info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Málta időjárás

Málta és Gozó időjárása


A máltai időjárást tavaly megválasztották a világ legkellemesebb klímájának. Kell még többet tudnunk? Azért nem árt. Hiszen tudnunk kell, mit pakoljunk, ha erre a varázslatos országba indulunk.

Málta időjárás és tenger

Máltán is júliusban és augusztusban van a legmelegebb, ekkor átlagosan 32 fokot mutat a hőmérő nappal és 23-24 fokot éjszaka. Tehát érdemes azért egy lenge pulcsit és egy vékony hosszú nadrágot vinnünk, de csak késő estére – na és a templomok meglátogatásához, mert ahogy említettük a legutóbbi bejegyzésükben, Máltán ezt a szabályt igen komolyan veszik. A tengerpartról érdemes tudnunk, hogy szinte mindenhol sziklás.

Szuper az idő májusban, júniusban, szeptemberben és októberben is: ekkor 24-29 fok van, tehát ha napozni szeretnénk, de bejárnánk a látnivalókat is, akkor ezek a hónapok a legideálisabbak. A tenger júniustól novemberig legalább 21 fokos. Eső májustól októberig szinte nem esik, de télen is csak enyhébb zivatarokra számíthatunk.

Novembertől áprilisig pedig sosincs hidegebb, mint 16 fok, de akár 21 fok is lehet a nappali hőmérséklet. Tehát ha télen vágyunk egy kicsit melegebb helyre, mint itthon a mínusz 20 fok, akkor a máltai plusz 20 nagyon is vonzó lehet még akkor is, ha a tengerbe nem merészkedünk majd be, mert az épp, hogy 15-17 fokos.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.