info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Lefkada fakultatív programok

Fakultatív programok

Fakultatív kirándulásokat és autóbérlést, a telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni (helyi partnerünk szervezésében).

Lefkada legszebb strandjai hajókirándulás /Porto Katsiki – Egremni – Agiofili

25 EUR/fő

A kirándulás Nidri kikötőjéből indul, és a nap folyamán lehetőség nyílik Lefkada 3 legszebb partjának megismerésére, melyeket autóval nem lehet, vagy nehézkes megközelíteni. Első állomás Egremni Beach, mely sokak szerint Lefkada leggyönyörűbb strandja, a fehér mészkő és a türkizkék tengervíz kontrasztja képeslapra illő látványt nyújt. Itt 2 órát töltünk, majd tovább haladunk déli irányba, Porto Katsiki partra, ahol 1 órát fürdőzhetünk. Porto Katsiki az egyik leglátogatottabb strand a szigeten, szinte minden évben Görögország legjobb partjainak TOP listájára kerül. Utolsó állomásunk Agiofili, mely Vasiliki üdülővárosától mindössze 2 kilométere található. A strand egy hangulatos öbölben fekszik, melyet meredek sziklák vesznek körbe.

Hajókázás a Jón-tenger szigetire

40 EUR/fő

Első állomásunk Meganisi szigetén a történelmi emlékeket őrző Papanikolis barlang, mely a II. világháború alatt a „Papanikolis” görög tengeralattjáró titkos rejtekhelye volt. Itt lehetőségünk nyílik fürdeni a kristálytiszta tengerben. Ezt követően Meganisi legtradicionálisabb faluját, Spartochori-t látogatjuk meg, mely a sziget északi oldalán található, emiatt erős szélnek van kitéve. A falu kőből épült házakból, hagyományos tavernákból áll, a magas sziklák, valamint a mélykék öböl lenyűgöző panorámát nyújt. A faluban tett rövid séta után tovább haladunk következő megállónkba, ami Lakka fantasztikus strandja, miközben ebédünket elfogyasztjuk a hajón. A délutáni órákban Scorpios szigetének megtekintése következik hajónkról, mely egy magánkézben lévő sziget (a Rybolovlev család tulajdona) és 24 órában testőrök őrzik, így csak távolról van lehetőség szemrevételezni. Majd, illetve egy privát, sziklás strandon alkalmunk lesz fürdeni. Végezetül Scorpidi – Maddouri – Sparti szigeteket (együttes nevükön „Princess szigetek”) tekinthetjük meg a hajóról. Maximum kapacitás 40 fő. Az ár tartalmazza az ebéd közben elfogyasztott italokat.

Kalamos – Kastos

25 EUR/fő

Első állomásunk Meganisi szigetén a történelmi emlékeket örző Papanikolis barlang, mely a II. világháború alatt a „Papanikolis” görög tengeralattjáró titkos rejtekhelye volt. Reggeli fürdőzés Formekula apró szigetének kristálytiszta vízében. Ezt követően tovább haladunk Kastos-szigetre, ahol meglátogatjuk az egyetlen falut, majd az egyik érintetlen és nyugodt partszakaszon lesz lehetőségünk strandolni és pihenni (kb. 2 óra). Utunk következő állomása Kalamos-szigete, ahol sétálhatunk a kikötőben, majd 1 órát töltünk a gyönyörű tengerparton. Visszaúton Scorpios – Scorpidi – Maddouri – Sparti szigetek megtekintése a hajóról.

Kefalónia-Ithaka

30 EUR/fő

A kirándulás Nidri kikötőjéből indul, utunk során számos öböl és falu mellett haladunk el, többek között Vasilikit is beleértve. Első állomásunk a lenyűgöző Porto Katsiki és az impozáns Egremni strand. Ezt követően folytatjuk kirándulásunkat Kefalónia egyik festői halászfaluja, Fiskardo felé, mely a sziget egyik leghangulatosabb kikötőjével büszkélkedhet. Lehetőségünk lesz vásárolni, vagy elfogyasztani egy üdítőt, kávét a kikötő melletti kávézóban, bárban. Utunk következő állomása Ithaka szigete, melyről azt feltételezik, hogy Odüsszeuzs otthona volt. Itt megtekinthető a múzeum, illetve elfogyaszthatjuk ebédünket. A visszafelé vezető úton a kapitány a Meganisi szigetén található történelmi emlékekeket örző Papanikolis barlangba vezeti be a hajót, mely a II. világháború alatt a „Papanikolis” görög tengeralattjáró titkos rejtekhelye volt. Hajóutunk utolsó állomása Scorpios-szigete, más néven Onassis-sziget, ahol meghallgathatjuk a család tragikus történetét, majd lehetőségünk lesz egy utolsó úszásra egy privát sziklás strandon. A sziget magánkézben van (a Rybolovlev család tulajdona), 24 órában testőrök őrzik, így magát a szigetet csak távolról van lehetőség szemrevételezni.

Figyelem

  • A fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Pontos részleteket az érkezést követően a helyszínen kapnak. Befizetésre szintén helyszínen EUR-ban, vagy az adott ország pénznemében van lehetőség.
  • A helyszínen fizethető fakultatív programlehetőségeket nem az utazási iroda szervezi, azok teljesítésért nem felel. A fakultatív programokkal kapcsolatos kifogást a programok szervezőjénél, a helyszínen köteles az utas jelezni, akinél befizetett a programra, vagyis akitől a szolgáltatást megvásárolta.

Amennyiben nem az irodánkban fizetett be az utazásra, akkor
  • ne forduljon hozzánk olyan kéréssel, hogy csak a fakultatív programokon szeretne részt venni, mert ez nem lehetséges.
  • a helyi telepített idegenvezető csak a mi utasainknak nyújtja szolgáltatásait.
  • mi nem adunk el fakultatív programokat, nekünk az az érdekünk, hogy az Utasoknak utazásokat értékesítsünk. A jelentkező (érdeklődő) tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A mi irodánk közvetítést nem végez, azért nem kap díjazást. A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul.
  • információért se forduljon hozzánk (sem ár tekintetében, sem a fakultatív programok tartalma miatt, sem) nem áll módunkban segíteni, inkább keresse fel segítségért azt az irodát, akinél az utazását befizette.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.