info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Lanzarote utazás információk

Lanzarote a kontrasztok szigete, ahol nem csak hosszú homokos strandok vagy eldugott kis öblök, elbűvölő zugok találhatóak, hanem a természet felszínalakító erejének ezernyi csodája várja felfedezőit vulkánokkal, lávamezőkkel, részben víz alatti barlangrendszerekkel, valóságos földönkívüli tájakkal.


A Kanári-szigetek legkeletibb tagja, a vulkáni eredetű, lenyűgöző természeti szépségeket tartogató Lanzarote a szigetcsoport 4. legnagyobb és talán a legegyedibb szigete. Fuerteventurától északra, attól mindössze 11 km-re található. Arculatát elsősorban a területének nagy részét beborító terméketlen, megszilárdult láva és a tengerpartok fekete homokja határozza meg. A szigetet lakói a „Száz vulkán szigete” vagy „Tűzsziget” néven is emlegetik, közel 300 vulkánja miatt. Az elmúlt évszázadokban többször okozott katasztrófát vulkánkitörés, előfordult, hogy a sziget hosszú időre el is néptelenedett. Lanzarotén nagyon ügyelnek rá, hogy a különleges táj szépségét nem rontsák el oda nem illő épületekkel. Így itt nincsenek hatalmas területen fekvő resortok, sokemeletes szállodák, és hangos szórakozóhelyek sem, de akik különleges természeti látnivalókra, a természet erejének testközeli megtapasztalására és aktív nyaralásnak vágynak, azoknak mindenképp érdemes ellátogatni ide.

Kanári-szigetek

A Kanári-szigetek közigazgatásilag Spanyolországhoz, földrajzilag azonban Afrikához tartoznak, hiszen a hét nagyobb és több kisebb sziget az Atlanti-óceánban helyezkedik el, Marokkó partjaitól 125–200 km-re. A szigetek természeti szépsége egyedülálló, éppúgy jellemző rájuk a buja növényzet, mint a sivatagos, holdbéli táj. A szigetcsoport különleges mikroklímájának köszönhetően egész évben kitűnő nyaralóhely. De nem csupán kellemes éghajlata miatt vonzó úti cél, hanem a kedvező vásárlási lehetőségek miatt is. Vámmentes övezetként a szigeteken minden elektronikai termék lényegesen kedvezőbb áron vásárolható meg. A Kanári-szigetek legismertebb és leglátogatottabb tagjai Gran Canaria és Tenerife, de a turisták körében szintén kedvelt Fuerteventura és Lanzarote szigete is. Mivel a szigetcsoport valamennyi tagja más-más természeti környezettel büszkélkedik, mindenki megtalálhatja a saját ízlésének, érdeklődésének leginkább megfelelőt.

Lanzarote időjárás

A többi szigethez hasonlóan – egész évben kellemesen meleg, szubtrópusi-sivatagi éghajlattal rendelkezik. Akárcsak a szigetcsoport többi tagja, télen is alkalmas a nyaralásra. Eső szinte sosincs.

Beutazási feltételek Lanzarote

Spanyolországhoz tartozó terület lévén a magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy új típusú személyigazolvánnyal léphetnek a sziget területére. Vízumra csak abban az esetben van szükség, ha több mint három hónapon át szándékoznak a szigeteken tartózkodni vagy valamilyen munkatevékenységet szeretnének végezni. Ha a szigetek területén vezetni kíván, akkor ne felejtse el nemzetközi vezetői igazolványát magával vinni. Amennyiben nyaralása alatt okmányai elvesznek vagy ellopják őket, azonnal jelentse személyesen a helyi rendőrkapitányságon és a Tiszteletbeli Konzulátus megadott telefonszámán.

Időeltérés

Közép-európai idő -1 óra, tehát egy órával előrébb járnak, mint mi. A Kanári-szigeteken is van téli és nyári időszámítás.

Repülési idő

A Kanári-szigetek Budapestről és Bécsből is kb. 4-5 óra.

Hivatalos nyelv

A szigeten a spanyol a hivatalos nyelv, de a turisztikai övezetekben a helyiek szinte mind beszélnek angolul.

Külképviselet

Tiszteletbeli Konzulátus Apartado de Correos 404, 38.650 Los Cristianos, Arona, Tenerife Telefon: (00 34) 639 20 91 97.
Magyar Köztársaság Nagykövetsége – Konzuli Hivatal C/ Ángel de Diego Roldán 21. 28016 Madrid Telefon: (00 34) 914 13 98 50 (00 34) 914 13 41 37 Ügyelet: (00 34) 619 22 19 29

Elektromos áram

220 V váltóáram, a nálunk is megszokott kétpólusú dugasz illik a konnektorba.

Hivatalos pénznem Lanzarote

Euro (EUR). Váltópénze a cent (1 EUR= 100 cent).
Bankautomaták rendelkezésre állnak. Minden ismertebb hitelkártya elfogadott.

Autóbérlés Lanzarote

Rengeteg autókölcsönző áll a szigetet felfedezni vágyók rendelkezésére, amelyek – márkától függően – kb. 30-50 EUR/nap + üzemanyag áron kínálják a gépjárműveket bérlésre. A feltétele az érvényes nemzetközi jogosítvány, emellett teljes körű casco biztosítás megkötése javasolt. A közlekedési szabályok megegyeznek a Magyarországon érvényes előírásokkal, kérjük, az ismeretlen környezet miatt fokozottan ügyeljenek ezek betartására.

Közbiztonság

Központi segélykérő szám: 112 – ezen a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők is elérhetők.

Egészségügyi ellátás Lanzarote szigetén

Afrikai jellegű higiéniai kockázatok és emberekre veszélyes állatok nincsenek. Az alapvető higiéniai és egészségügyi szabályokat azonban mindenképp ajánlott betartani, hogy a nyaralás minden gond nélkül teljen. A napsütés a Kanári-szigeteken nagyon erős, használjon napkrémeket, és kerülje a napozást 13 és 15 óra között, de ezen az időszakon kívül sem érdemes huzamos ideig a tűző napon tartózkodni, még akkor sem, ha az állandó szél miatt nem érzi a nap erejét. Fejfedő és napszemüveg viselése ajánlott. Az orvosi ellátás költségei elég magasak, ezért érdemes az utazás előtt komplex utazási biztosítást kötni. Ha az egészségügyi problémája nem olyan sürgető, akkor a gyógyszertárakban, amelyek zöld kereszttel és „Farmacia“ felirattal vannak jelezve, vásárolhat gyógyszert.  

Frissítve: 2019. március 12.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.