info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Kubai körút utazás

Érezze a kubai életérzést!

Kubai körutazás, körutazások, körutak

Ezen az oldalon 8 szálloda közül választhat.

Szűrők

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Kubai körutazás, körutazások, körutak
Last minute kubai utazások, olcsó körutak. Kuba különleges országába vétek csupán a tengerpartok miatt elutazni – nem mintha azok a tengerpartok nem lennének mesés szépségűek! Havanna, a lenyűgöző és legendás főváros kötelező látnivaló, Cienfuegos és Trinidad a dél koloniális gyöngyszemei, ahol a közeli partokat már a Karib-tenger nyaldossa. A nyugat természeti látnivalói és Pinar del Rio dohányültetvényei, a rumlepárlók és cukornádültetvények, a füstös jazzklubok és a fényes revüszínházak, Che Guevara emlékei, s persze Varadero világszép tengerpartjai mind e semmihez sem hasonlító és egyedi hangulatú ország egy-egy arca, ahonnan hazaérve még sokáig csengenek az utazó fülében a szenvedélyes kubai dallamok, a salsa, rumba, son és cha-cha-cha fülbemászó ritmusai.
Kubában autózni a nagyon szórakoztató. Az imperialistákat megtévesztendő az útjelző táblák komplett hiányoznak a vidéki útkereszteződésekből, így az összes spanyol tudásunkra szükség lesz a tájékozódáshoz: viszont életre szóló barátságokat köthetünk, és olcsó magánszállásokról, házi éttermekről szerezhetünk tudomást a tévelygések ürügyén. Stoppolni sem veszélyes, a nép nagy része így közlekedik vidéken. A kereszteződésekben erre hivatott sárga mellényesek állítgatják meg az autókat, és az úti céljukról érdeklődve segítenek fuvart szerezni. Közösségi utazás, a Facebook csak jelenthet.

A helyi autó-matuzsálemekről már olvashattunk korábban. Kiemelném azonban a kubai utak egyik legviccesebb jelenségét: a buszkamiont. Ez egy nyerges vonatatóra szerelt hatalmas kapacitású személyszállító eszköz, kialakítása és használata jól jellemzi a kubai leleményt. Az élni akarás és a vidámság által átitatott kubai hétköznapok rácáfolnak az ország gazdasági elszigeteltségére, az emberek nem hagyják, hogy a körülményeik letöröljék a mosolyt az arcukról. Érdemes ellátogatni ide, és a népszerű helyektől távolabb merészkedve, feltöltődni ezzel a pozitív életszemlélettel.
A múlt évszázad első felében Kuba a jómódú amerikaiak kedvelt nyaralóhelye volt, akik csak átugrottak egy kis pihenésre és élvezni a jólétet a Karib-tenger legnagyobb szigetén. Aki stílusos utazásra vágyik Kubában, most is megtalálja a letűnt aranykort felidéző helyszínekben. Egy amerikai oldtimer hátsó üléséről szemlélni Havanna forgatagát, szivarozva pihengetni a legendás Hotel Nacional vagy Tryp Habana Libre szállodákban, vagy Varaderón napozva Hemingway-t olvasni különleges élmény.

Kuba, a karibi krokodil alakú sziget évtizedek óta őrzi nosztalgikus hangulatát. Az embargóval és saját szocialista rendszerének nehézkességével szorongatott ország az utolsó "munkásállam"-. Ami nekünk, a keleti blokkból érkezőknek mosolyogtató emlékkép, az úttörők, a felvonulások, a tervgazdaság, azok itt a helyiek mindennapjait jelentik. A turizmus persze rányomta a bélyegét az egykor málló vakolatú Havannára, és Trinidadra is: egyre másra újítják fel a Világörökség részét képező utcákat, és a híres Malecon, az amerikai maffiózók egykori kedvenc szálloda és szerencsejáték sétánya is visszakapja régi fényét- évek kérdése csupán. A híres üdülőparadicsomokat, mint Varadero, nem is említem: ezeknek a zárványoknak nagyon kevés közük van a valódi kubai hangulathoz.

Ha közelebbről szeretnénk megismerni Kubát, vidékre kell utaznunk. A legkönnyebb módja ennek, ha a fővároshoz közeli Vinales-völgybe utazunk. A völgy igazi geológiai látványosság: a trópusi karsztosodási folyamatoknak köszönhetően létrejöttek az ún. mogote-k, ami szénaboglyát jelent a helyiek nyelvén. Az egykor itt húzódó hatalmas barlangrendszerek teteje beomlott, így hatalmas kanyonok és cseppkő-formációk kerültek a felszínre. Nem csak gyalog, de lóháton is bejárhatjuk a környéket, valamint nagyon érdekes, barlangi csónaktúrán is részt vehetünk. A rövid föld alatti séta után az alvilági csónakos körbevisz a barlangi folyócskán, majd az egyik kanyar után egy őserdei kis patakban érünk a felszínre: mókás időtöltés.

Ha Kuba, akkor dohány: a híres kubai szivar alapanyagát többek között ezen a vidéken állítják elő. A szivargyárak nem olyan izgalmasak, inkább a dohányrudak vásárlásáról szólnak, ellenben a termelőknél érdemes megállni: megnézni a dohányföldeket és a szárítókat. A helyi guajirok nagyon kedvesek, bár az egész ország rajtuk viccelődik, mert állítólag nem a csavaros észjárásukról híres a lakosság. Ha valaki valami bődületes ostobaságot kérdez Kubában, gyakran az a válsz: Pinar del Rióból jöttél?

Annak ellenére, hogy szintén az Unesco Világörökség részét képező Trinidad a turista-buszok egyik népszerű megállóhelye, én mégis kedvelem. Nem csak szuvenírboltok, de kellemes, élőzenével hívogató kocsmák is találhatók itt, és az egész várost zöldellő hegyek ölelik körül. A legjobb hely mégis Cienfuegos. A Karib-tenger partján fekvő, sajátos hangulatú városkában nem hömpölyögnek a gringó-hadak, és a lassú semmit tevéssel telnek az órák, napok, évtizedek. A helyiek nem remegnek a stressztől, ha egy kis izgalomra vágynak, beugranak egy laza kakasviadalra. A színház melletti Patio névre hallgató, árnyas kis lebuj teraszán nagyjából az életemet is le bírnám élni, a pincér ugyanis kérés nélkül cseréli a kiürült "üdítős" poharat, azt nem is mondom, hogy egy BKV napijegy árából súlyos májmegnagyobbodást szerezhet az erre tévedő gyanútlan hazánkfia.
 • Nemzetközi Balettfesztivál Havanna
  28.2020. October
  Nemzetközi Balettfesztivál Havanna2020. October 28. 15:002020. November 07. 21:00
  Havanna, Kuba (Amerika)
  A Nemzetközi Balettfesztivál egy nyolcnapos rendezvény, amelyet a a havannai Gran Teatro, azaz a nagy színházban tartanak meg. Az eseményen több világhírű darabot is bemutatnak, mint például a Csipkerózsika vagy a Diótörő balett változatát.
 • Fordítói Konferencia Varadero
  01.2020. December
  Fordítói Konferencia Varadero2020. December 01. 07:002020. December 02. 19:00
  Varadero, Kuba (Amerika)
  A Fordítók Nemzetközi Szövetsége (FIT) egy fordítókból és tolmácsolókból álló nemzetközi csoport. A Szövetség célja, hogy elősegítse a szakmaiságot az általa képviselt tudományágakban. Folyamatosan arra törekszik, hogy javítsa a szakma működési feltételeit minden országban, és fenntartsa a fordítók jogait és a véleménynyilvánítás szabadságát.
 • Hominis Havanna
  26.2021. April
  Hominis Havanna2021. April 26. 08:002021. April 30. 20:00
  Havanna, Kuba (Amerika)
  Az esemény lehetőséget ad a pszichológiai területen dolgozóknak, hogy megbeszélhessék tapasztalataikat és új kapcsolatokat alakítsanak ki. Főbb témák a pszichológiával kapcsolatos elmélet, történelem, módszertan, a közösségi média hatásai, az emberek ebben betöltött szerepei, a kirekesztés elleni pszichológia és még sok más.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.