten. A szigetet az itt megfordult népek, föníciaiak, karthágóiak, rómaiak, arabok formálták és számos történelmi emléket hagytak ránk. A sziget vallásosabb mint Málta. Itt minden hatszáznyolcvan lakosra jut egy templom. Victória (a főváros) a sziget építészeti stílusát féltve, megőrizve fantasztikus látnivalót kínál. Természeti látnivalói pl. az "Azúr Ablak" Málta leghíresebb nevezetességei közé tartozik és számtalan képeslapon találkozhattunk már vele. Mgarr kikötöjéből folyamatos kompközlekedés (még az éjszakai órákban is) van Máltára. Gozót a nyugalomra és kikapcsolódásra vágyó vendégeinknek ajánljuk.
Málta tökéletes helyszíneket biztosít a víz alatti élményekhez. Legyen az beltenger, barlang, hajóroncs vagy zátony, mind különleges szépséggel bír. Málta vizeire jellemző, hogy szép tiszták, nyugodtak és melegek. A hajóroncsos búvárkodás egyik lehetősége az HMS Maori, mely 1941-ben a Bismarck, német hadihajó elsüllyesztésében játszott szerepet. De ha valami egyszerűbbet keresünk, könnyűbúvárkodásra is van lehetőség. Rengeteg turistacélpont, mint Sliema és St Julians is szép parttal rendelkezik, ahonnan könnyen kijuthatunk a mélyvízbe. Bővebben a máltai búvárkodásról.
Máltán öt olyan templom található, mely az UNESCO világörökség részét képezi. Ezek közül a legkülönlegesebb Ggantijában található, mely a legidősebb szabadon álló templomként ismert. A Ħal Saflieni-i hipogeum egy földalatti temetkezési hely, melynek építése Kr.e. 4000-re tehető. Kővel vájt, egymással kapcsolatban álló termekre van osztva, melyek 3 szinten helyeződnek. A már önmagában is nagy különlegességnek számító hely emellett számtalan történelem előtti remekművet is megőrzött. Egy hatezer éves művészeti kiállítás nem mindennapi élmény, mindenképpen tekintsük meg!

A máltai konyha különlegességeit részben a tenger gyümölcsei adják. Ezeket az éttermek frissen szerzik be Marsaxlokkból, ahová azért is érdemes ellátogatni, hogy meglessük milyen egy igazi halpiac. Ha ki szeretnénk próbálni az igazi máltai ízeket, kóstoljuk meg a pastizzit, mely egy borsóval, vagy ricottával töltött péksütemény. Teljesen más ízvilág, szinte bárhol megvehetjük néhány centért. És ha már sütésről van szó, az igazi máltai kenyér is specialitásnak számít. A boruk is finom, bár az egyéb országok borvidékeihez – leginkább az olaszokhoz - való közelsége miatt veszít egy kicsit különlegességéből.

St Julians és Paceville környéke egyértelműen első helyszínként szerepelnek, ha az éjszakai életről van szó. Ám Bugibba sem utolsó a sorban, főleg nyáron. Így az év minden napján, a nap 24 órájában Máltán mindenki megtalálja azt, amit keres. Itt az éjszakai élet nem csupán a hangos zenében és egy kupica sambucában teljesedik ki. Vannak nagyon ízléses helyek is, melyek lehetőséget adnak egy késő esti vacsorára, vagy egy kis italra, például Vallettában. De Mdinát is érdemes megemlíteni, ha igazán szép helyen akarunk sétálni a lámpák fényében.
Málta egy kis mediterrán sziget, gyönyörű tengerpartokkal, kék és meleg vízzel – pont tökéletes, akár sütkérezni akarunk a napon, akár úszni. A déli városok szikláitól is indulhatunk a mély vízbe, de északon és ugyanúgy délen is megvannak a homokos partok. Bár a bátrak télen is bemerészkednek a vízbe egy frissítő úszás kedvéért, többen inkább a hajókázás mellett döntenek. Komppal juthatunk át Sliemából Vallettába, lebilincselő tájak mentén, de benevezhetünk hosszabb hajóutakra is. A horgászat szerelmesei sem unatkozhatnak Máltán, hiszen a Földközi-tenger nagyon gyorsan mélyül, így nem kell messzire menni mélytengeri horgászat céljából.
Európa nem mindig a legolcsóbb, Málta sem tartozik közéjük. Persze ha drága helyet keresünk, Máltánál találhatunk sokkal expenzívebb országokat. Kétség sem fér hozzá, hogyha szezonon kívül érkezünk, tehát szeptembertől májusig, mindent sokkal elérhetőbb áron találhatunk. Ez legfőképpen a szálláshelyeket illeti.
Málta nagyon kellemes időjárással büszkélkedhet. A forró nyár ideális a napimádóknak, persze nem árt az óvatosság az erős UV-sugárzás miatt. A tél még a legkeményebb napjain is enyhe marad, 15 ºC alá nemigen megy a hőmérséklet. A nap ekkor is 5-6 órán át süt, és Málta a szokásos teljességében pompázik. Máltai kiruccanásunkat ajánlott szeptemberre és októberre szervezni, hiszen ilyenkor még nincs olyan nagy hőség, ráadásul nincsen akkora tömeg sem. Emellett az árak is alacsonyabbak, mint főszezonban.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.